Първоначално публикувано от
kod Ами... не знам от каква кутия тръгват кабелите на онлайн в блока.
Какво влиза в кутията? Оптика или utp кабел?
Ако е оптика - да, това имам предвид и не виждам причина в този случай да има накъсване.
Ако в кутията влиза utp кабел... Откъде идва той? Преди да влезе в кутията може би влиза например в кутиите на други 3 блока и захранва още десетки абонати...
Аз ползвам същата услуга като вас - интернет от Онлайндирект и iptv от Нетера. Мога да потвърдя, че Онлайндирект няма проблем при връзката си с Нетера, тоест, ако има насичане, то то се появява при крайния клиент и при връзката му с оптиката на Онлайндирект. Има ли достатъчно капацитет там, то значи всичко е ОК. Така че, проблем и да има е решим след като се прекара читава връзка м/у оптиката на нлайнДирект и крайния клиент. След това мрежата е ОК.
ПС - В интерес на истината, точно БНТ HD не съм гледал - не знаех, че някои предавания са наитина в HD формат и съм забутал този канал накрая и гледам стандартния BNT, защото HD варианта има проблем с EPG-то. Евентуално да има някакъв проблем само с него, но ме съмнява.
OD_TV.gif
Ето проста схема - проблемът би следвало да е в последния сегмент, тоест локален и поправим. Ако не е там, а в предната връзка и целия квартал не е захранен добре... няма оправия.
Хмм, архив на някои програми, както и запис от тях нямаш ли активирани?