Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
здравейте на вси4ки
та да попитам и аз от този за тази цена има ли по добро на нашия пазар  LG  37LE2R гледам сега е само 1800лв. по принцип ще го гледам от 2 метра на булсатком.
интересно е 4е ш брошурата на метро пише контраст 5000:1 а ш други магазини пише 1600:1 кое е вярно вкрайна сметка?
кажете нещо за DAEWOO бе хора!!!!!!!!!!!!Свързал съм го към PC с D-SUB кабел и се вижда добре мисля си с
HDMI по добре ли ще бъде някой ми казаха че нямало видима разлика само дето кабела
HDMI струва 51.90лв
Vladimir77: не се коси, ако на теб ти харесва образа и ти доставя удоволствие да го гледаш. какво ти пука, че си МОЖЕЛ (обичам минало време) да вземеш друг. Не се тормози повече, така или иначе е вече ТВОИ и за дълго време твои, поне не се тормози вътрешно, а ако очакваш други да оправдаят избора ти - по-добре недей.
Lio76: Смятам, че от 2м. е твърде близо за 37 инчов и няма да ти харесва образа, пък било и през БУЛСАТКОМ, по скоро 26-32 инчов. Най-добре иди на място в магазина и погледаи от 2м. ТВ, но не HDTV, а нормална. Иначе като марка LG доста е коментирана във форума.
Цитат:
Първоначално публикувано от THFC
каква е разликата между тези два модела на LG ? 37LE2R и 37LC2R .........разликата е в една буква и 300 лева помежду им.....а по характеристикте на Техномаркет няма никаква ????
...хора хайде помогнете де.....LUDIA ти неможе да не знаеш..... :)
по мое мнение като гледам характеристиките може да се направи много бърз избор първия линк изглезда по добре
добре тогава кой е най добрия телевизор лцд до 1800-1900 лв в момента на пазара 32 или 37 ин4ов в крайна сметка.
аз тоя телевизор ще го гледам от 2.5 метра някъде а и сигурно ще се налага да е под ьгьл 100 градуса а и малко пове4е понякога.
или моеби би да питам след месец когато ще трябва да го купувам :081:
sotirsotirov: мисля, че 5331 модела е по-добър. Мен лично CrystalClear технологията не ми харесва. Важно е да има антиотражателно покритие на дисплея, че вечер повече ще се оглеждаш в него, отколкото да гледаш ТВ. Мисля, че имаше някакви дефекти в тази технология, но тук има специалисти и те ще ти кажат по-подробно. Много добра е технологията Dynamic motion ... и имаше още една за артефактите, виж дали тези модели имат, защото на кабелна без тях ще гледаш малко размазан и кофти образ, но ако имаш мнооооого хубава ТВ (каквато аз се съмнявам да има в БГ) няма да са ти нужни.
Lio76: най-добрите в 32 инчовия клас са Шарп и Филипс, (32GA9e/32GA8e, 32пф7331/10, 32пф7331/12 и др.), но цените са динамични и не знам коео колко струва сега.
Здравейте, да ви се похваля :) след като от 3-4 месеца чета този форум и компетентните мнения в него, най накрая си взех Phillips 32pf5331 и съм ОЧАРОВАН :) телевизора, както ми каза консултанта в магазина е "уникален". Картината е перфектна на качествените кабелни /аз съм на евроком/, дистанционното е със страхотен дизайн, много тънко, а батерията е от типа ?монета от 1 левче :) cr2032 или нещо подобно.
Първите ми впечатления са отлични, но ...
забелязах че PIP може да се пуска само от един от 2-та HDMI входа, а по SCART например не може, също така не успях да открия audio OUT за изход на звука през усилвател, може би ще стане през изхода за слушалки.. ще пробвам :)
също така няма бутонче sleep на дистанционното, трябва в полузаспало състояние да се ровиш в менютата..
но това са дребни кахъри, като цяло телевизора е страхотен, кристална картина, кристално черно, уникална superzoom функция която прави образите в централната част на екрана неразтеглени, а разтегля повече в краищата.
в момента е 1499 лв
ltrifonov: подкрепям мнението ти изцяло! И на мен много ми липсва sleep бутона и моля те ако откриеш начин, дори и чрез друго дистанционно да се ползва директно напиши, дори и на лично съобщение. По отношение на suprzoom и аз така гледам ТВ и няма нищо общо с разтеглянето на другите ТВ-та. Супер е. Поздрави за избора!
Не искам да ви развалям настроението на последните 2-ма горди собственици, но ще уточня нещо заради хората, които се интересуват от този модел на Philips.
