Резултати от 1 до 11 от общо 11

Надран LCD ТВ

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Junior Member
  Тук е от
  Nov 2005
  Мнения
  13
  #1

  Надран LCD ТВ

  Онзи ден хлапето хванало една игла и решило да пробва дали ще успее да надере екрана на ТВ-то (Samsung 37M86) - определено е успял
  Някой знае ли дали покритието е сменяемо или ще си го гледам така??

 2.  
 3. Member Аватара на MoPcKu
  Тук е от
  May 2003
  Живее в
  Бургас
  Мнения
  523
  #2

  Re: Надран LCD ТВ

  Ама където е надрано вече не се вижда нищо в смисъл няма картина или само външния слой е надран?

 4. Super Moderator Аватара на FearMe
  Тук е от
  Jan 2001
  Мнения
  16,223
  #3

  Re: Надран LCD ТВ

  е, сигурно само пластмасата е дерната, нали?

 5. Junior Member
  Тук е от
  Nov 2005
  Мнения
  13
  #4

  Re: Надран LCD ТВ

  Само пластмасата, за щастие в частта извън 4:3 зоната (най-използваната). Но като си пусна ДВД, да не говорим лаптопина е много дразнещо.

 6. Banned
  Тук е от
  Dec 2007
  Мнения
  304
  #5

  Re: Надран LCD ТВ

  Ами така ще го гледаш. Имаше май нещо за покриване на драскотини по дисплеи на монитори, но не съм сигурен. Потърси. Би ли дал мнение за твоя ТВ в основната тема за LCD? Може да е полезна за някого. Не съм виждал мнение за него там.

 7.  
 8. Member Аватара на MoPcKu
  Тук е от
  May 2003
  Живее в
  Бургас
  Мнения
  523
  #6

  Re: Надран LCD ТВ

  Да наистина неприятно и няма начин да смениш нищо(освен да си купиш нов), препаратите са за почистване не съм видял до сега за запълване...

 9. Junior Member
  Тук е от
  Nov 2005
  Мнения
  13
  #7

  Re: Надран LCD ТВ

  Благодаря на отговорилите. Таях надежда, че може да има отделен филтър отпред, но не би. Като ми писне и реша по-читав да взема, ще подаря този на хлапето, да му бърка на него в очите


 10. Member
  Тук е от
  Dec 2003
  Мнения
  147
  #8

  Re: Надран LCD ТВ

  Ето какво ми се случи. На един телефон. Неволно му докоснах дисплея със пръст, като на пръста ми имаше недозасъхнал каноконлит. Останаха ми отпечатъците на дисплея. Вземах малко по-груба материя плат и 20 минути търкане по дисплея. Отначало не ми се вярваше обаче успях да го почистя.
  Опитай така - със някаква груба материя - плат например да търкаш по дисплея където са драскотините. Не много силно и не много бързо и много търпеливо. Идеята е драскотините да се изгладят колкото може повече дори със риск на това място покритието на дисплея да стане по-тънко.
  Също така огледай драскотините със лупа, като ги видиш може да ти хрумне нещо друго.

 11. Senior Member Аватара на Tommorow
  Тук е от
  Sep 2006
  Живее в
  Пловдив, България
  Мнения
  5,758
  #9

  Re: Надран LCD ТВ

  Екрана на LCD-то полиран ли е? Ако да, единственото нещо което може да ти помогне и да оправи дефекта е система за водородно-кислородно полиране на плексиглас чрез водна електролиза. Потърси някого в региона ти с такава система, фирми които се занимават с изработка на рекламни изделия на плексигласова основа, понеже струва около 1800лв. Ефекта върху прозрачните пластмаси е поразителен - всеки е виждал среза на дебел плексиглас рязан с циркуляр ( бял мат с драскотини ). Струята от това чудо се прокарва по ръба, бързо напред назад няколко пъти а резултата е, че не можеш да разбереш след това кое точно е рязано и кое е оригиналното полирано. Звънни на Микроасу и питай за клиент на такова устройство от града в който живееш...

  http://microasu.com/pdf/ManualPolisher.pdf

  http://microasu.com/distributori1.htm

 12. Junior Member
  Тук е от
  Jul 2007
  Мнения
  121
  #10

  Re: Надран LCD ТВ

  Не съм сигурен защото не съм си купувал но са ми казвали че има такива пасти за заличаване на драскотини по екраните на телефоните. Преполагам че с тях ще стане принципа е един и същ. Също ще стане както казва "Riki888" но там си трябва доста търпение и да не натискаш силно като търкаш.

 13. Junior Member
  Тук е от
  Nov 2005
  Мнения
  13
  #11

  Re: Надран LCD ТВ

  Екрана е мат и освен това твърде мек - при най-лекия допир и матрицата свети с всички цветове на дъгата, докато екраните на телефоните са под дебела твърда и гладка пластмаса, където определено полирането има невероятен ефект. При ТВ обаче няма как да се приложи. Затова и залагах само на евентуална смяна на покритието... (още преди да питам бях песимист, заради цветните феерии при допир...)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Този форум се задвижва, благодарение на Persy Сървър
Следвай ни
Горе