Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
Проблем с 1080п 60хз ( но преди няколко дена си ги подкара ма сега ..) ХЕЛП
Много се изнервям чесно
като Самсунг А856 беше в нас всичко стана за 5 минути
даже ефекта беше че на монитора ми е 1024х768 85хз а на ЛСД-то 1080п 60хз
и сиго беше запаметило така
а тука работите са много различни като дам на монитора една опция веднага се променяи и опцията на ЛСД-то
даже немога да подкарам 60-то херца на 1080п
преди няколко дена ги подкарах ма сега се мъча и немога
подкарах на 720п 60хз ма 1080п 60-то нещат само 50-ми ги отваря мъчение
следващият път ако попадна на дефектен модел на Самсунг няма да бързам да купувам
Но като цяло съм доволен от ЛХ4000 с малки изключения
Здравейте!Търся си телевизор за спалнята 26 инча с DVB-T/C тунери за цена окло 700 лв,какво ще ми препоръчате!Бях се спрял на SONY KDL26U4000 но ми казаха че е стар модел и вече не се продава.Моля дайте съвет.Благодаря предварително.
ico_3 - SONY KDL26S4000 е точно толкова в Т-полис и в Зора, имат неразпечатвани бройки, в Т-маркета е обявен на 600, но реално нямат наличности... Модела е 2008 г., наскоро за спалнята на мои познати взехме такъв - като за 700 лв. - определено става...
П.П. Това вече съм го писал 2-3 страници по-назад...
Здравейте, предстой ми покупка на телевизор и съм се спрял на 3 модела:
1 Philips 37PFL8404H
2 SAMSUNG LE-37B651
3 SONY KDL-37V5500K
надявам се да споделите мнения и да ми помогнете в избора.
Цитат:
Първоначално публикувано от fillimonov
Здравейте, предстой ми покупка на телевизор и съм се спрял на 3 модела:
1 Philips 37PFL8404H
2 SAMSUNG LE-37B651
3 SONY KDL-37V5500K
надявам се да споделите мнения и да ми помогнете в избора.
труден избор-
Philips 37PFL8404H -наистина добър модел-има какво още да се желае относно контраста му
SAMSUNG LE-37B651- като шаси и възможности е много добър-забележката ми е че не е с матрица на Самсунг S-PVA-тогава нямаше да има грешка
SONY KDL-37V5500K- матрица AUO A-MVA3 -проблема му е в настройките-цветовете са гадни-ужасни-но на някои пък им харесват- няма вграден плейър ако изобщо това е важно за теб
но нека да оставим собствениците на тези модели да си кажат мненията за тях
Предстои ни купуване на LCD и съм се спрял на два модела.
http://www.electron.bg/product_info....ducts_id=12342
http://www.electron.bg/product_info....ducts_id=17941
Моля за съвет кой от двата да взема ,като клоня повече към първият от гледна точка на разтоянието от което ще се гледа /2,5м/и мисля,че 42" ще е малко големичък.
Благодаря ви предварително.
Четох, четох и накрая пак ще питам:
Предстои ми купуване на 26" телевизор за трапезарията!!!
Повечето време там изкарваме със семейството и за мен е от значение какъв ще е телевизора!
На кабелна съм!!!! Разстояние за гледане 1.5-2 м и за това реших, че 26" ми стига!!!!!
Искам СЪВЕТ от ВСИЧКИ!!!!!!!
БЛАГОДАРЯ ВИ!!
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
ако са 1-2 и по краищата- не го сменят-но ако има дори един в средата на екрана-го сменят
Христослав, следващото LG 32 "(1366х768) което взех има 2 умрели субпиксела, един червен и един син един до друг, на около 15 см от центъра на екрана. Това брои ли се за дефект за смяна на ТВ-то? Благодаря за отговора.
Благодаря на hristoslav2 за отговора относно LE-32B650!Аз си купих телевизора и действително съм много доволен от картина, контраст,функции.Включих си ноутбука към TV-то за да го ползвам като монитор и останах много доволен от изображението, но има един проблем, който се чудя дали е само в моя TV - при включване на кабела за аудиото(с жак към компа и 2 чинча към телевизора)в аудио входа на ТV-то, не работи звука.Пробвах буксите, които са отзад, така и тези отстрани но звук не излиза!После пробвах да включа чинчовете към DVI входа(ако не греша) и звука се появи но само един канал!Чудя се дали да занеса телевизора в сервиза да го видят да не би да е разкачено нещо и ако някой знае или е имал такъв проблем, ще се радвам да ме посъветва какво е нужно да направя!