Избягвайте категоризации като кристално черно, моля ви. Този модел е доста далеч от дисплеите с хубав черен цвят. Признавам, по-обстойно съм тествал по-скъпия модел 7331 и дори той има доста забележки към черния си цвят. А той би трябвало да се сравя по-добре от 5331.
Ако за дисплеи с "кристален" черен цвят се въведат Panasonic PV60 и Sharp XD1E, то 5331 е поне 2 стъпала под тях.
Разбира се, това изобщо не означава, че избора ви е лош. За тази цена телевизора е много добър. И което е най-важното на вас ви харесва.
Най-вероятно 37PF7641D няма да се предлага в България, както и предишните модели с DVB-T тунер на Philips. Иначе наистина е хубав поне на книга, а да не забравяме, че носи логото на CINEOS - топ линията на Philips.
В Техномаркет са тествали Philips 32PFL7332/10 заедно със Sony 32V2500 и Samsung 32M71 (100Hz). Спечелил е Samsung като са сравнявали естественост на цветовете и компенсация на движението. За черното нищо не ми казаха, но като имате предвид, че Samsung и Sony са над 2500лв., а Philips вече е 1899лв., това го преви просто перфектният избор до 2500лв. Моделът на Toshiba с компенсация на движението не съм го видял в Техномаркет, затова не мога да напиша нищо за него. Ще почакаме дали въобще ще го доставят за България.
Цитат:
Първоначално публикувано от Gena_bs
Най-вероятно 37PF7641D няма да се предлага в България, както и предишните модели с DVB-T тунер на Philips. Иначе наистина е хубав поне на книга, а да не забравяме, че носи логото на CINEOS - топ линията на Philips.
Ок, като не се предлага в България, някой има ли представа как стои въпроса с интеренет покупката на тази стока ?
Аз заявих този модел и разбрах , че се оскъпява с 120 Евро /за доставката ми се струва - не разбирам немски/ и май е с включено ДДС :
Menge Produktname Preis
1 Philips 37 PF 7641 94cm 1.358,00 EUR
Nicht auf Lager, ist bestellt.
1 Versandkosten 120,00 EUR
Gesamt 1.478,00 EUR
Enthaltene Mwst 235,98 EUR
Само не ми е ясно как стои въпросът с гаранцията - дали гаранцията важи за цяла Европа , например както е с лаптопите ???
Нашите вносители като не искат да вкарват актуални модели на нормални европейски цени , тогава да вкарат този модел за баровците :)) , поне да го видим на живо в магазина :
Рекорд: 205-инчов LCD телевизор на CeBIT'07
И по цена е номер едно – струва 455 хиляди долара
Компанията Technovision счупи всички рекорди за големина на течно-кристални дисплеи. На изложението CeBIT’07 в Хановер, Германия Technovision демонстрира 205-инчов LCD телевизор.
Постижението на компанията е почти 2 пъти по-високо от досегашния рекорд на Sharp, поставен със 108-инчов LCD телевизор.
Новият екран поддържа висока разделителна способност HD и има размери 4,55x2,56 метра. Телевизорът използва 750 хиляди светодиоди.
Едновременно с демонстрацията на 205-инчовия дисплей, Technovision показа и модели с диагонали 150 и 175 инча.
Цената на новия телевизор обаче също е рекордна. 205-инчовото “чудовище” струва $455 хиляди долара,
Gena_bs: малка подробност - "K и К електроникс", т.е. собственика на Техномаркет, е официален вносител на ... САМСУНГ, та тази малка подробност е .... предопределяща за избора на ТЕХНОМАРКЕТ, т.е. на Самсунг за най-добър. Звучи като нашето гардже е най-....., опссс май и аз така взех да звуча.
BTW аз тествах R71 на Самсунг, Сони 2000, но буквата (която е най-важна) не помня, пф7331 и пфл7332/10 и разликата в полза на които и да е от Филипсите е очебийна.
на саита на Филипс преди малко са качили нов software v.BX31E_0.81.4.0
Привет на всички, страхотен форум, радвам се че го открих тъй като не съм специалист в тази област, а мисля да се обзаведа с едно 32 лсд до седмица -две:). А голямата мъка е да се спра на модел най-накрая:)
Прочетох всичко във форума и сега се колебая между 2 телевизора: Philips 32PF5331 и Sharp 32SV1E. Видях само позитивни мнения за Sharp и картината която дава ( останах с впечатление че е по-добра от Philips) , но пък дизайна на Philips ми се нрави повече , а и има 2 HDMI входа... от друга страна Sharp е с 3 години гаранция в "Метро", а Philips само 2 в Техномаркета. Предполагам изпускам важни неща, та моля някой по-комптентен от мен за съвет..... кой модел бихте предпочели, а ако може накратко и обяснение защо ще е супер!
Благодаря предварително:)