Резултати от 1 до 4 от общо 4

Забрана на достъп на определени оператори.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jan 2016
    Мнения
    2
    #1

    Забрана на достъп на определени оператори.

    Здравейте. Имам малък юридически казус ,който направо ме побърква. Търсих с кого да се съветвам и този форум ми се стори най-подходящото място. Взехме си апартамент в нова кооперация преди година. Когато дойде време да си избираме интернет доставчик се оказа, че никой няма достъп до кооперацията с изключение на Скат. С течение на времето се наместиха и разни други локални оператори , който се оказа че явно използват кабелите на Скат или имат някаква връзка със тях. Последно бях във Виваком и те ми обясниха ,че нямат право на достъп до тази кооперация и ,че най-вероятно Скат си плащали за това на някого.Съседната кооперация(дефакто сме една кооперация с два входа,но всеки вход се води различен блок)бяха в същата ситуация, но сега гледам че Виваком и Мтел са пуснали кабели.До нас все още няма.И от двата оператора казаха, че тези ситуаций се решават трудно и най-често с адвокат,но за да се нагърбят с това поне 50 процента от входа трябва да са съгласни да минат към тях.Сещайте се как се обеждават българите за такива работи.Съмненията ми са ,че стройтелите и бивши собственици на кооперацията,единият от който живее във въпросният съседен вход са направили някаква далавера.Та как така при положение, че вече не притежават имота могат да забраняват и разрешават достъпа на операторите.Някой да се е сблъсквал с подобен проблем?? Ако може по-знаещите да разяснит как операторите си прекарват кабелите. От кого искат разрешение и с кого трябва да се съобразяват.Благодаря предварително.
    Този пост е редактиран от Dinko Boev; 09-01-16 в 16:26.

  2.  
     
  3. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    1,393
    #2

    Отговор: Забрана на достъп на определени оператори.

    Че са завъртяли някаква схема - това е безспорно.
    На практика вътре в блока не могат да забранят достъпа на даден оператор - може да го направите вие, собствениците на апартаменти, с решение на общо събрание.
    Може обаче подстъпите към блока да са си собственост на строителите, и от там идва проблема - не дават достъп на никого до подземната канална мрежа и шахтите, съответно никой не може да прекара кабел до блока. По закон са длъжни да пуснат всички оператори, но все пак сме в България, законите не са на голяма почит
    Именно затова другите оператори трябва чрез съд да си извоюват достъпа, който им се полага, но при малък брой абонати нямат стимул да се занимават.
    Как може да се реши проблемът от вас, живущите в блока - най-добре да потърсите услугите на адвокат за съвет, аз лично не съм наясно. Процедурата може да изглежда примерно така - подавате заявка за включване към даден оператор (за предпочитане даже към няколко), искате обоснован отказ в писмена форма, изисквате в общината разрешителното за строеж на подземната канална мрежа на строителите/собствениците на околоблоковото пространство, и подемате битката вие, живущите в блока. Ако ви се занимава.

  4. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #3

    Отговор: Забрана на достъп на определени оператори.

    Обадете се на Господари на ефира или други подобни предавания. Те точно такива случаи чакат а и имат ресурса да ги решат (поне законово и по документи).

  5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #4

    Отговор: Забрана на достъп на определени оператори.

    Тези взаимоотношения се уреждат от Закона за етажната собственост. Поставяш въпроса на някое събрание и вземате решение да се допуснат и другите оператори. Решението се взема с 50%+1 глас от присъстващите. Копие от решението носиш на оператора и те на базата на него вече имат право да градят мрежата. Ако обаче случая е такъв, какъвто го описва etg, работата става тегава.
    Този пост е редактиран от Lupus; 09-01-16 в 18:29.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 2
    Последно: 15-03-11, 16:48
  2. Отговори: 3
    Последно: 19-10-09, 13:25
  3. Отговори: 5
    Последно: 15-12-07, 11:55
  4. Отговори: 4
    Последно: 24-11-05, 11:05
  5. Ограничение за определени IP-та
    От LordOfEvil във форум Мрежи
    Отговори: 10
    Последно: 03-07-03, 11:29

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе