Ако търсиш най-евтиния 40 инчов модел да, но ако имаш елементарни изисквания за качество не го взимай.Цитат:
Първоначално публикувано от Rockwell
Преглед за печат
Ако търсиш най-евтиния 40 инчов модел да, но ако имаш елементарни изисквания за качество не го взимай.Цитат:
В смисъл, кое му е толкова зле? На тази цена няма и НЕО, да не говорим за евтините Самсунги. Къде "издиша" това Сони?Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
След кратка разходка до ТМ си харесах 2 телевизора (около 3500лв) - Panasonic 46PY80/85 и Philips 7603D (плазма vs LCD)
Прочетох някой неща в интернет и се оказа, че Филипса има проблем с излъчването на 1080р сигнал, когато източника е PC. Въпреки че панела е 1080р използваната електроника получава 1080р сигнал на входа и го обработва до 1080i. Проблем, който може би е решен при по-високия клас 9603 с използването на друг чип. Източник - http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=759513
И така избора ми е сведен само до Панасоника. Искам да питам каква е разликата между 80 и 85 моделите освен Intelligent Frame control. И двата ли могат да подават 1080p 24Hz сигнал?
Имам въпрос-кой от дната сигнала е по-добър?- CVBS или RGB питам защото ресивъра ме излъчва и двата сигнала
някой от вас питал ли се е следното-при условие че има 19 инчов широкоекранен комп монитор с резолюция 1440 на 900 пиксела защо един 42 инчов дисплей е с 1920 на 1080 пиксела?Реално я има технологията и 42 инчовия може да бъде с 3300 на 1856 пиксела-НЕЩО КАТО SUPER HD :)има я и технологията за съответните видео камери-CANNON имат от миналата година матрица 50мегапиксела :)Чудно ми е защо големите производители не въведат един по нов стандарт телевизия-нещо като ULTRA HD или SUPER HD?Картината ще бъде супер-просто мечта-друг е въпроса колко ще струва :godНещо спят или се правят на заспали :taz
НЕ ги ли е срам , ПРОСТАЦИ . Да крият най-новите технологии за себеси . Аз съм сигурен , че изпълнителният директор на Самсуняг има 120 инчово LCD с разделителна 8000X4500. A шефа PIONEER малеееее , лелеее , дидииии , олииииии , въххх стринооо !!!!
На какъв носител ще се записва това? Имай предвид, че електроника в уредите все още не може да се оправи с обикновения HD сигнал пък какво има да говорим за "SUPER HD".Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Да не говорим, че още не могат да подкарат 1080р сигнал за телевизии /ако изобщо подкарат някога/, а ти искаш повече.
При положение, че никой не прави разлика между 1366х768 и 1920х1080 резолюция от нормална дистанция, ти искаш някаква "супер-просто мечта".
Мониторите притежават такава резолюция защото гледаш един 24 инчов монитор от 50-60 см, а един 2 пъти по-голям екран от 7-8 пъти по-голяма дистанция.
И не си прав, че не се разработват такива стандарти. Все някога те ще навлезнат, но предполагам за кино зали където се прожектира на огромни екрани.
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:UHDV.svg
Full HD /1080р/ е предостатъчна резолюция за домашно ползване при размери на екрани от порядъка на 60-70 инча.
CVBS e възможно най-калпавия видео сигнал, а RGB е може би най-добрия аналогов сигнал. Щом не правиш разлика между двата не знам за какво искаш "SUPER HD".
Издиша отвсякъде. Модела е нагледан пример за всички недостатъци на ЛСД технологията - липса на наситен черен цвят, изключително нисък контраст, нереални цветове, неравномерна подсветка, змазване при бързи сцени и нисък ъгъл на виждане по вертикала и хоризонтала. Заради модели като този имах доста лошо мнение за Сони по времето когато този модел беше актуален.Цитат:
За мен това би свършило работа само за някое заведение където да краси някоя стена и да е част от интериора.
Благодаря за отговора! :) Явно ще съм пас.Цитат:
Лазарус-а питал ли си се човешкото око на каква матрица се равнява като способност на гледане -тоест на колко пиксела се равнява неговата зрителна способност-Ами ако направим дисплейс неговите възможности-тогава няма да правиш разлика между изображението на екрана и реалноста.що се отнася до въпроса ти за електронния носител на информация-през 1998 година една компания в калифорния-пусна новина че са изобретили технология която записва холограмен запис на диск-тоест записва няколко килобайта информация във форвата на холограмен запис върху един сектор на диска-а един диск има няколко хиляди сектора-по техните обяснения-на един техен диск можеш да запишеш 11000 диска некопресирана музика/в аудио формат като стандартните дискове/или да не казвам колко филма във блу рей формат :yahoo:За съжаление технологията беше засекретена от военните-също като 4 години преди това когато една друга калифорнийска фирма избрети пластмаса която отразява лазерните лъчи на 99%-просто действаше като огледало без никакви последици по нея-е военните засекретиха и нея с цел да покрият сателитите си с такова покритие за да не бъдат уязвими от лазерна атака.За съжаление военните вземат всичко ново и хубаво за себе си/спомни си интернет :)/и когато остарее или намерят нещо по-хубаво го дават на обикновените хора като теб и мен :yahoo:Има да чакаме.Задавам си въпросадали евъзможен някакъв обществен натиск върху тях да не присвояват тези неща само а себе си-аман от обяснения от типа-В името на националната сигурност :))то и нашите военни им трябваха години да освободят честотите за GSM-и и телевизия и радиостанции :taz
Дааа-друго си е -Super Hi Vision/Ultra High Definition Video/7680x4320/ :ole или поне Red Digital Cinema 2540p/4520x2540 :yahoo:
между другото някой задавал ли си е въпроса колко е наистина киноформата в кината- :RTFM: не е 16 x9 :) май е 20x9така че и тук здраво ни лъжат :god
Повечето филми не се снимат във формат 16:9 /1,777:1/, а 2,35:1 или 2,40:1. Затова на щирокоекранните телевизори също филмите са с черни ленти отгоре/отдолу. В кината се прожектират в съотнощението, в което са заснети и затова не са 16:9.
И да, чел съм много статии и иследвания за "резолюцията" на окото. Няма нужда от задълбаване в материята, но според много от тях сегашните резолюции са предостатъчни. Даже прекалени.
Много по-лесно ще се убедиш ако отидеш в един Техномаркет и познаеш кой телевизор е Full HD и кой HD Ready от 2-3 метра разстояние.
И не надзъртай в етикетите :)
А дали някоя фирма производител предлага телевизори в кино формат-2,40:1 :)що се отнася до това дали ще разпозная фул хд и хд рииди от 2 метра -ще бъде трудна задача за мен-освен ако телевизора не е 70 инча-тогава ще бъде лесно.а за мнението ти че ще е най хубаво когато подсветката стане -зад всеки пиксел по един лед диод-чудесно-ще бъде върхът :yahoo:но цената ще скочи почти двойно-смятай колко мощен компютър трябва да има този телевизор който да командва едновремено 6,2 милиона пиксела и толкова още светодиода :Drinks:а какво ще кажеш за холограмните телевизори-виж HOLOVISION-напоследък не се чува нищо за тях-освен няколкото гигантски холограмни реклами в Лас Вегас а уж бъдещето беше на холограмната телевизия-те пък на какъв носител ще бъдат записвани не знам :god проблема е че трябва да ги гледаш само на пълна тъмнина- :081:
Здравейте. Някои може ли да изрази мнение за sharp- LC 32x20E. Хвърлил съм му око но немога да реша дали да го купя. Има ли нещо друго за тези пари което да си струва повече. Благодаря ви предварително за мненията.
Lazarus,Цитат:
Имаш ли представа какво означава "DLNA sertified" за Pioneer PDP-LX5090H ( и го няма при LX5090 ) ?