Re:Препоръчвани модели LCD и плазма HDTV! - 07.01.2009
Цитат:
Първоначално публикувано от mgan4ev
инъчи много е тънък и готин SAMSUNG LE-46B650 само дето не е с ЛЕД подсветка и е с червеникав оттенък.Така че за мене си остава LE-46 A 786 като по добрия ЛСД ТВ..
LE-46B650 има и без червеният оттенък.По точно, LE-46B650 и LE-46B652 са без червено, а LE-46B651 е с червен оттенък. LE-46A786 наистина е по добър, но в момента е набутвация.Горе долу на същата цена ,би трябвало до една седмица да излезе LE-46В750.
Цитат:
Първоначално публикувано от sparx
защото има HD Natural Motion система, която си е чист аналог на 100-те херца
не ги бъркай !!
HD Natural Motion- генерира пълнноценни междинни кадри -ефекта е по-плавни движения
100Hz-вкарват тъмни- празни междинни кадри - ефекта е по-изострени контури и образ
ЛЕД си е ЛЕД и А-серия е над Б-серия така че мислете преди да купувате.
Цитат:
И как стигна до заключението че А серия е по-добра от В ?
Дай малко факти ! Поне едно ревю където да потвърдят твоето твърдение
/не се заяждам/
контраста и Motion resolution при В серията са значително подобрени
имат нов процесор а за екстрите като плейване на филми през USB-връзка с външен хард диск,плейване на MKV файлове и internet@tv.,Content Library (Flash)-2 Gigabyte
за тях какво ще кажеш ?
Никоя компания не може да си позволи новите и модели да са по зле от старите-така тя просто ще изгуби клиентите си.....и ще фалира
още повече че сега в световната криза борбата м/у производителите е още по изострена и всеки се бори да оцелее
Цитат:
LE-46В750 според теб да ли е ЛЕД? Струва ми се, че не си много запознат с новата серия на Самсунг.Ти си купи каквото искаш, но не заблуждавай хората.Hristoslav2 добре ти го е обяснил.
Цитат:
Приятел нещо си в грешка.Имам SAMSUNG LE-40B650 и ТВ - то се справя перфектно какъвто и сигнал да му подадеш.
Вземи прочети това ревю за да видиш какви са предимствата на Б-серия пред А-серия - http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40B650/
Доколкото знам В750 ще е също с LED подсветка.
Цитат:
Цялата идея е че А група е над Б група във футболното първенство. Следователно А е Преди Б и би трябвало да е по-добра :). Но само в някой случай.
не съм казвал че В750 е с ЛЕД и А756 ДА ВИ КАЖА не е с ЛЕД .а А786 е с ЛЕД .лично мене ме самнява В сериа да излезе с ЛЕД но това е друг проблем .ЧЕТЕТЕ ПО ДОВРЕ
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
не ги бъркай !!
HD Natural Motion- генерира пълнноценни междинни кадри -ефекта е по-плавни движения
100Hz-вкарват тъмни- празни междинни кадри - ефекта е по-изострени контури и образ
Да, знам, че е така, но и при HD Natural Motion картината става много по шарпната, даже имаш и 3 нива на работа, изключена, минимално, максимално ... филми гледам на минимално (без да се появява ефекта на аматьорското п...о), всичко останало се гледа на максимално. Вчера за тест пуснах едно клипче на един 100 херцов самсунг в един приятел, не видях разлика с моя телевизор ... смея да твърдя, че и самсунг-а се представи добре, за разлика от тези които гледах в Техномаркет ... но пък и каза, че е дал над 1600лв за неговия (37", но не помня модела) ...
Цитат:
не съм казвал че В750 е с ЛЕД и А756 ДА ВИ КАЖА не е с ЛЕД .а А786 е с ЛЕД .лично мене ме самнява В сериа да излезе с ЛЕД но това е друг проблем .ЧЕТЕТЕ ПО ДОВРЕ
От В серията също вече има модели с ЛЕД, но са моделите В6000, В7000 и В8000.
Цитат:
Първоначално публикувано от bobybravo
Цялата идея е че А група е над Б група във футболното първенство. Следователно А е Преди Б и би трябвало да е по-добра :). Но само в някой случай.
Как да разчетем обозначението в модела.
Първо, cерията се състои от букви и 2 цифри-които показват размера в инчове
Model: LE37A456C2D
A - 2008 модел година / В-2009г /
45 - серия (3-начална серия...9-флагманска серия), по нататък ще се занимаваме с A45
6 - подсерия, при това 0-4 без DVB-T , 5-9 с DVB-T
C - първата буква на проекта (Coral в даденият случай)
2 - вариация на дизайна(цвят, размер на корпуса и т.н.) и канал на дистрибуция. Често пряко свързан с подсерията.
D - HD DTV отговаря за тунера, има още C(Cable), F(FHD DTV), H(Hotel), M(MPEG4), R(FHD Ready, т.е.отсъствие на цифров тунер), W???
Както виждаш-буквата означава годината на производство и модел!
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
От В серията също вече има модели с ЛЕД, но са моделите В6000, В7000 и В8000.
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052001
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051792
защо пише мега контраст а не е 2000000 .няма цифри и това ме притеснява.
Цитат:
Няма какво да се притесняваш. Контраста нито е МЕГА нито 2 000 000:1. Реално е към 4000:1, което е потресаващо добре за ЛСД.
Цитат:
High Contrast - 3000-3500:1/Native/
Ultra Contrast - 3500-4000:1/Native/
Mega Contrast-4000-4500:1/Native/
след калибровка което е много добро постижение за LCD-така че това да не те притеснява