Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
@ego
DLNA - Digital Living Network Aliance е организация занимаваща се с съдаването и налагането на общи рамкови стандарти за врзъка м/у различни електронни компоненти за общо потребление.
Това, че нещо е сертфицирано от DLNA означава, че може лесно и безпроблемно да се свързва с други такива устройства. Например лесно да си пуснеш музика от РС или мобилен телефон на телевизора и т.н.
По никакъв начин не подобрява картината обаче, макар че в случая на тези плазми на Pioneer не мисля че има нужда. ;-)
Lazarus18, Би ли си казал мнението си за PHILIPS - 42PFL9732. В сайта на Филипс пише, че е телевизор на 2007/2008 год.
Благодаря !
Дали е за предпочитане пред Тошибата Z серията.
Мили хора, някой да знае как да си изключа овърскан-а или да му дам 1:1 пиксел мапинг при сигнал от компа. Че купих кабел за 100 кинта и като подадох сигнала към ТВ-то нещо не ми се виждаха буквичките по прозорците както трябва.
Вьпросче леко встрани - HD player Popcornhour откьде може да се купи или читав upscaler,но не толкова скьп: http://www.audioarte-bg.com/?product...&tid=8&pid=213
Цитат:
Първоначално публикувано от ethernall
Мили хора, някой да знае как да си изключа овърскан-а или да му дам 1:1 пиксел мапинг при сигнал от компа. Че купих кабел за 100 кинта и като подадох сигнала към ТВ-то нещо не ми се виждаха буквичките по прозорците както трябва.
Трябва да имаш опция в МЕНЮТО - Setup - Picture Overscan - OFF.
Цитат:
Първоначално публикувано от bbbbbbbb
За какво ще го ползваш този скалер? Това е уред за сериозна техника - проектор или телевизор над 50 инча.
Не са взаимозаменяеми с Попкорна.
Попкорна може да го купиш по няколко начина:
Директно от сайта на производителя - www.popcornhour.com - може да питаш ethernall от форума как се процедира и какво се плаща на митницата.
Другия вариант е от представителя в България, но последно като преверявах още не го продаваха - www.popcornhour-bg.com
Може да видиш и някой от конкурентните устройства:
www.tivxbg.com
www.istarhd.com - за този има писано във форума как да го поръчаш.
Цитат:
Първоначално публикувано от Pepi1212
Lazarus18, Би ли си казал мнението си за PHILIPS - 42PFL9732. В сайта на Филипс пише, че е телевизор на 2007/2008 год.
Благодаря !
Дали е за предпочитане пред Тошибата Z серията.
Нямам наблюдения върху 9732 модела. Z серията доста ми харесва и предполагам, че ще е с аналогично ниво с този Philips. Освен Амбилайта, но той едва ли струва 400 лв повече.
Това, което не ми харесва при Филипс /освен цените/ е черното на техните матрици. Според мен отстъпва на тези на Самсунг и Сони.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Трябва да имаш опция в МЕНЮТО - Setup - Picture Overscan - OFF.
Благодарско, трябваше ми пще малко време и четене докато вдена, че е активно само при 16:9 формат:) Иначе да питам пак за разработването - тука бях чел, че е добре първите 200 часа да работи на 50% яркост и контраст, обаче други хора ми казват, че трябвало да работи на 100% яркост и контраст... и да работи по възможност непрекъснато в началото, което аз не смея да направя щотот не искам да го заваря вечерта по някаква причина с черни линии от страни и така да е бачкал цял ден... Има ли нещо вярно в тези неща?
Здравейте. Някои може ли да изрази мнение за sharp- LC 32x20E. Хвърлил съм му око но немога да реша дали да го купя. Има ли нещо друго за тези пари което да си струва повече. Благодаря ви предварително за мненията.
Цитат:
Благодарско, трябваше ми пще малко време и четене докато вдена, че е активно само при 16:9 формат:) Иначе да питам пак за разработването - тука бях чел, че е добре първите 200 часа да работи на 50% яркост и контраст, обаче други хора ми казват, че трябвало да работи на 100% яркост и контраст... и да работи по възможност непрекъснато в началото, което аз не смея да направя щотот не искам да го заваря вечерта по някаква причина с черни линии от страни и така да е бачкал цял ден... Има ли нещо вярно в тези неща?
