Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
http://www.consumer.philips.com/cons...E_BG_CONSUMER/
Съединители за мултимедия - Ethernet-UTP5, USB
Формати на възпроизвеждане - MP3, LPCM, WMA v2 до v9.2, Стоп-кадри във формат JPEG, MPEG1, MPEG2, MPEG4, AVI (DivX, DIV5, DX50, DXMF), H.264/MPEG-4 AVC, MPEG-Program-stream, PAL, WMV9/VC1
Цената му е по-ниска от миналогодишната 7 -ма серия /когато излезе 2500лв/ която е среден клас а 8-ма серия се води високият клас
така че е доста изгодно предложение
Знаеш ли ,колко ще струва 37" вариант ?
http://www.consumer.philips.com/cons.../37PFL8404H-12
Около 1700-1800 лв.По точно мога да ти кажа утре.Модела е много добър. Може би с тези конкурентни цени и добро качество Philips ще са хит тази година.
Цитат:
Първоначално публикувано от covekat
A дали Philips ще пуснат и 47" 8 серия?
Държа размера на TV - то да е 46"-47"
Ще има 47" .
Здравейте,
Въпреки, че няма да ми е първият LCD (LG 20; 26; 42 модели от преди две години), и знам какво горе-долу да гледам при избора ще ви помоля за помощ. :help
Основният въпрос е да ме насочите към нови модели LCD, на които да се вижда максимално добре цифрова кабелна тв.
Мисля си за 37 или максимум 40, не виждам смисъл от по-голям за помещението, в което ще го гледам. Искам да бъде Full HD, въпреки че знам, че разлика се забелязва на 40, но ще го пускам на често към PC и там разликата я има и при по-малки размери. Би било супер ако има DVB-C и 100 Hz. Глезотии, като гледане на филми през USB не ме интересуват особено много.
Сега идва итрудният момент - искам да се огранича до максимум 1400 лв. :)
Има ли магазин в София, където може да се получи добър съвет без да се опитат да ми пробутат стар невървящ модел.
Промоцията, за която всички говорите в ТМ ме интересува. Как ви се струва 40-инчовия? Има ли заинтересовани за 46?
Какво ще кажете за LG 37LH3000? Някой има ли директни наблюдения от SD сигнал?
Много ви благодаря предварително!
Цитат:
Първоначално публикувано от 4efosan
Вчера качих новия firmware на Samsung LE-40A856. Честно да ви кажа забелязват се подобрения. :yahoo: Те са главно в предаването на SD сигнал и бързина в CPU-to. По-бързо се движат менютата, особено когато сменяш формата на картината (16:9, 4:3, AutoWide .....)
И аз съм със Самсунг 856, но 46", можеш ли да ми кажеш от къде го свали и дали ще стане и на 46", ако искаш пиши и на лично
н Цитат:
Първоначално публикувано от raiders
И аз съм със Самсунг 856, но 46", можеш ли да ми кажеш от къде го свали и дали ще стане и на 46", ако искаш пиши и на лично
не очаквай да се промени нещо кой знае какво !!!
Днес за пръв път видях при един приятел LCD телевизор, който се гледа почти без разлика в зависимост от ъгъла. Модела е: "Panasonic TX-32LE7P" и е от преди може би 2 год. Интересува ме с каква матрица е, но явно не е с TN.
Цитат:
Първоначално публикувано от superchampion
Извинявам се че досаждам пак със същия въпрос, но още не знам как да се спарвя с DLNA връзката между моето РС, което няма такава приставка ли е или нещо друго, и телевизора.
Моля за съвет какво да направя за да може двете да комуникират по този стандарт.
По темата сме писали в новите модели на Samsung http://forum.setcom.bg/index.php/topic,39861.40.html . Прочети в ръководството е описано точно какво да се прави в 4 та глава. Ако имаш въпроси пиши там или на лично. Успех!
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Пробвай да сложиш нещо пред екрана/картон примерно/-ако спре да ти прави номера значи е от картина
Най-логично ми звучи, няма откъде другаде да бъде. После нека да ми обясняват, че лсд-тата не облъчват. Не е постоянно, не знам от какво зависи, но засега намерих решение.
М/у другото и аз ъпдейтнах, абе освен може би по бързо браузване по менютата, друго не забелязвам.
Цитат:
Първоначално публикувано от raiders
http://www.samsung.com/uk/consumer/d...6S1MXXU&mode=C
Цитат:
Първоначално публикувано от taralion
Днес за пръв път видях при един приятел LCD телевизор, който се гледа почти без разлика в зависимост от ъгъла. Модела е: "Panasonic TX-32LE7P" и е от преди може би 2 год. Интересува ме с каква матрица е, но явно не е с TN.