Цитат:
Първоначално публикувано от ivoru
Христослав, следващото LG 32 "(1366х768) което взех има 2 умрели субпиксела, един червен и един син един до друг, на около 15 см от центъра на екрана. Това брои ли се за дефект за смяна на ТВ-то? Благодаря за отговора.
това е дефект -категорично-ако е гаранционен върни го и поискай да ти го сменят-може и с друг модел или марка
и по смело като го връщаш не позволявай на продавачите или управителя да те манипулират- имай в предвид че ще се опитат да те препратят в сервиза-отидеш ли там-това означава че са успели да избягат от отговорност и са прехвърлили топката на друг
спомени им за правата си на потребител-/ако откажат подмяна-отиваш в офиса на федерацията на потребителите и подаваш заявление/- всички сме с теб
и пиши какво е станало
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Това значи ли ,че няма да мога да гледам филми със субтитри на Сони-то и какво ще кажеш за PHILIPS 37PFL8404H, за него същото ли важи?
Здравейте и от мен :)
От неколко месечно четене,формиране на бюджет и т.н. е време да се допитам до вас...
TV-то ще се ползва основно за Xbox 360 и цифрова TV...Екстри като DLNA,NET TV и др. не ме интересуват.
Свел съм избора до тези модели:
1. LG 42LH4000
2. Pan TX-L42S10E
3. PHILIPS 42PFL7404H - малко е над бюджета...
За LG-то има писано доста,за момента като цена и екстри ме устройва напълно,но винаги има едно НО.
Интересуват ме мнения за Панасоника (след като го видях на живо LG-то избледня...) и дали си заслужава доплаштането от около 500лв за Филипса... :help
Предварително благодаря!
Цитат:
Първоначално публикувано от kraska
Това значи ли ,че няма да мога да гледам филми със субтитри на Сони-то и какво ще кажеш за PHILIPS 37PFL8404H, за него същото ли важи?
Sony нямат вграден плейър- използвай компа за тази цел или си вземи един медия плейър
37PFL8404H-добър модел е -имаше някакво оплакване относно събтитрите през USB
имаше писмо от Philips в което се казва, че софтуера за плейване на субтитри и .mkv файлове е в процес на изработка. Не могат да кажат точна дата, но рано или късно ще бъде налице
Цитат:
Първоначално публикувано от bad_mad
Здравейте и от мен :)
От неколко месечно четене,формиране на бюджет и т.н. е време да се допитам до вас...
TV-то ще се ползва основно за Xbox 360 и цифрова TV...Екстри като DLNA,NET TV и др. не ме интересуват.
Свел съм избора до тези модели:
1. LG 42LH4000
2. Pan TX-L42S10E
3. PHILIPS 42PFL7404H - малко е над бюджета...
За LG-то има писано доста,за момента като цена и екстри ме устройва напълно,но винаги има едно НО.
Интересуват ме мнения за Панасоника (след като го видях на живо LG-то избледня...) и дали си заслужава доплаштането от около 500лв за Филипса... :help
Предварително благодаря!
Pan TX-L42S10E e по-добър от LG 42LH4000 -като цветопредаване но няма USB
http://www.technopolis.bg/product.php?pid=82
PHILIPS 42PFL7404H е 100 Hz - още не съм го виждал и нямам впечатления-отиди на място и го виж
ако ще гледаш предимно телевизия и спортни предавания погледни филипса-той има 100Hz а и се справя по-добре с SD сигнал
PHILIPS 42PFL7404H - 1920x1080,3 ms,100 Hz,Pixel Precise HD,HD Natural Motion,DVB-T+DVB-C,HDMI-4,USB
Съединители за мултимедия - USB
Формати на възпроизвеждане - MP3, LPCM, Стоп-кадри във формат JPEG, MPEG1, MPEG2, H.264/MPEG-4 AVC
http://www.consumer.philips.com/cons.../42PFL7404H-12
http://www.avforums.com/forums/lcd-t...42pfl7404.html
Благодаря ти hristoslav2 :Drinks:
Ще послушам сърцето си и Теб :)
Искам само да добавя, че и ЛХ4000 има 100 Hz. Успешен избор