Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
Честита Нова Година на всички. Да сте живи и здрави. Дано новата година да е по-ползотворна от старата, да ви донесе повече радости и придобивки. На всеки по едно LCD/PLASMA без значение, кой каквото си иска. Но най-вече е важно да се уважаваме и да оценяваме помоща на другите и да не бъдем като коне с капаци!!!
vassco, GD e с цифров тунер, GA е без, а този ВТ за пръв път го чувам. Но проблема е че и трите ги нямам налични и незнам дали ще ги имам. Нямаме много изложбена площ, пък и все пак сме хипер маркет, не само за техника. RTV отдела за Метро е като галено дете, т.е. само наливат пари, а печалбата им е малка, но без него не може.
Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
Честита нова година на всички, много успехи, и четете внимателно съветите които се дават тук, за да си изберете хубав подарък за новата година :)
Четох,четох и реших да се регистрирам и аз че да мога да драсвам и аз по някой ред :)
Страхотна тема и искам да благодаря на Миро Вампиро и Лудия а и на другите участници :Drinks: че благодарение на техните постове ми се разясниха някои неща.
Между другото и аз мисля да се обзаведа с някое ТВ след 2-3-4 месеца (дано) и ще почна да задавам и аз странни въпроси ама то това по-нататък :)
Да ви питам че сега се сетих - да сте чували за някакви планове да се излъчва HDTV?Имам предвид от родните ТВ оператори и дали БГ телевизиите имат планове и те да минават на HDTV.На мен ми се върти в главата че в София някой от операторите щеше да почва да предава ХДТВ ама може и да съм се объркал...Иначе аз се каня да си използвам ТВ-то главно да гледам HDTV филмчета и клипчета свалени от нета (вече съм си направил колекция от към 50-тина и расте :blob1)
Еййй забравих
Честита нова година на всички :Drinks:
Чул съм че бТВ ще започват да снимат спортните събития с HDTV камери, но реално излъчване на някоя телевизия едва ли може да се очаква тая година.
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА на всички.
Аз също четох ,чу БТВ сменят камерите и ще пснимат на ХДТВ , но не знам дали всичко. Мисля че само определени неща.Но дори и така да е след това като пуснат сигнала през местната кабеларка - леле мале. Затова мисля,че имаш ли плазма или LCD - Булсатком или ITV е изборът= Дай някой линк към хубави ХД филмчета.
Цитат:
Първоначално публикувано от PVV
Дай някой линк към хубави ХД филмчета.
http://hdbits.org/ или http://www.bit-hdtv.com/ или родните торенти но ти препоръчвам първите два
Честита Нова Година!
Предстои ми закупуването на 32 инчов LCD и се спрях на Samsung LE-32N71B. Сега се връщам от Техномаркета ( става въпрос за Пловдив), където в момента нямаха в наличност, но до края на седмицата ще получат нови бройки.
Да си дойдем на думата, какво мислите за моя избор и ако според вас не е удачен, какво ще ми препоръчате. Ще се радвам и ако някой притежава въпросния телевизор, да сподели впечатленията си.
Здравей
32N71 използва новата S-PVA матрица на самсунг(същата би трябвало да е и в носителя на наградата на EISA за 2006г. Сони 32V2000)
Съответно разликата спрямо другите модели на самсунг е по високия динамичен контраст и естествено по добрите цветове и черен цвят. Също във самсунг ми харесва като цяло и опцията за потребителско разтягане на картината в горния и долния край на екрана. :)
Така че телевизора работи доста добре, все пак да не забравяме че е на промоция до 12 ти, иначе като цена е 2700 лв, така че в момента цената му е повече от добра. Като бонус имаш и слотове за мултимедийни карти и тн.
Избора е твой
а като се разровиш в интернет и се види , че статичния контраст, който всъщност се вижда е 1000:1 и няма втори тунер се оказва, че е един от посредствените модели май
Не знам каква е цената на промоцията, но 2700лв. са доста за 32", за същите пари има 37" Sharp с 6ms.
A самсунга може да се намери за 1000 евро в ЕС.
Здравейте
човека пита за модела, отговарям му!
mstanislavov би ли предложил друг модел на 2400 лв цена тогава?
varieca модела в момента струва 2400 лв, 2700лв беше преди сегашната промоция, това с европа, ми гаранция ще имаш ли оттам или какво, пък ако струва 1000 евро, колко ти е транспорта и тн ?
Айде не се изказвайте неподготвени
Иначе за sharp а и аз съм съгласен
:)
предлагам - LG 32LB1R - контраст (статичен)1600:1, реакция на матрицата 8ms, 2 тунера, и има новите там системи за какво ли не.. Доста ми харесва. По-добър е от него 32LB2R, но още го няма по магазините - той е с по-добър контраст доста и 6ms - има вече упътване на български в страницата на LG, което значи че скоро ще го пуснат и тука , дано!
От 1 януари, поне при Sony, гаранцията за БГ покупател би трябвало да важи навсякъде в ЕС (знам го от човек високо в йерархията на Sony-Европа). Логиката е и при другите да е така, но кога на практика ще задейства тук, друг въпрос.
Малко ще бъдат мътни първите няколко месеца.
От друга страна в Германия вдигнаха ДДС-то от 16 на 19% и там ще има известно повишение на цените, та може при нас да си е най-добре, ще видим.
И аз бях решил да си закупя 32N71 на Samsung, но по празниците всичко свърши. От Техномаркет ми казват, че доставка ще има чак в края на януари. Така че - имам време да избирам още. А вероятно и промоцията им ще свърши:(
За Sharp LCD-та и аз съм чувал добри думи, но кой продава Sharp в БГ?
LG 32LB1R звучи добре, но аз имам други, може би глупави но важни за мен изисквания като въртяща се поставка и колони - отдолу, а не отстрани, така че - няма да обърна внимание на това LG.
Ако някой спомене други модели - ще съм благодарен - да разгледам.