Я покажи нещо такова, че ме заинтригува.Другия вариант е коаксиално реле.![]()
Я покажи нещо такова, че ме заинтригува.Другия вариант е коаксиално реле.![]()
Прегледах на бързо, за да ти пратя линк, и - греда! - не бях съобразил, че повечето са за сателитeн сигнал над 950MHz, т.е няма да прехвърлят ефирния сингал.
https://www.google.bg/search?q=75+oh...w=1280&bih=885
И как ще го управляваш? :rolleyes:
DVB-T
VHF - 174 - 230 MHz
UHF - 470 - 860 MHz
1. Цената на релето е като на нов телевизор :rolleyes:
http://www.ssejim.co.uk/1-rfrelays.htm
2. Това с напрежението как ще стане посредством дистанционно? както иска колегата..
3. Диапазоните - стандарта за DVB-T, а стандарта за DVB-C ? Хммм май се покриват така че идеята ти със сплитера не върши работа.
Единственият начин е телевизор с 3 отделни тунера - сегашните са с два (комбиниран DVB-T/C и DVB-S2 )
Този пост е редактиран от hristoslav2; 29-10-13 в 23:49.
Тези неща ги казах преди седмица, няма защо повече да ги дъвчим!
Има просто и евтино решение в този случай - евтин Сеттоп бокс за DVB-T (мангалите си ги продават по битаците за 20-25лв). Той се свързва към телевизора по някой от видеовходовете и се управлява с дистанционното му. А какво да се гледа - ефирна цифрова или кабелна се определя с дистанционното на телевизора.
Извинявам се, че се вмъквам в темата, но въпроса ми е много подобен. Ползвам цифрова кабелна от Blizoo и от скоро и интернет доставчика ми пусна цифрова телевизия по друг кабел. Сега имам два кабела за телевизия и ми се иска да ги "смеся" в един кабел до телевизора.
Не разбирам много от материята, но каналите (или това което задавам в настройките на телевизора) на Blizoo са на 754MHz, а другата кaбелна е на 306MHz. По втория кабел няма аналогова телевизия. Мога ли да ги "обединя" със сплитер свързан наобратно или с някакво друго устройство? Ако да, ще объркам ли мрежата на Blizoo навън?
Това на кой оператор коя му е водещата честота не е важно , честотите/програмите/ са разхвърляни по целия обхват и нищо няма да постигнете - само механично разделяне на двата кабела и сканиране на всяка една .
100 процента вярно,но как ще става обновяването на програмите,при 2различни оператора.Може би е добре по-гледания оператор-през антенния вход,а втория през един сет бокс за DVB-C и през HDMI.
Този пост е редактиран от doooon; 15-12-13 в 19:27.
Благодаря за отговорите! Явно така както я мислех няма да стане. Имам изградена кабелна мрежа в апартамента, а втория кабел се явява на входа. Няма как да опъвам нов кабел до телевизора, а и това с пресканирането на каналите като се смени кабела си е играчка.
Ако някой има друга идея, ще се радвам да сподели!