Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
Искам да предложа нещо , а пък ако желаете може да го направите , ако не - здраве... Та мисълта ми е следната: ако имат желание компетентните по темата / Ludia , miro и др./ да направят една препоръчителна класация на най-добрите за в момента на нашия пазар LCD и плазма тв. Примерно - в клас до 32 ;37 ;42 и 50 инча. И с по два -три реда да резюмират защо смятат така. Съответно разделно за двата типа. Това много ще облекчи всички , които търсят някакви препоръки , а и няма да се досажда толкова с въпроси , които ще имат съответен отговор там. И с течение на времето , и излизане на нови модели класацията да се актуализира. Може да се направи в тази тема или в друга , специално за целта. Ами това е. Вече остава вие да решите. :)
Според мен това е невъзможно. Такава класация би била строго субектива. Всеки потребител има различни изиквания. Един го интересува качество на картината, друг възможност за връзка с компютър, трети външен вид, четвърти пък си обича определена марка и му е все едно какво параметри има, пети иска най-евтиния възможен.
Разбира се, ако спецовете тук искат нека напишат според тях кои 2-3 модела са най-добри. Пък отново нека всеки да избере на кой да се довери.
Съгласен съм, че ще е много субективно!!!
Нали всички търсим оптималното между цена и качиство!!! Идеята според мен е добра...
дано да стане!!!
Цитат:
Първоначално публикувано от DK9
Иначе, аз също харесах 37XD1E, но ще гледам главно от около 3м и се опасявам че всичко друго освен DVD i HD ще ме дразни от такова разстояние при такъв размер на ТВ.
Аз съм с 42" XD1E. Изглежда страшно добре дори и със SD сигнал (сигналът, с който го ползвам в момента, е дигитална кабелна, но не съм в България и не мога да гарантирам, че с ЕСТНЕТ/ITV/Bulsatcom държат подобен битрейт). Кабелната ми пуска и два-три канала аналогово, и при тях става за гледане и от близо.
CI интерфейсът и DVB-T тунерът на тия телевизори не върши абсолютно никаква работа за дигитална кабелна/сателит.
За тези, които искат да закачат лаптоп за 37XD1E в магазина: този телевизор не поддържа 1920x1080 през VGA. Поддържа го през YPbPr или HDMI, но и двете няма как да ги получите от лаптоп. С други думи упражнението е леко безсмислено, ще се види картина 1360x768, и то доста убита.
Може ли Шарп 32ga9e да се закача на стена, включително и чрез друга допълнителна стойка, която да не е включена в комплекта, и може ли да се гледат два различни тв канала на него едновременно?
Цитат:
Първоначално публикувано от acho_pacho
Може ли Шарп 32ga9e да се закача на стена, включително и чрез друга допълнителна стойка, която да не е включена в комплекта, и може ли да се гледат два различни тв канала на него едновременно?
Може да се закачи на стената.
Трабва да се бръкнеш за около стотина лева...
Ето ти няколко варианта.
http://www.electron.bg/product_info....98d6d61385d99c
http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=1899
За картина в картината НЯМА.
Здравейте, насочил съм се към Philips 37PF332, ако някой има мнение за него нека сподели.
Здравейте искам да си купя lcd до 2000лв.След всичко прочетено до сега се спирам на PHILIPS 32PF7331/12 с цена 1879лв в Техномаркет.Ако някой предложи нещо подобно,чакам съвет.Имам дом.кино сони и ми се искаше да си взема тв сони(SONY KDL-32S2000),но чета само негативни мнения.Интересно ми е и защо моделите PHILIPS 32PF7321 и PHILIPS 32PF7320 са по-скъпи,те са 2349лв?
Цитат:
Първоначално публикувано от audibs
Здравейте искам да си купя lcd до 2000лв.След всичко прочетено до сега се спирам на PHILIPS 32PF7331/12 с цена 1879лв в Техномаркет.Ако някой предложи нещо подобно,чакам съвет.Имам дом.кино сони и ми се искаше да си взема тв сони(SONY KDL-32S2000),но чета само негативни мнения.
Добър избор, на добра цена. За тези пари няма добро Сони.
може би шарп 32га9е или гд9е, са единствените които в този клас 32 инчна са близки до това, не знам цените им. Може ли някой да ми каже актуални цени в Метро на тези модели и как да си поръчам, че там твърдят че избщо нямали "централни поръчки за тези модели", което е лъжа и абсурдно.
Предстои още по-голямо падане на цените.В момента доставните цени в нашите магазини са-около 40% под продажните/новите модели на LG/.Вероятно същото важи и за другите марки.32 инчовите модели ще станат до лятото по 1200лв.До началото на следващата година се очакват да поевтинеят до 500$.На Азиатските пазари,където борбата е най ожесточена,40 инчова BRAVIA e със средна цена 1130$.За януари Сони е пазарен лидер в света,следван от Самсунг.В Сащ 50" Panasonic се разпродава за 1300$.Става въпрос за модели 9-то поколение/сегашните доставки за ЕС/.Поръчките на търговците за плазми от новите поколения на трите големи Panasonic,Pioneer и Hitachi/Технология ALIS- http://www.infodyne.ru/library/001/116/ /,са се увеличили с 11%,в сравнение с предходното тримесечие на 2006 година.Не случайно SONY упорито търсят доставчик,за да се върнат на пазара на плазмени ТВ/засега е почти сигурно ,че това ще бъде Fujitsu/.Panasonic пък инвестират в най-големият в света завод за производство на матрици за плазми.От 5млн. за миналата,се канят тази година да продадат до 11 млн. бройки.
Успех на всички в избора.Пазарът тази година ще е изключително динамичен!
Ето малко информация за очаквания нов конкурент на LCD i Plasma плоските ТВ. - Изглежда, че Toshiba и Canon са готови с преминаване към серийно производсто на SED панели: http://techon.nikkeibp.co.jp/english...061225/125850/.
Също така изглежда, че първите екземпляри ще бъдат само за отличници :).
Много отдавна имаше един много напред с информацията според мен, защото и аз попадам на огромен брой нови прогнозни цени на долу, мисля че се именуваше spacedigital, та той когато информираше за новите очакващо се смешно ниски цени - всички го нападаха и анатемосваха, все едно им е изял хляба и откраднал личното мнение! Та той още преди време предупреждаваше за нормалния и преждевременен срив с очакващо се нови падащи цени през 2007 за новите 32' модели ( 500$ до 800$!). :bravo Браво на хората като него МНОГО, МНОГО изпреврващи своето време на закърнялото българско обществено мнение! Моя съвет не бързайте с покупките през тази година на LCD-ТА!!!! :yikes ..........а за SED-технологията чух за пръв път точно от неговите постове.
Цитат:
Първоначално публикувано от soon
......
Та той още преди време предупреждаваше за нормалния и преждевременен срив с очакващо се нови падащи цени през 2007 за новите 32' модели ( 500$ до 800$!). :bravo Браво на хората като него МНОГО, МНОГО изпреврващи своето време на закърнялото българско обществено мнение! Моя съвет не бързайте с покупките през тази година на LCD-ТА!!!! :yikes ..........а за SED-технологията чух за пръв път точно от неговите постове.
Нормален пад на цените да! Но защо преждевременен??? Някакво смислено обяснение?
Пада на цените е естествено явление с появата на нови модели и технологии. На някакъв момент се появява съвпадение на цена с възможности и харесване на нещо от даден клиент и той купува. Иначе ако все чакаме, трябваше още да гледаме "Опера" и "Пирин". :))