Re: Помощ при избор на 29"/32" TV- 2006
Цитат:
Първоначално публикувано от LUDIA
Rockwell, взимай тошибата. Като го гледам тоя Х(у)ЮНДАЙ, само по снимката ми намирисва на менте. Тошибката вярно е Турска, но е правена в завода на ВЕСТЕЛ, и е с кинескоп на САМСУНГ, но е желязна. Един познат му продадох така и е много доволен. Ама много пари и искат мамка им педераси, при мен се продаваше на по 550 или някъде там не помня то почти година мина
Hyundai се прави също в завода на Вестел в Турция и пак е с кинескоп на Самсунг и има два тунера, разликата е само в надписа отпред. По твоята логика и Тошибата е менте, както и JVC, Sharp, Crown и куп други марки :)
P.S. на хюндая и гаранцията е двойно по-дълга 36мес.
В повечето случай гаранцията е без значение, когато картинката на кинескопа е лабава. Няма значение кое как се казва и къде е произведено!!! ВАЖНОТО е в късмета, окото - което трябва да види точните фабрични настройки всичко друго са приказки на пазара.
Вземай Тошибата смело! - може би най-добрия модел, като максимална сходимост на компонентите в този ценови ранг! :Super:
Верно ве* Влади , аз декември го купих за 550лв с 30м гаранция !
Според мен проблема е от електрониката , не от кинескопа !
Кой от двата ме съветвате
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09017403 -това сони вега
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09014800-този филипс 9020
Значи сонито е прогресивно сканиране а филипса дигитално сканиране.
Може би сони-то ще замазва по-малко при движение на образа,а филипса е с по детайлни обекти
И все пак ,кой е по-добрият избор?
Имах такова Сони и ти казвам не става!
Цитат:
Първоначално публикувано от andycole
имам филипс 9020, геометрията що годе я докарах (гледам тенис и там си личи доста), обаче има проблем с тънки бели вертикални линии (тънки надписи и други) дава ги разноцветно, има една вертикална по-светла линия (личи си едноцветен фон, напр. мачове, като леко избледняване), като че ли има централна част по-светла на кинескопа ама това не се забелязва чак толкова, звука не е много гот (имам 14" филипс на 100 год. има по-готин звук), иначе бива, както с много други неща - свиква се, иначе не е лош, а и аз вече не се зверя толкова много във всяка точка
Предпочетох сонито.Тествах си плейстейшъна и на сонито изобщо не замазваше,докато на филипса при движение замазваше.Филипса имаше и един участък в долия край,който трептеше много гадно...
Цитат:
Предпочетох сонито.Тествах си плейстейшъна и на сонито изобщо не замазваше,докато на филипса при движение замазваше.Филипса имаше и* един участък в долия край,който трептеше много гадно...
На линка (дето си го дал) за сонито пище "БЕЗ ГАРАНЦИЯ" :undecided: :RTFM:
rudy от къде и кога си купил 9020 телевизора и как точно изглежда тази светла вертикална черта за която пишеш?
Дадоха ми 2 години гаранция бе..
Цитат:
Дадоха ми 2 години гаранция бе..
Е- жив и здрав! Да не ти се налага да търсиш гаранция! И не забравяй, че някои неща (мацки, бира...) са по- добре на живо, а не по телевизията... ;) :Drinks:
Лелее, изчетох 9 страници и вече съвсем не знам какво да си купя :081: :undecided:
Май не трябваше да чета :grin:
Между другото нали при тринитроните има две хоризонтални по-тъмни линии които се виждат при светъл фон.
При мен долната линия е дебела почти колкото кутрето на ръката ми а горната си е тънка.Ходих да гледам друга бройка от моя модел-същото като при мен.
Един приятел има 50 hz сони тринитрон 29 инча и при него и двете линии са тънки.
Някакви идеи ????
Тия производители съвсем започнаха да я карат през просото!!! Всичките бракувани кинескопи през последните 2-3 години все в България идват! :knuppel2: