Здравейте приятели !
Приятелката ми иска да си взима 21" телевизор и ще се обърна към Вас за съвет по два въпроса:
1. Преди няколко месеца един приятел си купи телевизор, който според 'консултанта' в магазина е правен в Турция във завод на Вестел - да ама май се оказа, че ТВ-то си е натурален оризово-бамбуков-Китайски БОКЛУК ! И искам да ви попитам, за да не ни метнат пак - как да разпознаеме даден телевизор къде е произведен, когато на него няма означението made in... ?
Предвид, че вече почти всички тв-та се правят в Турция (в завода на ВЕКО или Vestel) и в Китай (P.R.C. или там каквото им беше новото боклучаво съкращение) поне да може да избереме нещо Вестел-ско... чувал съм, че там правели доста добри тв-та. Даже бих попитал конкретно - как да разбера, че телевизора е произведен в завод на Вестел ?
2. И втория ми въпрос е ако може да препоръчате нещо до максимум 300лв, ако не модел поне към коя марка да се ориентираме
Лично аз имам големи симпатии към Philips, JVC и Panasonic, но предвид, че и те се правят 'навсякъде' незнаем точно към коя марка да се насочим... Набляденията са ми, че в този форум има доста хора, които наистина разбират много и именно за това се обръщам към Вас за съвет
Благодаря Ви за отделеното внимание !