Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
Аз утре ще мина през ТМ да видя предишните модели, които бях загледал(имайки предвид, какво каза Лудия) и после ще мина и през Метро....но и на двете места ще искам да ми вържат ТВ-то към ДВД и ще нося собствено ДВД за проверка...Надявам се така да имам солидна база за сравнение....
А за Метро Русе не ми се коментира.....тия ТВ-та ще кажеш, че са вързани на Антена....че и по-зле.
Цитат:
Първоначално публикувано от lio76
кажи една хубава плазма плииз
PANASONIC TH-42PV70P ИЛИ 700!
С риск да дотегна на някого , искам да попитам възможно ли е на Шарпа да гледам на автоформат без да се скриват долните редове от субтитрите и без да се свива и разтяга постоянно картината.
Какъв е тоя автоформат? От menu/setup съм задал WSS = ON, 4:3 Mode=Panorama и на WIDE MODE от дистанционното задавам Panorama. По този начин всичко каквото се пусне е на пълен екран и надписите се четат. Не ме притеснява разтегления образ. Модела е GA9E.
Моят е XD1E От меню имам афтоформат -вкл/ изкл .При изключен е 16/9 а при включен постоянно се нагажда и разпъва картината.Когато няма субтитри е добе , но когато се появят някакви надписи отдолу се получава хаос. Не можах никъде да намеря стандартен 4/3 формат или панорама.
Цитат:
Първоначално публикувано от plpenov
Благодаря, LUDIA
а какви са ти впечатленията от LC-42SA1E, и не е ли за притеснение това, че е произведен в Тайланд(по напред в темата срещнах такова изказване)? Ще го гледам от 3-6 метра, предимно за TV и филми от PC.
Не е в Тайланд, а в Тайван! Моят е такъв и вече 20 дни нямам проблеми.
Здравейте,
Днес си купих SHARP LC-32SA1E от Техномаркета и сега се мъча да го вържа към компютъра.
По-точно проблеми с връзването нямам... имам проблеми с резолюцията :)
Не мога да го накарам да "изпълни" екрана с картина от компютъра. Нормалната му разделитена способност е 1024x768. Пробвах да го пусна на 1360x768, но пак ми го показва като 4:3 и пак си оставя черните ленти отстрани.
А го взех предимно да го ползвам като монитор :(
Дайте помощ моля ви :)
За електрониката Made in Taiwan е почти като Made in Japan; Malaysia; Singapore, т.е. качествена сглобка.
Стига разбира се да е вярно, защото там работната ръка е доста скъпа!
Повечето компании са пренесли производството си малко по на Запад в China и Thailand. Последното е направо наказание за потенциалните купувачи и собственици на каквато и да е електроника.
Здравейте
plpenov трудно е да се прецени, ако не гледаме размера и двата телевизора предават добре.
НО , както каза един клиент, плазмата му допада повече като картина, дълбочина на цветовете, и 3D както се изрази
Друг пък ще каже същото за LCD то, така че пак се въртиме в кръг, ако си от София заповядай с няколко любими филма и тн, и ще направиме малко тестове на двата телевизора, все пак най важното е на теб кой ще ти допадне, иначе каквото и да вземеш ще ти хареса, а във вкъщи ще е най доброто ! :)
miro_vampiro
Абсолютно си прав за "а във вкъщи ще е най доброто"!
Както бяха написали братушките в една статия за избор на телевизори "в царството на слепите едноокият е крал".
Днес с колегата след работа прескочихме до ТМ - Пловдив 2 и когато попитахме за Шарп, като че ли изненадахме консултантите... Информация получихме от сорта на : " Може би вероятно утре ?? .... Не сме получавали нищо на Шарп досега "... Както и да е, отидохме до Метро да поогледаме да не са паднали цените и като че ли все повече се разубеждавам да взимам LCD. Ами то на ТФТ монитора ми вкъщи на тунер от кабелната предава по-добре от демото HDTV и в Метро и в Зората. Или наистина сигнала е страшно кофти, или пък аз очаквам повече, отколкото предлага технологията.