S-PVA (SAMSUNG) матрицa- и има разлика в картината в зависимост от ъгъла
http://www.hdtv.ru/uploads/faq/1213185893_xva.jpg
В сериите LM и LE са поставени S-PVA (SAMSUNG) матрици
В сериите LX и LZ са поставени IPS (Matsushita-Hitachi)матрици
Цитат:
Първоначално публикувано от Лъчезар
Най-логично ми звучи, няма откъде другаде да бъде. После нека да ми обясняват, че лсд-тата не облъчват. Не е постоянно, не знам от какво зависи, но засега намерих решение.
М/у другото и аз ъпдейтнах, абе освен може би по бързо браузване по менютата, друго не забелязвам.
Какво решение намери? Аз също имах допреди година ключ за осветление с дистанционно но го махнах
LCD-тата излъчват слабо ултравиолетови лъчи- така че не облъчват/CRT тата малко рентгенови лъчи
Само серия LX и LZ на Panasonic  е с IPS-Alpha матрица от 2007г. а това ,че не вярваш си е твои проблем.
Добе бе аз не мога да разбера едно нещо. Уж много разбирате в този форум, уж сте големи фенове на качеството и истинската картина, а ми говорите в 90% от постовете за супер сгрешената технология LCD. Плаща ли ви някой не мога да разбера, но при наличието на съкрушителни плазми като Pioneer PRO-111FD за манияците и Panasonic G10 за простосмъртните как може изобщо да се говори за други телевизори. G серията започва на цена от 2299 за 42-ката и мачка всичко по пътя си. Всички международни сайтове( HD-Guru, Cnet и др. ) я слагат втора само след Pioneer- а, но и 2- пъти по-евтина за 50 инча. И какви са тия глупости за светлата стая-тъмната стая. И двете технологии не са направени да се гледат на двора. Просто не мога да повярвам, че и видеофили се потдават на пропаганда и се насочват към LCD. Разбирам бай мангал дет събрал 2000 лв. и отива в супермаркета и зима най-лъскавото, което му препоръчат "спецовете", но вие би трябвало да вярвате на очите, а не на ушите си.
Цитат:
Първоначално публикувано от LCD???
Добе бе аз не мога да разбера едно нещо. Уж много разбирате в този форум, уж сте големи фенове на качеството и истинската картина, а ми говорите в 90% от постовете за супер сгрешената технология LCD. Плаща ли ви някой не мога да разбера, но при наличието на съкрушителни плазми като Pioneer PRO-111FD за манияците и Panasonic G10 за простосмъртните как може изобщо да се говори за други телевизори. G серията започва на цена от 2299 за 42-ката и мачка всичко по пътя си. Всички международни сайтове( HD-Guru, Cnet и др. ) я слагат втора само след Pioneer- а, но и 2- пъти по-евтина за 50 инча. И какви са тия глупости за светлата стая-тъмната стая. И двете технологии не са направени да се гледат на двора. Просто не мога да повярвам, че и видеофили се потдават на пропаганда и се насочват към LCD. Разбирам бай мангал дет събрал 2000 лв. и отива в супермаркета и зима най-лъскавото, което му препоръчат "спецовете", но вие би трябвало да вярвате на очите, а не на ушите си.
Стгласен съм че плазмите са по добри в някои отношения-обсъждаме и двете технологии
всеки си избира какво ще гледа-ако си забелязал повечето нови членове на форума имат малък бюджет и търсят 32"-37' модели
и според теб колко от хората разполагат с бюджет за PIONEER ?
LCD???Има пазар и за двете технологии,малка плазма няма какво правиш тогава,CRT ли си купуваш,освен това различните хора имат различни допълнителни изисквания,по сигурно се браузва и геимва на LCD отколкото на плазма да не говорим че при плазмите това бе немислимо преди 2 години без по сериозни последствия като прогаряне на панела.За всеки влак си има пътници, май трябва повечко да почетеш за да се запознаеш с предимствата и недостатъците на двете технологии.
Цитат:
Първоначално публикувано от LCD???
Добе бе аз не мога да разбера едно нещо. Уж много разбирате в този форум, уж сте големи фенове на качеството и истинската картина, а ми говорите в 90% от постовете за супер сгрешената технология LCD......
Приятелю,намери ми 32" или 37" plasma tv full HD Pioneer или Panasonic и ще те черпя!Ако на всички апартаментите им бяха по 200 квадрата,най-малкия размер който щяха да произвеждат щеше да е 42"-46"!!!
Абсолютно съм съгласен, че еднинствената основателна причина да вземеш LCD е липсата на място или използването му не за телевизор( за рекламна стена, кухненски телевизор, радио или украшение )
Чел съм достатъчно и съм съгласен, че за PC-монитор също LCD е по-добро, за калкулатор също и за GSM, но мисля че темата се казва
"Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009" а не "Помощ за избор на PC-Monitor- 2009 " и някой може да остане с погрешно впечатление.
Освен това филмите се гледат през едно нещо, дето се казва TV-out. И според мен е по-добре малко да се замисляш колко време оставяш статична картина и да гледаш истинска такава отколкото обратното.
П.С. За Pioneer-а не случайно казах, че има алтернатива и то неразличимо по-слаба в лицето на G10 на Panasonic