Отговор: Не хващам цифров ефирен сигнал
Това е моделът на телевизора LG 32LB75, но не знам дали характеристиките са точни - https://www.whathifi.com/lg/32lb75/overview
Ако наистина е толкова стар и няма mpeg 4, със сигурност ще ми трябва декодер. Иначе се намирам в София.
Ще има ли смисъл да си взема декодер, който освен DVB-T/T2, да поддържа и DVB-C, с цел да го използвам като си пусна кабелна телевизия (примерно нет1 искат собствен приемник)? Например този модел - Tiger T2 PLUS
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Този приемник няма да върши работа ако си включиш кабелна от Нет1 ,защото има кабелен тунер ,но не и слот за карта и няма да може да гледаш кодирани канали. Виж ако има свободни кабелни канали и те устройват ,ще стане /за това ,което предлага Tiger T2 цената му е супер, но не знам реалните му възможности /.
Устройства |
• HD приемник – ще имате нужда от него, ако телевизорът ви няма вграден DVB-C тунер и не поддържа стандарт MPEG-4. Цена: 75 лв. Повече |
• CA модул – декодиращо устройство за Conax карта. С него гледате всички допълнително платени канали, например HBO и SPORT HD. Цена: 45 лв. Повече |
• Декодираща Conax карта – поставя се в CA модул или в специален слот на телевизора посредством модул за достъп CAM. Цена: 0 лв. |
Ако избереш Нет1 си вземи приемник от тях за 75 лева с CONAX карта. За ефирна всеки DVB-T MPEG4 приемник ще свърши работа щом си в София.
Успех!
Цитат:
Първоначално публикувано от
Loreti
Този приемник няма да върши работа ако си включиш кабелна от Нет1 ,защото има кабелен тунер ,но не и слот за карта и няма да може да гледаш кодирани канали. Виж ако има свободни кабелни канали и те устройват ,ще стане /за това ,което предлага Tiger T2 цената му е супер, но не знам реалните му възможности /.
За ефирна всеки DVB-T MPEG4 приемник ще свърши работа щом си в София.
Успех!
Разглеждал съм офертите на нет 1 и наличните програми ме устройват, така че няма да има нужда от кодираните канали. Идеята ми беше в началото да гледам цифрова ефирна и после ако всичко с жилището е наред, да си пусна кабелна
Ако имаш добър интернет този Тигър има IPTV може да минеш и без кабелна.
Напиши отзиви ако вземеш устройството.
За да работи пълноценно му трябва usb Wi Fi адаптер за IPTV или поне активна антена за ефирната телевизия.
Ако имаш добър сигнал и твоята от първата снимка ще свърши работа.
Имай предвид това ,че излъчването на DVB-T в България е с вертикална поляризация.
Разбира се, ще дам отзиви ако го взема, но първо ще видя какви се предлагат на място в магазините. Интернет 40 mbit ще е достатъчно, нали?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Loreti
Ако имаш добър интернет този Тигър има IPTV може да минеш и без кабелна.
Напиши отзиви ако вземеш устройството.
За да работи пълноценно му трябва usb Wi Fi адаптер за IPTV или поне активна антена за ефирната телевизия.
Ако имаш добър сигнал и твоята от първата снимка ще свърши работа.
Имай предвид това ,че излъчването на DVB-T в България е с вертикална поляризация.
Взех устройството преди няколко дни и ще си напиша впечатленията досега - със антената ми от първата снимка намери без проблем 12-те канала. С чинчовете от комплекта картината е малко гадна, докато с hdmi кабел е доста по-добре. Нямам usb Wi Fi адаптер, но ще си взема един да пробвам. Малко загрява, но това няма как да се избегне. И един недостатък забелязах, но може би трябва да се поровя в настройките за това - при включване на телевизора каналът стартира и след няколко секунди декодерът се изключва и показва, че няма сигнал. След като натисна копчето за включване на декодера всичко се оправя. Това се проявява, когато декодерът продължително време е бил изключен
Дайте препоръка за читава вътрешна антена за ефирна телевизия. Първи етаж на панелен блок в Пловдив е локацията на телевизора.
Това изглежда добър вариант:https://www.aliexpress.com/item/3304...c00babOba&mp=1
Дизайнът хваща око.
Обаче според мен трябва да си купиш антена:
1. която може да се върти/насочва, защото това има значение
2. която има усилвател на сигнала.
Особено на 1-ви етаж, това е необходимо защото не се знае през колко бетон трябва да мине сигнала, за да стигне до теб.
Казвам го от личен опит с такава антена, закупена и ползвана преди около 6 години.Моята я закупих от Бг и е Philips.
Доволен съм, нямам ядове с антената, дори изкара няколко сериозни токови удара.Има си усилвател и той върши работа.
Сега сигурно има доста по -добри вътрешни антени за цифрова телевизия.