Здравейте колеги,
Имам следният проблем. В апартамент, който е част от хотелски комплекс се разпространява свободно DVB-C сигнал. В моят апартамент до сега имах един телевизор (Panasonic TX-P42G10E), на който гледах DVB-C канали, само по аналоговия кабел, без приемници, без карти и други модули. Само чрез дистанционното избирам режим на сигнала и след намирането на каналите, всичко си е нормално. Сега обаче си домънках там и старият телевизор, който е Sony Bravia KDL-32S2000, който е над 10 години. Изгубил съм някъде книжката (по-скоро детето й е видяло сметката) и нямам спомен какви тунери има. Видях на гърба му, че има слот за CAM модул, а в най-долната част на рамката има лепенка на DVB само. Когато го включих и избрах цифров сигнал ми изкара, че не намира канали, търсих, сменях настройки и не. Има само аналогов сигнал, който е много приличен като качество, но си остава аналогов. Въпросът ми е дали мога да гледам по същия начин цифрови канали като на Панасоника, и ако да съответно къде бъркам в настройките. А ако не, какви допълнителни неща ще ми трябват? Дали ще е модул и карта или един сет-топ-бокс?
EDIT: Пропуснах да споделя, че до сега гледах цифрови канали на Сонито като използвах услугите на Близу с приемник и карта.