Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
kaloman в момента съм временно на аванта (докато си го потърсят от сервиза на кума - чакат нов панел) със едно Сони 40W4500.
Бие доста на виолетово и има доста изгорели пиксели, но ней се, нали е аванта.
За 7603 наистина си прав, супер моделче, нямам думи за него, но сигурно ще взема ей тоя шкаф: http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09052292
"Пуканката" плющи та се къса. :))
Цитат:
Първоначално публикувано от covekat
Здравейте,
От доста време чета форума и ми е много интересно. Радвам се, че ви има!!!
Реших се и аз да си купя TV. Все още се колебая дали да е LCD или PLasma, но поне си избрах няколко модела.
Колебая се между:
1. Panasonic TH-46PY80P
2. Sony Bravia KDL-46W4000
3. Philips 47PFL5604H
На мен лично като картина най-ми хареса Philips-a. След като дълго време се чудех между PAnasonic и SONY, вчера реших да обиколя Техномаркет и Технополис и да се спра пред образа, който най-много ми хареса. И в двата магазина беше Philips. Видях, че е 60Hz, а другите са 100Hz, но наистина образа ме впечатли. Всички TV-та предаваха едно и също.
Инче телевизора ше го ползвам с PC и някаква кабеларка. Другата седмица се местя в нов квартал и идея си нямам каква комуникация ще бъде възможна там.
Ще се радвам ако може да ми помогнете с избора.
Благодаря!
Филипса е добър-но е добре да изчакаш /седмица/ да се появи новата 8 серия на марката/около 2500лв/
има доста подобрения спрямо миналогодишната 7 серия /-2 нива нагоре/
иначе Panasonic TH-46PY80P си е много добър модел-но като се има предвид че ще го ползваш с компютър не е за предпочитане
Здравейте,
От доста време чета форума и ми е много интересно. Радвам се, че ви има!!!
Реших се и аз да си купя TV. Все още се колебая дали да е LCD или PLasma, но поне си избрах няколко модела.
Колебая се между:
1. Panasonic TH-46PY80P
2. Sony Bravia KDL-46W4000
3. Philips 47PFL5604H
На мен лично като картина най-ми хареса Philips-a. След като дълго време се чудех между PAnasonic и SONY, вчера реших да обиколя Техномаркет и Технополис и да се спра пред образа, който най-много ми хареса. И в двата магазина беше Philips. Видях, че е 60Hz, а другите са 100Hz, но наистина образа ме впечатли. Всички TV-та предаваха едно и също.
Инче телевизора ше го ползвам с PC и някаква кабеларка. Другата седмица се местя в нов квартал и идея си нямам каква комуникация ще бъде възможна там.
Ще се радвам ако може да ми помогнете с избора.
Благодаря!
МОля за извинение ако ставам досаден, но дали ще може да получа някакво инфо за описаните по-горе модели? :Drinks:
covekat аз имам Philips 5604 (42"), a приятелката ми Sony 40W4000K. Тук бях чел какво ли не за Сонито - тресене на картината, бръмчене отзад - не е вярно, поне за тази бройка у тях, но не вярвам да е имала някакъв супер късмет. На хартия филипса има по-висок динамичен контраст - реално според мен сонито има малко по-добри цветове, контраст и зрителен ъгъл. Звукът му също е по-добър. Общо взето са сравними - това с което филипса е по-добър е работата със СД сигнал и това че е с по-голям екран. Но сега 46" сонито е на чудесна цена (около, че и малко под 2000лв) ако можеш да ползваш някакви отстъпки в Техномаркет. Единственото което ме спря аз да не си го взема е ,че бях решил повече от 1500 за телевизор да не давам, а на тази цена не можеше да се вземе дурго освен Philips 42pfl5604H.
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Има !! и тя се състои в блокиране на пикселите във вертикалният ред на границата на картината и черните ивици отстрани- предупреждението го има на последната страница в книжката с инструкциите
Това за всички тв ли важи?
Цитат:
Първоначално публикувано от angel_t
Fujifen понеже виждам, че и ти имаш Philips 5604 - при мен без проблем си работи с външен хард (80GB), дори е разделен на 2 дяла и са NTFS - вижда ги и работи и с двата. Колкото за субтитрите - нещо се дърпат:Големи модификации, глупости на търкалета - щом може да плейва филми, едни субтитри няма как да го претоварят, да не говорим че като гледам как има някакво листче описващо какви open source неща за Linux са ползвали най-вероятно и могат да ползват някое готово решение, но се дърпат...
Имам и един въпрос към Христослав - понеже видях, че в друга тема си съветвал да се пуска от сервизното меню Pixel plus na 7603. В сервизното меню на 5604 във Video Processing гледам, че има разни Pixel Precise HD и т.н., които по принцип са в характеристиките на моделите от по-висок клас. Безопасно ли е да се пробват и въобще има ли смисъл или това си изисква друг хардуер, който го няма в 5604?
Явно при мен е имало някакъв проблем със външния хард диск, на субтитри май че няма да се радваме като видях emaii a :081:
Цитат:
Първоначално публикувано от Fujifen
Това за всички тв ли важи?
Да за всички LCD телевизори - при плазмените се получава неравномерно прогаряне на екрана !
Много благодаря за инфото.
В момента разликата в цената на двата модела е минимална.
Аз лично харесах повече картината на Philips, може би защото на Sony - му бяха набичили всички настройки на максимум.
Много хора ми казват,че плазмата е по дбър вариант. Да си кажа честно не съм претенциозен, но за да взема решение ми е нужна малко информация
Цитат:
Първоначално публикувано от covekat
Много благодаря за инфото.
В момента разликата в цената на двата модела е минимална.
Аз лично харесах повече картината на Philips, може би защото на Sony - му бяха набичили всички настройки на максимум.
Много хора ми казват,че плазмата е по дбър вариант. Да си кажа честно не съм претенциозен, но за да взема решение ми е нужна малко информация
И са прави за плазмата-има по-топли цветове ,а и ако гледаш продължително време в тъмно помещение няма да те заболи главата. Наскоро гледах филм вечерта в един приятел на неговия Сони- на 2-рия час ме зацепи главата беше увеличил контраста на картината.Предимсвото на гледане на плазмата е в тъмно помещение-много добро черно-дълбочина на картината. Предимството на LCD -то е в светло помещение-в тъмно помещение е желателно да има Амбилайт-омекотява възприемането на картината- няма го това напрягане на очите.
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Филипса е добър-но е добре да изчакаш /седмица/ да се появи новата 8 серия на марката/около 2500лв/
има доста подобрения спрямо миналогодишната 7 серия /-2 нива нагоре/
иначе Panasonic TH-46PY80P си е много добър модел-но като се има предвид че ще го ползваш с компютър не е за предпочитане
Philips 42PFL8404H би трябвало да се появи в събота на цена 2200 лв.
covecat аз лично на твое място бих изчакал , защото дано да не лъжа , но очаквам от Филипс 8404 много а си има и амбилайт . Аз също му се точа и ако е готин модела ще си го взема , просто иска чакане . В момента в нас сме с 7603 Филипс и Самсунг 46А856 и двата на сд сигнал са добре , за ХД няма да говоря !!! :)
Дано Филипс искочат с този модел :god
Това, което ме притеснява е, че доста време ще ползвам TV-то през компютъра, ще има статични образи и т.н.
Долколкото ми е известно не е хубаво плазма да се връзва като десктоп.
Затова гледах и LCD TV.
Да си кажа честно трудно ми е да реша. Не ми се дават повече от 2500 лв. За тези пари има доста голям избор.
На мен лично Philips-а ми хареса най-много. гледах ги около 2 часа.
Знам, че не можа да се вярва на магазините.
Интересува ме дали има нещо лошо в моделите които съм си избрал.
За SONY има най-противоречиви мнения, за Панасоник нищо лошо не съм видял, а за Philips намерих най-малко инфо.
covekat, щом ще го ползваш за монитор с компютър то се откажи от плазмата. Не че риска е голям, но все пак трябва да го мислиш.
Щом ти е харесал Филипса не ти трябва чуждо мнение. При избора винаги има субективизъм и това че повечето хора биха предпочели Сони-то /включително и аз/ не трябва да те разубеждава. След 8404 ще продължават да излизат по-хубави /и по-скъпи/ модели и рискуваш да се чудиш още дълго време и да стоиш без нов телевизор.
Благодаря за инфото.
Не ми е проблем да изчакам. Цената звучи много примамливо:-)
Все още нямам къде да го сложа, защото жилището ми не е готово, но след седмица две ще си купя нещо и ще се похваля.
Междувременно сигурно ще ви позанимавам с някое друго въпросче.
Аз лично също съм много учуден, че харесах Philips, защото съм голям фен на Sony, продавам Sony (не видеотехника) и дори мога да си внеса един телевизор на прилична цена директно от Sony Унгария покрай другите поръчки. Въобще имам условия за много изгодна сделка, но уви.... харесах друго.
:yahoo:
Цитат:
Първоначално публикувано от bigtomi
Philips 42PFL8404H би трябвало да се появи в събота на цена 2200 лв.
http://www.consumer.philips.com/cons...E_BG_CONSUMER/
Съединители за мултимедия - Ethernet-UTP5, USB
Формати на възпроизвеждане - MP3, LPCM, WMA v2 до v9.2, Стоп-кадри във формат JPEG, MPEG1, MPEG2, MPEG4, AVI (DivX, DIV5, DX50, DXMF), H.264/MPEG-4 AVC, MPEG-Program-stream, PAL, WMV9/VC1
Цената му е по-ниска от миналогодишната 7 -ма серия /когато излезе 2500лв/ която е среден клас а 8-ма серия се води високият клас
така че е доста изгодно предложение
Знаеш ли ,колко ще струва 37" вариант ?
http://www.consumer.philips.com/cons.../37PFL8404H-12
A дали Philips ще пуснат и 47" 8 серия?
Държа размера на TV - то да е 46"-47"