Харесал съм си едно SONY със S-PVA матрица .
Вапроса ми е , става ли тая матрица по принцип ?
Преглед за печат
Харесал съм си едно SONY със S-PVA матрица .
Вапроса ми е , става ли тая матрица по принцип ?
Здравейте,
Харесал съм ето това ТВ : http://www.technopolis.bg/product.php?pid=599
виждам че е HD Ready , но резолюцията му е 1024x768 пиксела...????
Каква е всъщност тази Плазма и струва ли си..?
Мерси за инфото на всички предварително.
Всички HD Ready плазмаи 42 инча с такава резолюция. Няма никаква разлика със резолюцията на ЛСД - 1366х768.Цитат:
Първоначално публикувано от veselintonev
Подкрепям мнението за Тошибата! Нещо се оляха с новите и не толкова новите модели! :( А и да добавя на SD картината е кошмарно зле.... Не знам какви процесори ползват вътре ама.... Мацаница - тва е! :(
soon&lazarus18&elcos
ToshibaAV500PG
Не знам дали за вас не стават, но за мен телвизора изглежда перфектно. Имам го от 3 дни, главно го пробвам с няколко игри на Плейстейшъна през компонентен. Черното си ми е перфектно! Има и една опция "Истинско черно" която трябва да се включи допълнително. Както и да е всеки си има мнение по-въпроса, за цената от 1000лв, която платих ТВ-то си е убиец:)
HD Ready - означава именно 1024x768 пиксела!Цитат:
Първоначално публикувано от veselintonev
Има и FullHD - което е повече:)
По въпроса дали си заслужава - това е въпрос на лично мнение както бяха писали по горе...
Моето мнение е НЕ! И сега казвам защо:
Имам "леки" резерви по отношение на LG.
Може да се купи добра плазма 42 ка на по - ниска цена.Тук цената идва от екстрите HDD, 2 тунера... Ако ти трябват тези екстри за теб може и да си заслужава, но по мое мнение не са необходими:)
Така че само ти можеш да решиш дали си заслужава в зависимост какво търсиш! Успех :)
Ох - един приятел си купи същия модел.... На HD - безусловно е добре. На кабелна е мацаница (кабелната е добра на CRT) . А сега за капак му изгоря захранването на подсветката и е в сервиза на Техномаркет. От там се изказаха че това им бил първия случай на развалена Тошиба, ама заради това нямали резервни компоненти и са пуснали заявка.. Познай колко време стои в сервиза. Питах ги специално - за Самсунг имали всичко защото доста по често идвали в сервиза :)) . Дано да не е така ! :)Цитат:
Първоначално публикувано от Cloud
Твоя модел е друг и нищо не мога да кажа за него защото не съм го виждал. Отделно, трябва да се прави разлика между добър за парите си и просто добър. За 1000 лв 32" модел няма какво толкова да му търсиш кусури. И най-важното е, че на теб ти харесва.Цитат:
Първоначално публикувано от Cloud
HD Ready означава само и единствено, че ТВ-ра може да приема и обработва HD сигнали.Цитат:
Първоначално публикувано от elcos
Т.е. подадения 720 или 1080 (i,p) да го скалира до нативната резолюция на дисплея.
И FullHD са HD Ready, а и на някой по-малък ТВ с резолюция 800х600 може да му се сложи лого HD Ready.
Full HD беше въведено за да се отличават ТВ-рите с пълна HD резолюция на екрана.
Отговарям ти по принцип - доколкото съм запознат, за сега това (S-PVA) е най-добрата матрица на BG пазара, но да се изкажат по-запознатите!Цитат:
Първоначално публикувано от 4ARLZ
За да е HD Ready трябва да има физическата възможност да изобрази поне хоризонтални 720 линии. Това значи, че дисплей с 800х600 резолюция няма как да е HD Ready дори и да има опция за приемането на този сигнал.Цитат:
Първоначално публикувано от bgm
Да. Недомислих, че 800 пиксела са по хоризонтала.
HD ready почва от 1024×768.
Здравейте всички.
В момента съм с един 40" самсунг, HD READY, но реших да го сменя с нещо по-качествено.
След много четене и гледане се спрях на PHILIPS CINEOS 42PFL777D или SONY BRAVIA KDL-40D3500E. Кой от двата ще ми препоръчате?
Някой има ли впечатления от тях? Кой е с по-добра матрица? Никъде не пише да са 100ΗΖ, но пък пише "24P". Това добре ли е или си е по-хубаво да е 100Hz?
И от това 24P има ли реална полза имайки предвид, че дори HD филмите които гледаме от торент тракерите са с компресия х256?
Благодаря на всички отговорили.
zdraveite :) :)
След лутане и четене на критични статии относно спора LCD/Plazma ?-се спрях на Panasonic 37PV80,по- малкия брат на 42'.....Не случайно техните плазми са N1 за 2008г. Не разбира се е маловажно и 100hz. и обяснимо ? са по- скъпи тези модели.Вече в редовно производство са и LCD na 120 hz. .....LG60,серията SCARLET,за съжаление само за USA.Oтималното за кабеларки и псевдо цифрова TV си остава още върховият плазмен панел.Каквото и да се купи вече е изминала технология,след броени дни в продажба влизат OLED i LAZER technology,които са с контраст и над 1000000 с дебелина едва
4 мм. !!! А идиотите и некомпетентни "консултанти" от ТМ и други.....трябва да се замислят за глобално спадане на цените,а не с детски "примоции" с бира и надуваеми столчета.....:))
ето малко актуална и истинска ситуация за ТV технологии и бъдеще.....УСПЕХ !! http://www.sed-fernseher.eu/
120Hz е американския аналог на 100Hz за Европа. Това е защото е измислено да е кратно на кадрите, в които се излъчва сигнала - 60 в Америка и 50 в Европа.
ivasim, 100 херца и 24р са 2 различни неща. Принципно е хубаво да ги има и двете.