А това за царството на слепите май е вярно....
g_baret, тези резолюции през VGA-то нали??? Инак по добрият вариянр е DVI към HDMI и да си го гледаш на 1280х720p. И от драйвеите ако си с НВ карта даваш че ТВ в 720p. Не съм се занимавал много да бъзикам моите шарпове на работа през VGA-то.
smsdeliverer, както писах по горе, във всеки магазин се вързва както може, няма значение дали е МЕТРО или ТМ. Няма достатъчно разпрделни HD generators. Просто недостигат за цяла Българи и за толкова много магазини.
Инак за информация на всички ШАРП-вете в ТМ са тяхна доставка, което автоматически ги прави на 24м. гаранция, не както си е от доставчика 36м. Но инак цената е уникална за момента т.е. 2-3 дена, щем се върне шефа на Интерсервиза от Виена и при нас цените ще паднат. Друг пробем е че само 2 модела са си доставили 32SA1E и 32RA1E. Постепенно ще има по всички магазини ТМ в страната. Примерно във ТМ Варна са ги пуснали на телевизия от антената.
Morrowind, така какво да се прави поради причините изброени по-горе. Взимаш си ДВД-та и тестваш ако ти позволят колегите. Примерно при мен няма проблем да ти сложа 2-3 модела и марки една до други и да ти пусна хубав сигнал и да си избереш каквото ти хареса(при еднакви настройки). Накарай да ти вържат някое двд, но през COMPONENT входа за да се избегне максимално влияните на кабела и т.н., но не напълно Ако ти пуснат ДВД плеър на ЕЛИТ не са плаши от мега грозното и пикселизирано меню такива са от крйа време. Вземи си 2-3 филма както писха и в по-горен пост.
PVV, махни го тоя автоформат имаш си бутонче на дистанцията.
Gena_bs, тенкс за инфото човек!!! И ти имаш съобщение. :Drinks: . Относно СОНИ винаги съм бил предубеден, при това много. Последният път на 18 май когато беше новият им продуктов семинар, тук във Варна хванах една грешка на 40W2000. От ком. се пускаше Т3, и на места телевизро му играее подсветка, но не беше вкл. OPC(оптичният контрол със замерване на светлината в стаята), но определно не беше добре инак ми хареса имаше много-добър пиксел мапинг 1:1, нямам забележки. Мен най-ме дразни във сони ТВ-и мазният образ който дават. Незнам как го постигат, но определно си осират ТВ от U и S серията, аз други не съм получавал. Дори новият S2500 е същата боза. Надявам с скоро да направя снимки с макро обектив на всички матрици на марките в магазина и да ги постна тука.
В Русе в Сони центъра са на ITV partner и пускат RTL Cartoon, при което очитет ти залепават просто на екраните....че Bravia са си яки - факт е, ама и те си знаят какво да направят, за да се продават още повече:)
Утре ще направя така, както ме посъветва и ще видим. То ще видя и в ТМ дали ще ги досавят тук....ама не знам...ще видим:)
Ще пиша ако/като взема нещо за впеачалтния:)
Edit: в Метро колко е гаранцията на Sharp-a? Щом са внесени от Интерсериз и са с 36месеца? Защото ако в ТМ го има ми е по-лесно да сравня всички ТВ-та там(при положение, че там са другите модели, които гледах)....още повече, че те винаги закачат което искаш DVD, на който искаш ТВ и пускатк каквото помолиш;)
Morrowind, Интерсервиза си осигурява 36м. подръжка, докато ТМ са с 24 м. гарамция. На анимация всеки телевизор изглежда прекрасно, те затова са пуснали картуна, явно си знаят къде им издишат ТВ-и и гледат да тушират проблема с анимацията. И определено брави са яки след V серията поне засега, като додат новите серии ще ги видим. инак те в Русе основно Ръминците копуват СОНИ. Тея са такива тъпунгери, същите са като маште мангали: "SONY БАТЕ, SONY, това е ТВ-а" те друго не знаят и си копуват само U моделите, поне при мен. Като им кажеш SHARP, правен в Япония и с 3 години гаранция, се дърпат като магаре на баир. Не ги били знаели като марка ШАРП в Румъния. Без коментар, но са такива само СОНИ копуват.
Имам въпрос към LUDIA Каква е разликата между Sharp LCD TV LC-32GA8E и Sharp LCD TV LC-32SA1 освен в цената ?