Ето това е снимката
http://photo-zona.net/images/user328...1445_sharp.JPG
Преглед за печат
Ето това е снимката
http://photo-zona.net/images/user328...1445_sharp.JPG
за Sampras : аз не виждам какво би ти подобрило ако сложиш конвертор - DVI-HDMI ?
помисли логично - имаш 15 пина от DVI , които в момента отиват на 15 пина на VGA, кабеля е 15 кабелчета, всеки пин е отделен. т.е. няма никакво конвертиране, компресия, събиране, раздлеляне и т.н... принципно няма никаква загуба на качеството от начина на свързване, какъвто е случая с S-Video буксите.
Не знам от къде ще се пяови по-доброто качество ако сложиш DVI-HDMI.
Обработката на сигнала след входа би трябвало да е една и съща.
Според мен ако имаш забележки към качеството известирай в по-качествени(скъпи) кабели.
в допълнение : в книжката на Sharp пише че при свързване DVI-HDMI картината може да е размазана.
за PVV :
на моя Sharp 32AD5E - има настройки - отиваш на EXT 5, после "Menu" , после "Audio" и там HDMI(1 или 2, при тебе май ще е само 1) има възможност да превключване от къде ще се подава аудиот - от HDMI или от другата букса(на менюто е отбелязано като "DVI")
надявам се да няма големи разлики с твоя Sharp
Принципно се води, че ако сложил DVI-HDMI кабел ще е по-добре. Няма да се налага телвизора ти да обръща аналоговия сигнал в цифров. Но на практика трудно се вижда голяма разлика ако VGA кабела ти е качествен.Цитат:
Първоначално публикувано от Sampras
През DVI може да подадеш направо 720р сигнал, което по-добре от PC резолюцията, която му даваш сега. Имаш повече настройки тогава.
Здравейте, след доста четене и разхождане из нета си харесах Philips 37PFL9632D
http://www.ciao.de/Philips_37_PFL_9632_D__2686351
който "разбира се" го няма в българския каталог и не са го виждали по нашите магазини :081:
Можете ли да ми препоръчате начин как може да си го купя от България?
Питай в electron.bg нали са вносители.Цитат:
Първоначално публикувано от smoni
Там ми препоръчаха 32" като най-доброто.
А не ми се иска да минавам на по-малък екран от сегашната ми 29" хубава тръба....
Да ти кажа миналата седмица там гледах 42" вариант на 9632D, обаче цената 4200 лв. ми се видя доста. Не знам дали си заслужава 1600 лв. отгоре само за 100-те Hz и по-новото поколение панел (иначе пак FullHD). 7662D е без и е на цена 2600 лв.
7662D го няма на 37", а и е с по-старият Pixel Plus.
да, обръщането ще го е направил вече кабела :)Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
всеки сам да си прецени какво предпочита - кабела или телевизора да прави аналогово-цифровото преобразуване
Аз не съм чувал до сега кабел да обръща от аналогов в цифров сигнал, или обратно той или е цифров или аналогов, кабела само го предава!! е ако имам грешка нека някой обясниЦитат:
Първоначално публикувано от mano_chao
Закачаш и звука и картината в EXT5, след това търсиш из менютата конфигурацията на HDMI вход EXT5 (не си спомням точно в кое меню е, най-вероятно setup). Там едната от опциите е дали да ползва дигитален звук (от HDMI-то), или аналогов. Избираш аналогов и си готов. Не знам обаче за какво ти е, звукът през колонките на телевизора е доста бозав, произволна евтина 2+1 система се справя ушевадно по-добре.Цитат:
Първоначално публикувано от PVV
mano_chao, с DVI никой не прави аналогово-цифрово преобразувание, тъй като и входния сигнал, и изходното устройство са цифрови. С аналогов кабел имаш 2 излишни преобразувания (ЦАП и АЦП) и податлива на интерференции среда за пренос. Чистият резултат е доста мъглява картина със сенки, особено при по-висока разделителна способност, нещо което няма как да се получи при DVI/HDMI връзка.
Освен това специално при full hd серията на Sharp има много големи разлики между VGA и DVI: по първия начин не може да нагласиш 1080 реда (компонентно може, но само 1080i), по втория спокойно тръгва 1080p. Само дигиталната връзка има опция "underscan", която позволява точно възпроизвеждане на пикселите 1:1 с оригинала без всякакво скалиране.
Sony KDL-40V3000 - 3448.90
http://www.electron.bg/product_info....21977187990c76
Другата седмица ще е хубаво да се поразходя до магазина да видим новите Сони и Филипси.
a koe LCD е като 37-42пв70 за кабел-аналог и филми от ПЦ, под 2000 лв, че стана време за купуване
Ами това Panasonic TX-32LX70P- в момента в техното е 1899лв. ама защо се насочваш към лсд , а не към плазма? аз смятам че на кабел аналог ще размазва много образа. малко по-нагоре колегата "Sampras'" се е сдобил с такъв самоче 700Р, той може да даде повече инфоЦитат:
Първоначално публикувано от rudy