Отговор: Проблем със свързването на стар телевизор и декодер
  Кабела не се знае кое как е свързано (може да е само вход, може само изход или да има сбъркани крачета за аудиото) - декодера и тв какви изходи/входове имат ?

Ако декодера има само чинч , а тв само скарт по-добре си вземете кабел чинч-чинч и един преходник/адаптор скарт-чинч с възможност да работи като вход и изход.

Или ако вие не сте компетентен отидете при майстор да погледне какво точно е свързано в тоя кабел , който сте включили .
  За звука пробвай и с белия чинч.
  Белия (L) > Audio in на задния панел.
Kабелът е SCART- Chinch AV in/out моно звук. При Stereo са 6 chinch-а.
Червеният (R) и белият (L) са винаги Audio, жълтият и черният - Video.
  Аз пък от личен опит с такива китайски произведения го пиша , че абсолютно няма значение какъв е цвета (какъвто трябва да е) ;) - както му е дошла музата на китайчето , така го е изплющял - имам подобен (само че уж пълен вход/изход) и там двете бели за ляв/десен вход(като на единия пише, че е изход ;)  ), един жълт е аудио изход и останалите квото остава ;)... голямо ръгане беше докато ги нацеля ;)
     2 Прикачен файл(ове)
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
svetlio1  
 Кабела не се знае кое как е свързано (може да е само вход, може само изход или да има сбъркани крачета за аудиото) - декодера и тв какви изходи/входове имат ?

Ако декодера има само чинч , а тв само скарт по-добре си вземете кабел чинч-чинч и един преходник/адаптор скарт-чинч с възможност да работи като вход и изход.

Или ако вие не сте компетентен отидете при майстор да погледне какво точно е свързано в тоя кабел , който сте включили .

Това е подобен декодер: https://forum.setcombg.com/attachmen...id=34640&stc=1
Това е ТВ: https://forum.setcombg.com/attachmen...id=34639&stc=1 
Тук отзад на ТВ съм пъхнала черния на Video, и червения на Аudio, като естествено пробвах и белия на аудиото. Не става, няма звук и това е.
  Ако сте пробвали всички останали букси и пак не става остава точно това, което съм писал - да не е правилно свързан скарт-а. Така че или отваряш и проверяваш - схемата я има на предната страница, или обикновен чинч-чинч кабел и преходник скарт, какъвто също има на 1 стр.
Не знам какви са опциите в самият декодер и дали няма опция да се зададе да подава звук само на цифровите изходи (силно ме съмнява, но...)

не трябва да изключваме и вероятността просто буксата на тв да не работи ...
     1 Прикачен файл(ове)
  Вземи си едно такова и решаваш проблема: или пробвай и останалите чинчове.
 https://forum.setcombg.com/attachmen...id=34641&stc=1
  Буксата работи, проверено. 
За отваряне и дума не може да става, не ми е в компетенциите.
Остава да върна кабела да ми го заменят, явно този е дефектен.

РЕДАКЦИЯ:
Исках да кажа буксата на телевизора работи, не буксата на кабела.
  Да ти измерят кабела с мултиметър и да ти напишат кой цвят чинч на кой пин на Scart е свързан. 
Оттам по схемата на SCART с описанието на пиновете ще разбереш кой чинч е Audio OUT за декодера (IN за ТВ).
     1 Прикачен файл(ове)
  Развитието на събитията е следното:
Отидох и оисках да ми заменят кабела, тъй като се смяташе, че е дефектен. 
Даде ми нов, върнах се и реших да пробвам - същата работа - няма звук, картина има.
Този път на кабелчетата към буксите е обозначено кое за какво е,  което е ок, но си е същия кабел.

Снощи пробвах кабела и на NEO-то, като там също имаше картина, а нямаше звук. Предвид, че тествах буксата на Panasonic-а и работеше, следва че кабела е повреден. Но след смяната на кабелите има същия проблем, моят извод е, че нещо в настройките на декодера не е както трябва...

Ако може някой да ми помогне? Декодерът е STRONG PRIMA VII.

РЕДАКЦИЯ:
Е няма да стане, то и на двата Audio пише In, единият R, другият L. https://forum.setcombg.com/attachmen...id=34647&stc=1 
На мен ми трябва Audio OUT. И какво да правя сега?
  Не ти е проблема в декодера. Този кабел не е за теб. Той е от видео касетофон с чинч да подадеш сигнал на ТВ със Скарт букса. Върни кабела и си вземи пълния стандар скарт към чинч с входове и изходи на аудиото или както беше го показал колега понагоре преходник и един стерео чинч - чинч кабел.
     1 Прикачен файл(ове)
   Цитат:

npb  
 Не ти е проблема в декодера. Този кабел не е за теб. Той е от видео касетофон с чинч да подадеш сигнал на ТВ със Скарт букса. Върни кабела и си вземи пълния стандар скарт към чинч с входове и изходи на аудиото или както беше го показал колега понагоре преходник и един стерео чинч - чинч кабел.

А скарт към чинч с ключе за In и OUT ще ми свърши ли работа?
Като този: https://forum.setcombg.com/attachmen...id=34648&stc=1
  Аз лично никога не съм ползвал, трябва да ти свърши работа на режим OUT.
   Цитат:

npb  
 Аз лично никога не съм ползвал, трябва да ти свърши работа на режим OUT.

Взех го, сега пък има звук, но няма картина...
  решението е написано няколко пъти вече в темата ...