Резултати от 1 до 11 от общо 11

Питане за ТV приемник

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    70
    #1

    Питане за ТV приемник

    Здравейте, наскоро си купих 29", плосък, 100HZ телевизор WATSON и забелязвам, по-скоро чувам неприятно бучене. Не е от говорителите или друг елемент, а май от кинескопа. Бучи си като трансформатор с разхлабени ламели с 50 HZ честота. Като изключа говорителите или намаля звука до нула, пак си го има. Искам да кажа, че не е брум вкаран във говорителите. Не е нещо силно, но се чува от всеки ъгъл в стаята, естествено, като няма звук от предаването или същия е по-слаб. Но както и да е бученето е набиващо се и е досадно. Та въпросът ми е това може ли да се счита като рекламация пред гаранционния сервиз, защото за шум и др.такива в техн. данни на изделието нищо не е опоменато. Има и исъм имал и други приемници, но такова нещо съм нямал!?

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    1,846
    #2

    Питане за ТV приемник

    направо им го рекламирай няма какво да го мислиш ако чакаш да се оправи .. няма да отидеш далеч.

    Ако ти кажат че това трябва да е така звъниш на тоз който си го купил, после на вносител и т.н. Обаче ако вносителя и продавача са метро може да нямаш много късмет със сервиз

    Но първо звънни на сервиза който го обслужва.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    70
    #3

    Питане за ТV приемник

    За съжаление от Метро го купих......

  5. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    771
    #4

    Питане за ТV приемник

    Определено не е траф с дрънчащи ламели - основно новата електроника е с импулсни захранвания при които трафчетата са далеч по-малки. Те са на основата на ферит, а не ламели - честотата при тях е поне 22.5кХц и нагоре,.. те и за това се наричат високочестотни...така или иначе намери сервиза и щото отвориш ли го ти или някой френд губиш гаранцията.


  6. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    70
    #5

    Питане за ТV приемник

    Не казвам, че е траф, а че бучи като такъв, но май идва от кинескопа или около него.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    93
    #6

    Питане за ТV приемник

    Бучи ти размагнитващата бобина на кинескопа. Тя служи за размагнитване на маската на кинескопа и е навита около предната страна на електроннолъчевата тръба. При включване на захранването би трябвало да се включи за малко и след това да се изключи. Най-вероятно елемента, дето я управлява (позистор), е пробил и тя не се изключва. Не ти препоръчвам да го правиш сам, по-скоро мъчи да го рекламираш! Няма да се оправи от само себе си и след известно време ще ти се появят много неприятни цветни петна по кинескопа.

    Успех!

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #7

    Питане за ТV приемник

    Косьо, веднага се обади на сервиза, май РЕТЕЛ беше фирмата, Няма да имаш никакъв проблем. В Метро всичко може да е, но гаранциите се оважават до 3 дена, от закопуването, после ако то сервиза кажат, че не става идваш в МЕТРО с протокола и ТВ-то и ти се сменя. WATSON са Метро Марка т.е. ги сглобяват по негова поръчка, в Турция, с кинескопи САМСУНГ, рядко Томпсън. От евтините ТВ-та, немаркови това е ТВ-то според мен. Ако сега кажете, че всичко турско е шит, а сглобяваното в КИТАЙ е по-добро, жестоко ще се излъжете. Както си има и турски боклуци, така има и китайски боклуци, но има и турски качествени сглобки и китайски също. Поне в същият завод се сглобяват: ТОШИБА, JVC и незнам какво още!

  10. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    70
    #8

    Питане за ТV приемник

    Не казвам нищо лошо за турското. Казаха ми още като го купувах, че е турски, а кинескопът е Томсън- вижда се през отворите на капака. Притеснявах се, че е голям телевизора и да не би като го занеса да ми кажат, че е нещо нормално и с това да се свърши. Наистина пише, Ретел на гаранционната карта, но аз съм от Стара Загора и има даден телефон на тукашен сервиз. Обадих им се преди малко и те ми казаха "Ами... донесете го...." Та ще го нося. Наистина ми помогнахте с инфото, благодаря ви от сърце- дано да нямам проблеми със сервиза...?!

  11. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    70
    #9

    Питане за ТV приемник

    Днес следобед имам ново развитие, твърде нелицеприятно. Занесох 50-килограмовия тупуз на сервиза и оттам ме почнаха, че му нямало нищо, че било така, защото бил 100 херцов и защото бил Уотсън, че не бил направен да се намалял звука та да се чуват бученета и в този род... Накрая след много надменни игрозни изрази от тяхна страна, заявиха да останел малко да си го послушали. И аз съм до тук......

  12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #10

    Питане за ТV приемник

    Косьо, мдам гадно са се отнесли с тебе в сервиза, мамка им *******и. А това тяхно изказване е най-малкото обидно, тва са Пълни глупости дето са ти го казали. Незнам ако искаш се оплачи на баш шефа на фирмата. Навсякъде има глупаци и изроди. Днеска имах, нещо подобно, та идва клиента, купил си дискмен, който може да зарежда и батерии ака са Ni-Cd, обаче се оказва, че не може да ги зарежда, явно дефект. Отишъл в сервиза, и онези му казали, че е по-добре поради тва, че е в 3 дневният срок от закопуванете, да дойде в Метро да му го сменят. А всъщност след 2 дена пак ще го получат само че от нас с протокол, Нямам думи ебахти изродите, само разкарват хората. А му казали, че ако желае да им го остави за 1-2 дена да го видели, ама по-добре в МЕТРО. Хехехехе, мързеливи изроди.

    А на тоя от сервиза, незнам само му кажи да си търси нова работа, да Е....М глупака, то бива ама това на нищо не прилича. Все едно ти е казал, че си бил Глупак като си дал 600 лева за телевизор, а не си дал 1000 [!]. Те са длъжни да ти оважът гаранцията. По-добре ли щеше да беше си купил някоя друга боклукчава марка, от типа БЕКО, НЕО или КРАУН. КИТАЙСКИ БОКЛУЦИ направени за без пари, надрани корпуси, изпържени кинескопи и какви ли не още простотии!!! Тв-то ти за парите си е пушка.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    70
    #11

    Питане за ТV приемник

    LUDIA ти май работиш в Метро във Варна. Вярно ли е, че всики 100 херцови и особено Уотсън си имали това бучене? Да си го чул вика, когато си го купувал. Така ми каза оня от сервиза...?! Аз за всеки случай ще се обадя в София в РЕТЕЛ. Не зная какви им са отношенията, но дано те са по-вежливи и помогнат нещо.

  14.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Питане за приемник TOPFIELD TF7700HCCF и кабелна RN
    От MoPcKu във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 11
    Последно: 16-12-13, 16:03
  2. Купувам DVB-C приемник.
    От batzas във форум Купува
    Отговори: 1
    Последно: 05-03-12, 13:29
  3. Питане за приемник TOPFIELD TF7700HCCF
    От titan_83 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 4
    Последно: 01-05-11, 20:33
  4. Сателитен приемник
    От evgenye във форум Купува
    Отговори: 2
    Последно: 27-11-10, 14:39
  5. Какъв сат приемник
    От ronaldo във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 21
    Последно: 21-10-09, 19:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе