Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
lazarus18, аде като са били 100 Hz простотия при CRT Тв-е да те помоля да си сложиш един до друг 50 Хц и 100 Хц и си сложи лапето да ги гледа от 1 метър и двата и да видим от кой ще изреве веднага. Или предлагам да им пусне статична картинаа и да се загледаш. Много те моля недей говори глупости, особенно при кинескопите ТВ и при мониторите CRT винаги херците са имали голяма значение. Едно е да гледаш 19" монито от 50 см. на 60-75 Хц, друго е да са 120 Хц, НАЛИ!!!!!
borko7, 42" РД2 ще го има септември най-вероятно, за 46" D3000не съм чувал, но ако го имат по каталог и на склад в БГ мога да дам цена.
Вече няма да се проадва 32SA1E, стара серия и я свърших, от другат седмица очаквам вече с новият дизай да идват моделите 32AD5E, но на по-височка цена като за начало 1410 лева с ДДС.
Цитат:
Първоначално публикувано от smsdeliverer
Двата са еднакви и двата са 100 HZ ,разликата е в дизайна.
LX700P има слот за SD card, има 3 HDMI (LX70 има 2), има странични колони освен тези отдолу и "SRS TruSurrounXT"(предполагам т'ва значи някъв съраунд)!
Цитат:
Първоначално публикувано от LUDIA
lazarus18, аде като са били 100 Hz простотия при CRT Тв-е да те помоля да си сложиш един до друг 50 Хц и 100 Хц и си сложи лапето да ги гледа от 1 метър и двата и да видим от кой ще изреве веднага. Или предлагам да им пусне статична картинаа и да се загледаш. Много те моля недей говори глупости, особенно при кинескопите ТВ и при мониторите CRT винаги херците са имали голяма значение. Едно е да гледаш 19" монито от 50 см. на 60-75 Хц, друго е да са 120 Хц, НАЛИ!!!!!
Аз не си купувам телевизор да гледам статични изображения. Единствено разликата се забелязва при статични, равномерно оцветени картинки. Например някой от турнирите по тенис в Америка или някое ДВД меню. При гледане на телевизия изобщо не пречи трептенето и повечето от кинескопите на 100 херца имат едно ужасно замазване. Представям си как ще е на принципно мажещите ЛЦД-та.
Не каквам че е толкова лошо да го има като екстра, но тука ги чакате тия модели като манна небесна.
съвсем ме объркахте :
от линка даден по-горе http://www.jvc.co.uk/site/lcd_tv/feat2.html, става ясно че при 100Hz има значителни подобрение при движещите се обекти, а пък lazarus18 говори за явни подобрения само за статични картиники.
Кое от двете е вярно ?
Той говори (все още) за CRT картината, където трепкането не му пречело. Окото обаче, се уморява и няма спор за тия 100 Hz, както и при CRT мониторите, че си вършат работата. (Друг е въпросът ако е евтин ТВ и маже, кое е за предпочитане - омазани 100 Hz или чисти 50)
Виж, при LCD- то трепкане и при 50Hz (прогр. сканиране) изобщо няма и статичната картина стои като залепен плакат и явно не за това са вкарани тези 100Hz, a както казаха по-горе за изчистване на динамичната картина.
На линка, който гледаш хората проста са взели няколко картинки и на "лошите" просто са сложили малко blur, че да се "види" разликата.
Четох едно ревю където за да демонстрират "най-новата върхова" технология просто замазват сигнала на половината екран за да "изпъкне" технологията.
Цитат:
Първоначално публикувано от zlatna58
Здравейте!Кои от двата модела PANASONIC TX-32LX700P илиPANASONIC TX-32LX70P да взема.Или ми предложете друг в този ценови диапазон.
HI и от мен. Както ти казаха в картината разлики няма, така че вземи си lx70. Ако ти се дават 2400лв виж sony32d3000, ако пък решиш,че са много пари за 32-ка виж sharp 32ra1e.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
На линка, който гледаш хората проста са взели няколко картинки и на "лошите" просто са сложили малко blur, че да се "види" разликата.
Четох едно ревю където за да демонстрират "най-новата върхова" технология просто замазват сигнала на половината екран за да "изпъкне" технологията.
-точно така , това са си долни рекламни пинизи и нямат нищо общо с действителността!!!
Сравнения само на живо един до друг с еднакъв сигнал и се пулиш яко докато ти изтекат очите!!!
ама вие съвсем се оляхте, ако беше така защо още в началото не сложиха един надпис 100Хз на всички тв и айде, кой ще ти тества, и без това никой не вярва, по разни тестове хората казват че има съществена разлика, ама Тома неверни
аз съм с 100Хз Филипс 29" и знам че има разлика при такъв размер на екрана на СРТ
за ЛСД са още скъпи и ппълна липса на ХД ТВ не знам дали си струва
Въпрос към LUDIA - как се вижда в Метро LG 42LC25R и дали си струва парите. Четох , че е с IPS матрица, но не знам дали наистина е така. Колебая се дали да взема JVC 42A80 или това LG, но не мога да ги видя един до друг за да ги сравня! Благодаря предварително за съветите на всички!
Вчера бях в Метро Пловдив.
Там случайно ги бяха наредили трите Шарпа 32" един до друг - RA1, RD2 и AD
нарочно се спрях да видя разликата при 100 Hz.
честно - не видях разлика - и трите ТВ предаваха едно и също демо.
Преди месец гледах 100 Hz Панасонк в ТМ и също не видях особена разлика в картината.
може пък и да не довиждам.
Въпрос към LUDIA - има ли от Шарп-овете с IPS матрица
Цитат:
Първоначално публикувано от weswes
Вчера бях в Метро Пловдив.
Там случайно ги бяха наредили трите Шарпа 32" един до друг - RA1, RD2 и AD
нарочно се спрях да видя разликата при 100 Hz.
честно - не видях разлика - и трите ТВ предаваха едно и също демо.
Преди месец гледах 100 Hz Панасонк в ТМ и също не видях особена разлика в картината.
може пък и да не довиждам.
Въпрос към LUDIA - има ли от Шарп-овете с IPS матрица
кога пуснаха RD2 в ТМ ,каква му е цената?
е и аз днес си взех шарпа 37sa1e последния беше в метро даже и гаранционна карта нямаше че ще ми звънят като дойде. половин час стоях на входа да дойде някой да ме вземе защото неможело да се влиза с лаптоп , а аз питах предния ден и ми казаха няма проблеми елате. после пича който дойде след 4-то повикване ама въобще не беше в час но както и да е тествах го за мъртви пиксели нямаше и го взех.
първото впечатление е добро като цветове и картина найстина е много голям
имам само няколко въпроса защото доста лошо впечатление ми направи че картината да кажем като се мести камерата насича някакси, няма проблеми с бързите движения но пак казвам като се мести камерата насича леко. помислих че е от видео картата на лаптопа но и на булсата се забелязва, та въпроса ми е това може ли да се оправи ако сложа някакви по качествени кабели или от настройки макар да не видях такива, защото нали уж е с бързата матрица а се получава тоя проблем но всъшност проблема може би е повече от опресняването а не от бързината на матрицата.
Lio76 честито сас здраве да си го гледаш
пробва ли го като монитор на компа,изпалва ли се екрана или е 1024x768,има ли и каква разлика между VGA и HDMI входове
някой разбирач може ли да каже :
1-кой е ТВ с най качествена картина
2 кой е с най добро съотношение цена/качество
например за 32 инча