Цените на техниката след 1 Януари 2007 г ?!?
Здравейте,
Искам да попитам за професинален коментар от хора занимаващи се с продажби на черна (а и бяла) техника за въртящата се информация за възможно значително поскъпване на техниката от 1 Януари 2007 г. Не искам да коментирам пазарните механизми "търсене - предлагане - цена", ясно ми е че ако хората се хвърлят да пазаруват от страх че цените ще скочат, те (цените) наистина ще скочат...
По принцип си мислех, че слуховете идват от очакванията за спекулативно нарастване на цените заради влизане е ЕС и естествено не обръщах внимание (финансист съм и горе долу мога да предвидя очакваните темпове на инфлацията и в кои сфери ще е), но наскоро четох една статия, която обясняваше друга причина, за която изобщо не се бях замислял... Става дума за вносните мита за стоки от страни извън ЕС, които са налични в Еврозоната и респективно ще станат задължителни за нас от 1 Януари 2007 г. :yikes
==> Това вече ми звучи като логично основание за повишаване на цените... в крайна сметка митата пряко се включват в цените, така че това няма как да се избегне - нещо като акцизите при цигарите (увеличи ли държавата акцизите, цените скачат дори и прозиводителите на цигари да не са искали да правят това).
Може ли някой, който е навътре в бранша да даде коментар на тази възможност... наистина не съм запознат в подробности с митническите облагания в ЕС (знам че имат защитни мита в текстилния сектор, не знам как е с техниката)... Все пак над 90 % от техниката сигурно се внася от Азия.
Да бързаме ли да купуваме до 31 декември 2006 ?
Re: Цените на техниката след 1 Януари 2007 г ?!?
Бързаи... Естествено всички фирми сега ще се запасят и ще си натъпкат складовете догоре... обаче до края на Януари всичко ще е разпродадено... И всичо започва по новите цени... :)
Цитат:
Първоначално публикувано от zerow
Като имате 2000 лева за ТВ сега... демек не сте баш беднички... Тъйче кво ви смъква Евро съюзчето...
тези, които не ги притесняват цените сега, няма да ги притесняват и след 01.01.2007 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от snoopdoggystyle
тези, които не ги притесняват цените сега, няма да ги притесняват и след 01.01.2007 г.
Ами да - като няма пари и тогава няма да пазарува!
Предлагам да подкрепим Китай за членство в ЕС :))
Турция са си местни
Твърдо подкрепям за Китай :bravo :bravo :bravo
В Турция обаче цените на електрониката са с близо 30% нагоре от нашите в момента.
Лично проверено.
Абе аз ще съм от тези дето ще пазаруват с до около 500-600 лв. за 29" телевизор... Така че, частта с парите не са проблем не важи за мен...
Така че извън идеята да приемем Китай в ЕС :)), малко повече мнения по същество ?
След 1 януари другата година ще има сериозен скок в цените на ТВ-е. Поне на мен това ми р информацията говорим си за 10-15 до 20% оскъпяване.
Ами ако не е вярно? Ако си купя скъп телевизор и цените паднат?
Информацията ми е от главният закупчик на МЕТРО за БГ. Той урежда сделките и т.н. и знае какви са тенденциите на пазара за следващите месеци и все пак трябва да се поръчва нова техника.
Освен това ако сте забелязали, на всички LG черна и бяла техника им намалиха ГАРАНЦИОННИЯТ СРОК от 36 на 24 месеца. Това е според мен да имат пак подобни цени след 1-ви януари. Само Климатичната им техника остава с 36 месеца гаранция, но с някой уговорки за модели.