Здравейте! Имам проблем със свързването на цифров декодер и стар телевизор. Телевизора е стар CRT JVC. Хората продължават да ми обясняват че работите отиват към нов телевизор но не се предавам! Телевизора е от онези години когато се внасяше качествена японска техника и въпреки че параметрите му не са никакви (20" не е с плосък екран и дори има само един говорител) на мен би ми свършил идеална работа пък и нямам пари за излишни неща.
По същество - изхода на декодера (за ефирна телевизия) е scart а входа на телевизора е S-Video. Днеска най-накрая намерих scart към S-Video кабел - и си мислех че всичко е точно но не би. Включвам всичко както трябва да е обаче нито картина нито звук. Логиката диктува след като има устройство включено в S-Video входа да трябва на видео канала да има сигнал но уви няма.Не че не сканирах ефирните канали
Сега ще се опитам да включа телевизора към сеттоп бокса за цифрова телевизия но се съмнявам че ще има резултат.
По принцип разполагам с 2 CRT телевизора и искам да използвам единия за цифрова телевизия другия за ефирна. Но само единия има scart. Другия е само с S-Video вход. И някакви други video входове които дори не разпознавам предполагам по-стари стандарти тъй че ако имам шанс той е с S-Videoто а не става...
Приемам всякакви съвети и гледайки в Интернет има всякакви преходници и адаптери и просто няма как да няма възможност... Почвам да си мисля дори че S-Video входа на телевизора е извън строя. Той никога не е ползван и няма гаранция че дори работи. Сега като включих кабела във входа и изпука но изпука на пластмаса едва ли се е счупило нещо...
И така смирено моля за помощ! Всякакви идеи бих пробвал само да мога да си пусна телевизора. Повече от просто свързване на телевизор е за мен - война на световете е - телевизор от ера когато нямаше скарт да се върже към цифров декодер/iptv сеттоп бокс.
Благодаря Ви предварително за евентуални идеи ! !