Здравейте, имам нужда от помощ за подреждане на каналите на въпросния приемник - Topfield 7700. На телевизорите ми у дома каналите се подреждат така, както са в брошурата на доставчика и както той е решил, че трябва да са подредени. Не ги пипам, защото ми е по-лесно да запомня кой канал къде е, отколкото да си играя на всеки телевизор поотделно да си ги преподреждам. Така спестявам и повторното преподреждане при евентуална преинсталация.
Обаче на приемника не се получава. Там се подреждат в някакъв друг ред, измислен от приемника, като на 1 е Диема, на 2 - Нова тв (първите 6 или 8 канала са тези на 730 мегахерца).... на 12 е БНТ, на 122 е БТВ комеди и така нататък. Опитах "сортиране" от менюто, но се подреждат единствено по 3 начина - 1. по азбучен ред, 2. по ред на безплатни, после платени, или 3. по ред на платени, после безплатни. Функцията за подреждане по подразбиране и "по доставчик" не променят нищо, остава на предишното избрано подреждане.
Опитах както автоматично сканиране, така и ръчно, но резултатът е един и същи. На всички устройства сканирах първоначално така: режим "ръчен", носеща честота 730 МХц, КуАМ 64, символна скорост 6900, и на всички си се подредиха еднакво, освен на тоя приемник. Пробвах също и връщане на фабрични настройки, но и след това е същото.
На предишната ми кабелна тв се подреждаха правилно пък само на приемника, а на телевизорите - не.
Някой има ли идея как мога да го накарам да ги подреди по начина, по който се подреждат на телевизорите сега, като съм на НЕТ 1?