Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
Цитат:
Първоначално публикувано от noises
Ами то си пише, че е плазма и са го зачеркнали с химикал. Имато на модела си е на ЛСД-то, но всичко отдолу е за плазмата S10.
Докато започнат да пишат такива стойности на контраста по ЛСД-тата ще мине бая време.
Това ЛСД даже не е 100Hz пък камо ли 400.
Ако ще е ЛСД на Панасоник бих избрал 37G10 въпреки, че е доста скъп за този размер:
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052684
Има си 100Hz, V-Real Pro 4 и разни други благинки.
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Благодаря на Христослав за съветите, отказах се от тези евтини модели. Единствено А656 refurbished още ме съблазнява. Във момента фаворит ми е PHILIPS 42PFL5604H . Сегашният ми ЦРТ ТВ е Самсунг и за 3 години е ходил 3 пъти на ремонт, затова ще гледам да избягвам Самсунг при избора си. Между другото, в Техно Микс Филипса е със 100 лева по-евтин от Техномаркет. Струва ми се че там държат по-ниски цени на техниката тъй като не са популярни, но пък и избора е малък.
Тъй като ТВ-то е за подарък, и евентуално може да се окаже твърде голям за мястото за което го предвиждам, съм се уговорил в Техномаркет да ми го сменят с нещо 40 или 37. Бихте ли ми препоръчали нещо качествено и недефектиращо около тези пари /мисля да изключа Самсунг и LG от класацията?!) в случай, че се наложи подмяната ?
Цитат:
Първоначално публикувано от kameti
А защо в сервиза на Сони в Русе ми казаха, че филипсите нямат сервиз, т.е. извънгаранционно обслужване?
Чудно ми е защо питаш в сервиз на SONY относно следгаранционното обслужване на PHILIPS ?Естествено че ще оплюят конкуренцията !
Попитай в сервиза на PHILIPS ! Няма уважаваща себе си компания-производител която си е спечелила реноме на пазара -и която да не подържа следгаранционен сервиз.
Сервиза се води на сони, но е пълен със самсунги и елджита. Питах кои са по-добри. Човека каза, самсунгите. На въпроса ми що са толкова много в сервиза, отговори че било процентно. Попитах а филипсите как са? Каза по добри са но нямат извънгаранционен сервиз, т.е. само в гаранцията се обслужват и няма части за тях. Те това е
Цитат:
Първоначално публикувано от kameti
Сервиза се води на сони, но е пълен със самсунги и елджита. Питах кои са по-добри. Човека каза, самсунгите. На въпроса ми що са толкова много в сервиза, отговори че било процентно. Попитах а филипсите как са? Каза по добри са но нямат извънгаранционен сервиз, т.е. само в гаранцията се обслужват и няма части за тях. Те това е
зададох въпроса ти по имейла на Филипс и чакам отговора-/ще го постна във форума/
и Sony не са цвете за мирисане - ето за една плазма Сони
http://www.nbs-set.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=6320
Моля хелп
значи дойде ми сега ТВ-то ЛХ4000 много добро първи вшечатления, но като се опитам да влезна във сервизното меню за да активирам опцията ХД за да гледам ХД филми през УСБ-то
като задържа двата ОК бутона ми излиза
ВЪВЕДЕТЕ ПАРОКА която е от 4 цифри предполагам
Моля някой да помогне да не трябва да звъня в техномаркет зада ми кажат паролата ?
Едит:
оффф паралота е научках четери 0-ли
покъсно ще си дам впечатленията
LilScrappy, честито!!!!! :Drinks: Със здраве да си го гледаш. И аз имам същият. Телевизора е КОСМОС. Един съвет от мен. Активирането на ХД е напълно безмислено. Отиваш в Конрад например, взимаш си един DVI - HDMI кабел, свързваш го към компа и започваш да танцуваш. Вариант две : Закупуваш си един ПОПКОРН и пак танци. :yahoo:
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Сони спряха производството си на плазми преди 4 години.Точно поради тези причини -даваха много дефекти и накрая изцяло се отказаха от плазмената технология.Винаги съм го давал този пример когато някой ми каже ,че Сони са най-добрите.
Между другото до скоро в студиото на Нова телевизия мисля че имаше, а може и още да има плазма на Сони която работи ,че и доста годинки навъртя.Всеки път като я видя и се сещам за провала им с тези плазми.
