вдигам нагоре малко стара тема, но и аз съм тръгнал на пазар за 32" LCD Sharp - но искам цифрова кабелна с опция евентуално да набухам ITV или Булсатком - т.е. да има и DVB-T освен DVB дето само му викат за кабелната.
последно някой с ново инфо на тези тема???
до тук съм стигнал: харесал съм Sharp LC-32SD1E (чакам да го пуснат в Метро на промоция като им дойде ) и в книжката му пише, че антенния вход му е DVB-T 5V=/80mA - което си мисля, че освен аналогова кабелна, мога да му мушна и цифрова сателитна, ама ще може ли да поеме и цифрова кабелна ???
ще почета още и ще пиша пак своевременно
п.с. Сега видях че 32SD1E не е от Aquos серията на Sharp - май ще зачакам малко повече за 32P70E, който LUDIA спомена - той ще държи всички DVB-та
п.с. 2 - прочетох още малко та DVB-T (Terrestrial), което се намира по готините лцд-та и големите плазми е за приемане на ефирна цифрова телевизия, т.е. нема смисъл от това за сега - само Канал1 излъчват пробно. DVB-S (Satellite) е това което идва от чинията за ИТВ и булсатком и не знам дали го има в ТВ-та въобще. DVB-C (cable) е това което идва по кабелната и може да го пъхнеш в скъп и моден ТВ, за да избегнеш Set Top box цифровия приемник дето ти дават от кабеларката.