Re:Препоръчвани модели LCD и плазма HDTV! - 07.01.2009
Привет на всички :-)
Обръщам се с ПРИЗИВ-МОЛБA към съфорумците продавач-консултанти, особено, ако има такива от софийските ТМ и ТП. Ако някой прояви склонност да ми окаже съдействие за дейности по заснемане на LCD матрици на модели в магазина, в който работи, моля да ми прати лично съобщение. Заснемането е с цел снимките да бъдат публикувани (по възможните за форума начини) в съответните теми на ТОЗИ форум.
:)
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Прав си.Аз не съм доволен от ценовата политика на Техномаркет и Технополис - много закостеняла -консервативна. Презастраховат се с високи цени -като цената на риска се заплаща 100% от клиента ,а те не поемат своя дял-би трябвало да е 50/50%. Правят същото както и банките унас-свръхпечалба за сметка на клиента който в повечето случай не е добре запознат с цените и търговията. Просто некадърни управленски екипи които гледат само как да си осигурят по-големи премии, но не и как да раздвижат пазара. :offtopic: Не обиждай града в който живееш-още по малко родината си! Заради такива като теб патриотизма ни е нулев и цари национален нихилизъм !После що сме нямали самочувствие....
Napalno sam saglasen s hristoslav! Az ne sam v bg, za koeto sajelqvam, no ako znaete kak govorqt tuk balgarite za bg, ujas! "patrioti" e meko kazano. Takova e kakvoto si go napravim, verno che v bg obslujvaneto ne e na nivoto koeto trqbva da bade, ima kakvo oshte da se iska, no se e promenilo dosta ot kakto zaminah. Darjavata ni e hubava, horata sa prekaleno alchni!
... ама верно ме нервите вече, само сипете кваликации, този бил такъв оня онакъв ... ами вие като сте толкова отворени, направете верига магазини и продавайте на щатски цени ... то имаше едни куфарни търговци на фототехника от сащ, дето се праскаха така и после като отвориха магазини, познайте ... аз примерно от ТП пазарувам на по-ниски цени от тези на въпросните търговци ... това ни е лошата черта, че сме всезнайковци, не липсата на патриотизъм ... то всъщност няма такава, има антипод в извратена форма ... който, имайки предвид колко е неподплатен с основания, май граничи с национализъм ... тъпо, не съм фен !!!
П.П... сори, разваляме само хубавия форум, всеки да пазари както и каквото му харесва, моля админите да изтрият подобните постове и да продължим да си говорим за техника :Drinks:
едит: ... аз на два километра хоризонтално и два етажа вертикално едва не умрях от притеснение как ще я транспортирам 50"-вата, вие си поръчвайте от САЩ, като искате :))
Здравейте! :ole
Това което искаш изисква желание средства и време.Трябват ни 2-ма специалисти+техника за тестване и съдействие от страна на вносителите или големите търговски вериги.След обстойно тестване може да се даде категорична оценка дали даден модел е добър и колко.В момента всичко се базира на наблюдения в магазините и от време на време лични впечатления от някой собственик след ползване у дома.
Hristoslav2 напълно съм съгласен с теб !!!!! :ole
В икономически силните страни има независими организации, които финансират тестването на стоки и услуги на пазара и резултатите ги излат ежемесъчно в свои издания. Много често именно тези тестове служат и за реклама на производителя за изделието си или услугата , получили добра оценка от теста. Резултатите от тестовете служат за ориентир на потребителя да намери вярното изделие. В БГ пазарът е хаотичен и все още не добре регулиран и стабилизиран. В момента няма финансови предпоставки за създаването на такава организация, която да тества стоките и услугите на нашия пазар и предлага на публиката своите рузултати.
Каква е ситуацията в момента при избор на панел? - Четейки заглавието на темата аз си мисля , че ще намеря оценка на даден панел от позара. Не е така обаче! Навлизам в джунглата от стари и нови "постове" в няколко теми в този форум на много компетентни хора с лично и незаангажирващо мнение за даден панел , но-о-о-о..............това не ми помага да намеря подходящия панел. . За мен обаче като консуматор на информацията не ми става ясно кой модел да си избера.
Добре, ще задам така въпроса към компетентните - Кой /с критерий добро качество , а не най-ниска цена !/ 37" -панел и панел за гледане на сигнал от кабел или Булсатком на разстояние повече от 3 метра да си закупя ?
Благодаря Ви за Вашата компетентност и желанието да изкажете Вашето становище ! :ole
Поздрави :Drinks:
Shamara69, ne moje da se sravnqva strana s naselenie 300 mil, i strana s 7 mil, pazara i pazarnata politika sa dosta razlichni! Cenite tuk sa po niski, ne na vsichko, i ne tochno 2 pati. Primer Sears prodavashe na promociq Samsung Led 6 seriq za 1100$, dokato v Best Buy si beshe 1599$. Cenite se opredelqt ot pazara, kolkoto poveche tolkova po evtino. Shtom na nqkoi hora im e mnogo evtino v USA da se mestqt tuk :)
agk ... здрасти, къв е тоя ентусиазъм, на кое вредиш в момента, на черния или на белия дроб :Drinks:
...сега сериозно, като нямаш ограничение в бюджета, за дистанция над 3 метра, що не помислиш за нещо по-голямо, примерно 42-46" :)
едит: jovanoty ... ами нали и аз това се опитвам да кажа :Drinks:
Аз лично мисля че пазарите в България са монополизирини което води то високи цени.
Държавата е силно корумпирана и обвързана с много от пазарните отрасли и няма интерес да създава динамичен и конкурентен пазар.
Канада не е с много голямо население и заплатите са доста по високи от България. Доста хора са въвлечени в доставката и продажбата на определен продукт на краен клиент, което се калкулира в цената.
Монополистичната политика и огромната корупция IMHO не позволяват на икономиката да е конкурентна.
Много ми се искаше да е възможно създавано на форум или тема за най добрите сделки. Това е направо смешно.
Смешно е и отрицанието на това което се случва и фрази от рода " ами като ти харесва повече там, какво правиш тук ". Мизерията в провинцията е отвратителна.
Това не е отклонение от темата защото бюджета определя избора.
И ако говорим за Щатите, защо въпреки факта че един Pioneer KURO може да се намери за $1200-1500, не са много купувачите въпреки че населението е 300млн.
Представете си форумната еуфория ако един 50" Pioneer KURO в бедна България можеше да се купи за под 2000 лева. Американците да пият боза и да гледат сеир.
Мерцедеси, беззъби баби и зов за помощ са на екраните на всеки телевизор независимо от технологията.
Цитат:
Първоначално публикувано от samara69
... при достатъчно добро отношение от двете страни съм получил и достатъчно добра отстъпка...
това пък как става?! досега винаги съм пазарувал с 'добро отношение', ама отстъпка - нъцки! или разковничето е в 'двете страни', т.е. трябва да има и някой отсреща с 'добро отношение', на какъвто, за съжаление, все още не съм попадал изглежда. карай, ще чакам промоциите.
Цитат:
Първоначално публикувано от OutCold
това пък как става?! досега винаги съм пазарувал с 'добро отношение', ама отстъпка - нъцки! или разковничето е в 'двете страни', т.е. трябва да има и някой отсреща с 'добро отношение', на какъвто, за съжаление, все още не съм попадал изглежда. карай, ще чакам промоциите.
... е то не става с един път, иска си практика :)
Колеги моля за съвет,
искам да си взема 50" PDP спрял съм се на Panasonic 50X10 i C10- имат ли разлика. Също ми текат лигите и по едно LG 50 PQ2000 - има повече екстрички и е с 600Hz. И трите модела са от2009 и са с намалена консумация на ток. Внимателно прочетох всички страници от началото до тук и не можах да открия по конкретно сравнение за тези модели, явно малко хора тук ги интересуват по слабите модели :)
Помогнете ми моля ви за избора, знам че панасоник - е с безоловен дисплей и по добра матрица, но не знам нищо за матрицата на PQ 2000
Поздрави към всички!
Здравейте
Имам нужда от съвет за закупуване на 32" телевизор.
Ще си го гледам в спалнята. Имам Булсат.
Ако мого да го ползвам като монитор ще е допълнително преимущество.
Бюджета е под 900 ако може.
След прочетените отзиви съм се спрял на следните модели:
LG 32LF2510 или LG 32LF2500 [ full HD ]( сподед ЛГ като че ли само размерите са им различни ??? )
за справка:
http://bg.lge.com/prodcompareprint.d...odels=42LF2510
настояща цена 899.00
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052891
LG 32LH2000 - 797.05лв.
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052888
LG 32LH3000 - 873.05лв. [ full HD ]
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052012
Сравнение на горните модели:
http://bg.lge.com/prodcompareprint.d...odels=32LH3000
SAMSUNG LE-32B450 - 854.05лв.
SAMSUNG LE-32A558 - 854.05лв. [ full HD ]
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051444
Кате че ли везните клонят към HD моделите.
Дори като вариант може и SAMSUNG SM-2333HD който е 23 инча но е под 500 лева !
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09050119
Моля даите съвет. Благодаря предварително.
Цитат:
Първоначално публикувано от Vallski
Колеги моля за съвет,
искам да си взема 50" PDP спрял съм се на Panasonic 50X10 i C10- имат ли разлика. Също ми текат лигите и по едно LG 50 PQ2000 - има повече екстрички и е с 600Hz. И трите модела са от2009 и са с намалена консумация на ток. Внимателно прочетох всички страници от началото до тук и не можах да открия по конкретно сравнение за тези модели, явно малко хора тук ги интересуват по слабите модели :)
Помогнете ми моля ви за избора, знам че панасоник - е с безоловен дисплей и по добра матрица, но не знам нищо за матрицата на PQ 2000
Поздрави към всички!
Разликата !
TX-P50X10E TX-P50C10E
HDMI вход 3 (1 side, 2 rear) [ver. 1.3 with x.v.Colour] 2 (rear) [ver. 1.3 with x.v.Colour]
S-Видео вход AV3: Mini DIN 4-pin (side) няма
PC вход Mini D-sub 15-pin x 1 (rear) няма
Приложими РС сигнали VGA, WVGA, SVGA, XGA, WXGA, SXGA 60Hz няма
Есо режим** Да няма
Режим игри Да няма
Благодаря hristoslav2 - за LG-то нищо не казваш, значи ли че не го препоръчваш изобщо :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Vallski
Благодаря hristoslav2 - за LG-то нищо не казваш, значи ли че не го препоръчваш изобщо :)
Плазмите на LG не са лоши-просто закъсняват с развитието си. Таз годишните модели се равняват на миналогодишните плазми на Самсунг. Все още не са решили добре проблема с Imige retention както е при Panasonic. LG са добро бъджетно решение-за хора с по-слаби финансови възможности - /самата пазарна и ценова политика на компанията е такава/.
http://www.avforums.com/forums/lg-ow...l#post10386825
Цитат:
Първоначално публикувано от Kinescopa
LG 32LH3000 - 873.05лв. [ full HD ]
или LG 32LF2510 разликите са малки
в LG 32LF2510 - 2-HDMI , Deep Color и 24p функция
в LG 32LH3000 - 3-HDMI ,