Цитат:
Първоначално публикувано от mechomm
LilScrappy, честито!!!!! :Drinks: Със здраве да си го гледаш. И аз имам същият. Телевизора е КОСМОС. Един съвет от мен. Активирането на ХД е напълно безмислено. Отиваш в Конрад например, взимаш си един DVI - HDMI кабел, свързваш го към компа и започваш да танцуваш. Вариант две : Закупуваш си един ПОПКОРН и пак танци. :yahoo:
10x
ТВ-то е страшно добро само имам проблем с цифровите канали хванах 115 но ми отваря сигорно не повечр от 4-5 канана на другите ми пише CI модул ( някой ще ми кажели какво трябва да направя зада мога да ги гледам )
а аз ПС-то съм го вързал с ДВИ-ХДМИ но пС-то ми е бая старо и като пусна филм 1080п ми сече сега тествах треилара на Терминатор Салвейшан 1080п от пС-то разминаване на звук засичане а през УСБ-то върви пушка без проблеми
Но качих и Призън Брейк една серия малко се разминава звукът с 1-2 (записа е 720п) секунди субтитрите си вървят и си ги мести човек
за тези пари ТВ-то е невероятно добро трябва да направя някои тестове за ХД филми със суб как вървят
Ако няма проблеми може да закупя един 500ГБ хард с УСБ ( аз така или иначе имам нужда от хард )
покъсно ще тествам и една конзола х360 как се държи
Явно каналите са кодирани и ти трябва CI модул + карта от оператора.
Цитат:
Първоначално публикувано от LilScrappy
10x
ТВ-то е страшно добро само имам проблем с цифровите канали хванах 115 но ми отваря сигорно не повечр от 4-5 канана на другите ми пише CI модул ( някой ще ми кажели какво трябва да направя зада мога да ги гледам )
а аз ПС-то съм го вързал с ДВИ-ХДМИ но пС-то ми е бая старо и като пусна филм 1080п ми сече сега тествах треилара на Терминатор Салвейшан 1080п от пС-то разминаване на звук засичане а през УСБ-то върви пушка без проблеми
Но качих и Призън Брейк една серия малко се разминава звукът с 1-2 (записа е 720п) секунди субтитрите си вървят и си ги мести човек
за тези пари ТВ-то е невероятно добро трябва да направя някои тестове за ХД филми със суб как вървят
Ако няма проблеми може да закупя един 500ГБ хард с УСБ ( аз така или иначе имам нужда от хард )
покъсно ще тествам и една конзола х360 как се държи
Отзад, отляво на телевизора има един слот. В него трябва да вкараш CI modul (около 100 лв. в ТМ) и след това трябва да си вземеш разкодираща карта от кабелния ти доставчик. Ако си от София се вклщчи към Софкъмпани и по-горното отпада. Хващам 97 канала, като от тях само 5 са закодирани. Сигнала е също много добър. :jamaika
Цитат:
Първоначално публикувано от granity
Сони спряха производството си на плазми преди 4 години.Точно поради тези причини -даваха много дефекти и накрая изцяло се отказаха от плазмената технология.Винаги съм го давал този пример когато някой ми каже ,че Сони са най-добрите.
Между другото до скоро в студиото на Нова телевизия мисля че имаше, а може и още да има плазма на Сони която работи ,че и доста годинки навъртя.Всеки път като я видя и се сещам за провала им с тези плазми.
В момента в студиото на НОВА/сутрешният блок/ са с плазма Panasonic 42PY80 /зад масата/ и ако не се лъжа едно LCD - Sony 40W3000 /в ляво- може и да греша модела/
В БТВ са с плазмени дисплеи на Panasonic
http://www.panasonic.bg/index_bg.html
имаха и плазми на Sony
даже са им сложили лепенки отпред на емблемата да не се вижда марката /да не правят реклама/
Здр на всички,
Тъкмо бях си избрал тв, и то какво стана. Незнам дали е бил на промоция, но вчера цената му беше с 500лв повече (от 2099 на 2599). Така че засега отпада от листа, освен ако не върнат старата цена. Говоря за:
SAMSUNG LE-40A786
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09040513
По долу ще дам няколко линка, ако някой има впечатления или препоръки моля да ги сподели:
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09037780
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09040096
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09040502
Забелязвам, че доста хора се хварлят на други марки, но лично мое мнение и от това което сам виждал като че ли Самсунг от по високия клас има най хубава картина. Аз сам в Америка, прибирам се след 2 месеца и ще ми трябва тв :) Тук като ги гледам в магазина като съм между Сони и Самсунг, но на Сонито цветовете са малко по слаби, по реални но безконтрасни. Насочил сам се към Самсунг, но ако някои смята че мога да взема по добро моля :) 40" до 2200лв.
Мерси предварително :)
Тези от Техномаркет са вдигнали цените на голяма част от телевизорите !!! От Домо- също !
А някой би ли ми отговорил на дилемата от предишната страница :081:
Цитат:
Първоначално публикувано от jovanoty
Аз сам в Америка, прибирам се след 2 месеца и ще ми трябва тв :) Тук като ги гледам в магазина като съм между Сони и Самсунг, но на Сонито цветовете са малко по слаби, по реални но безконтрасни. Насочил сам се към Самсунг, но ако някои смята че мога да взема по добро моля :) 40" до 2200лв.
Мерси предварително :)
След 2 месеца ситуация с цените може да е различна. Ела си тук и тогава избирай. Нещата тук и в Америка са различни с телевизорите.
Самсунг и Сони могат да постигнат абсолютно еднакво качество на картината при подходяща настройка. Това, което си зърнал в магазина не може да е определящо за избора ти. И аз съм бил и знам, че и там не си настройват както трябва техниката.