Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
Благодарности на elcos i granity. най вероятно ще е панасоник или 100 херцовата тошиба ако работи на режим 1:1
самсунга и те имат много добър вариант от А4хх и А5хх, но този дизайн тип мониъор грам не ми харесва, а и тия лъскави пластмаси също, на всичко отгоре като го забершеш няколко пъти и става на миниатюрни драскотини :(
Здравейте 1-во искам да ви попитам какво мислите за телевизор Philips 32PFL5403D/10, решил съм да си го купувам. 2-ро след като си го купя евентуално по какъв начин мога да направя връзката с компютъра спецификациите са следните:
Компютър
Ports:
• Card Slot 1 x ExpressCard/54 Slot (also supports ExpressCard/34)
• USB 3
• IEEE 1394 1
• Video Port 1 x VGA, 1 x S-Video TV-out
• Other port 1 x Consumer IR
• Port Replicator 1 x notebook expansion port 3
• Audio Ports 2 Headphone out
Телевизор:
Извод Ext 1 Scart Аудио L/R, Вход/изход за CVBS, RGB
Извод Ext 2 Scart Аудио L/R, Вход/изход за CVBS, RGB
Извод Ext 3 YPbPr, Аудио вход Л/Д
Извод Ext 4 HDMI v1.3
Извод Ext 5 HDMI v1.3
Извод Ext 6 HDMI v1.3
EasyLink (HDMI-CEC) Изпълнение с едно докосване, Готовност на системата
Предни/странични букси за свързване HDMI v1.3, Вход S-video, Вход за CVBS, Аудио вход Л/Д, Изход за слушалки, USB
Други връзки Аналогов изход за звук ляв/десен, Звуков вход за PC, Изход S/PDIF (коаксиален), Общ интерфейс
И може ли този телевизор да работи 1:1 с компютъра
Ще съм Ви благодарен за помоща
gorang, това, че лаптопа ти няма DVi/HDMI не значи, че не можеш да пускаш HD филми от него.
Щом има VGA изход можеш да изкараш всякаква HD резолюция стига телевизора да има необходимия VGA вход и да няма ограничение на резолюцията през него.
Забрави за S-Video изхода от него излиза само гаден SD сигнал. Плазмата нямаш проблеми да я вържеш към компютъра колкото да си пускаш филми и да правиш необходимите настройки. Просто не сядай да браузваш с часове на него.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
gorang, това, че лаптопа ти няма DVi/HDMI не значи, че не можеш да пускаш HD филми от него.
Щом има VGA изход можеш да изкараш всякаква HD резолюция стига телевизора да има необходимия VGA вход и да няма ограничение на резолюцията през него.
Това ме радва, а означава ли че за моите нужди плазмата ще е правилният избор? Явно и плазмите и ЛСД-тата се справят добре с НД сигнала, но за телевизия...?
Здравейте,кой от тези модели е по-добре да взема:
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09043188
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039452
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09041318
2,Кажете и някой по-добър да погледна до 1600-1700лв. ако имате идея.
3,има ли видима разлика м/у 5 и 8 мс?
п.п.-търсен ефект е работата 1:1 с компютъра/dvi/ за браузване и четене.
Защо samsung 32a656 няма 100 хц?!??????? а по големите модели от 6 серия имат
Здравейте,
чрез композитен кабел(S-Video към един чинч закачен на страничния панел) мога ли да изкарам по-голяма резолюция от 1024х768 на Самсунг А656 или да не се нервя докато не си купя HDMI кабел? Опцията Just scan през AV входа ми е неактивна и картината е леееко размазана.
Благодаря предварително за съдействието.
Цитат:
Първоначално публикувано от Gabata
Здравейте,
чрез композитен кабел(S-Video към един чинч закачен на страничния панел) мога ли да изкарам по-голяма резолюция от 1024х768 на Самсунг А656 или да не се нервя докато не си купя HDMI кабел? Опцията Just scan през AV входа ми е неактивна и картината е леееко размазана.
Смени си кабела този е възможно най-лошия вариант,толкова са му възможностите.
здравейте интересува ме модела на SAMSUNG PS-42A410 дали е сполучлив за гледане на на цифрова телевизия и на HD . Модела е от 2008 г. Дали е по-дбър от подобни модели на панасоник в ценовия диапазон 1000-1500лв.?
Благодаря
Цитат:
Първоначално публикувано от Gabata
Здравейте,
Да ти кажа доста се учудвам че си успял да изкараш 1024х768 към чинч! Доколкото съм се борил 800х600 е това което може да се очаква от този вид свързаност.Че Just Scan не ти е активна хич не се учудвам :). Докато не използваш D-Sub или HDMI свързаност няма да стане активна. А картината ще ти е "мноогоо лекичко размазана" с композитната връзка дето я ползваш! :))
През чинч, с-видео и скарт неможе да се изкара висока резолюция, поради факта че те дават PAL ili NTSC сигнал който е 720х575 точки, т.е. близо е до 800х600, така че и на FullHD резолюция да подкараш телевизора все тази, сигнала си е толкова и това е. Все едно една снимка да я уголемиш 3 пъти и качеството да се запази, няма начин.
здравей,те на всички харесах си този SAMSUNG LE-46S81B http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09027210 на промоция е в метро някой имали наблюдения за него
Какво ще кажете за това:http://www.technomarket.bg/product_d...9033180,или предложете нещо в този ценови диапазон.Мерси предварително.
Цитат:
Първоначално публикувано от jojobix
Здравейте, и аз се интересувам от мнение за тия три телевизора, по-специално за 557 и 558 моделите и въобще LCD 40-42 инча с бюджет до 1700 лева. Телевизора ще се ползва за игри и филми от РС и помалко телевизия чат-пат. В момента съм с 32" тв , но определено ми е малък и търся бюджетно решение със сравнително приемливи възможности за целта... мерси предварително
Цитат:
Първоначално публикувано от xserk
...Бих искал да получа съвет относно няколко модела телевизора:
Samsung LE-40A536 -1399лв.
...Най-много ми допада само да отбележа -samsung LE-40A536 -1399лв. заради резолюцията си 1920 x 1080
Привет на всички коледно-пазаруващи!
Цитирам xserk, с отношение към следния пост:
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg319608
За ограничение от 1400 лв. мисля, че това е твърде добро предложение (40"):
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09043188
Матрицата е S-PVA (поне засега). Няма 100 Hz, нито DVB-T тунер, с малко груби настройки е, но е FullHD, с много добър контраст.
Иначе търсехме модел от 37" но след като попаднахме на това, изборът беше повече от логичен.
Успех!
:-)