Ето прочети тука как става:
http://www.hdtvtest.co.uk/news/plasm...2007032738.htm
В общи линии е достатъчно през тези първи 100-200 часа да гледаш със занижени стойности на яркост/контраст (малко под 50%) и да избягваш статични образи защото в началото плазмата е по-податлива на отпечатване и прогаряне.
В статията по-горе има описан по-екстремен метод за бързо "разработване".
Това екстремното няма кой да се занимава да го прави:( Ще карам на 50% първите 200 часа и после ще си направя калибрирането доколкото мога. Да се надяваме, че ще е достатъчно... много ме е страх да не го прецакоам нещо:( Твоите наблюдения какви са на твоята плазма - наблюдавал ли си ритеншън до сега, ако да как го получи? До колко време е безопасно да се гледа даден канал със статично лого? Pixel Shifter-а на панасоник върши ли работа и какво прави точно?
Цитат:
Първоначално публикувано от Rockwell
От няколко дена гледам промоция в Метро - Sony 40u2510 за 1198лв, цената ми се струва убиец, при условие, че същият в Техномаркет струва 1699 лв!!! Някакви отзиви за този модел?
ми и в метро струва 1600 и няколко лева, снощи го видях (Метро Пловдив)
Цитат:
Това екстремното няма кой да се занимава да го прави:( Ще карам на 50% първите 200 часа и после ще си направя калибрирането доколкото мога. Да се надяваме, че ще е достатъчно... много ме е страх да не го прецакоам нещо:( Твоите наблюдения какви са на твоята плазма - наблюдавал ли си ритеншън до сега, ако да как го получи? До колко време е безопасно да се гледа даден канал със статично лого? Pixel Shifter-а на панасоник върши ли работа и какво прави точно?
Твоя модел е по-усъвършенстван от моя /PV70/ в това отношение. Аз май нямам и тази екстра Pixel Shifter. Единствения начин да видиш някакъв отпечатък е примерно логото на канала, който си гледал дълго време, но само на празен черен екран, осветлен до край, в абсолютно тъмно помещение. В реални условия и 10 часа да гледаш един канал няма да го видиш. Това отпечатване изчезва след няколко минути гледане на друг канал.
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Имам въпрос-кой от дната сигнала е по-добър?- CVBS или RGB питам защото ресивъра ме излъчва и двата сигнала
някой от вас питал ли се е следното-при условие че има 19 инчов широкоекранен комп монитор с резолюция 1440 на 900 пиксела защо един 42 инчов дисплей е с 1920 на 1080 пиксела?Реално я има технологията и 42 инчовия може да бъде с 3300 на 1856 пиксела-НЕЩО КАТО SUPER HD :)има я и технологията за съответните видео камери-CANNON имат от миналата година матрица 50мегапиксела :)Чудно ми е защо големите производители не въведат един по нов стандарт телевизия-нещо като ULTRA HD или SUPER HD?Картината ще бъде супер-просто мечта-друг е въпроса колко ще струва :godНещо спят или се правят на заспали :taz
QuadHD още от 2006 има прототипи:
http://en.wikipedia.org/wiki/Quad_Full_High_Definition
http://www.engadgethd.com/2006/02/24/quadhd-lives/
Но докато навлязат филми и програми в такава резолюция ще минат няколко години.
Тепърва се налага fullHD.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Твоя модел е по-усъвършенстван от моя /PV70/ в това отношение. Аз май нямам и тази екстра Pixel Shifter. Единствения начин да видиш някакъв отпечатък е примерно логото на канала, който си гледал дълго време, но само на празен черен екран, осветлен до край, в абсолютно тъмно помещение. В реални условия и 10 часа да гледаш един канал няма да го видиш. Това отпечатване изчезва след няколко минути гледане на друг канал.
Еееее, значи не е такава драма, че много се бях наплашил:) А при гледане на нещо с черни ивици отстрани примерно 2-3 часа има ли опасност? А ако е със сиви ивици, както гледам го пуска при някои режими? Сори че толкова разпитвам, но е добре да се знае от първа ръка каква е ситуацията, че май прекалено се преекспонира тоя ритеншън и бърн-ин.
Какви да са ивиците отстрани се задава от менюто. Дай ги сиви. През първите 100-200 часа избягвай да гледаш в този режим с ивици от ляво/дясно или горе/долу.