Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
Цитат:
Първоначално публикувано от seh
Здравейте,
имам питане коя от следните оферти ще ми препоръчате, телевизорът ще се гледа от около 3.50 м
почти се бях хвърлил на Philips 42PFL9664, но видях разни промоцийки и се разколебах - ето ги и тях:
http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=1006 - LCD телевизор SONY BRAVIA KDL-46EX1 + ПОДАРЪК!
какви са предимствата на sony-то спрямо philipsa, май и по дебелината даже philipsa го бие, а и отзивите за Bravia Engine 2 не са върховни...
честно казано не мисля че голяма файда от Blu ray-a ще имам - май по-скоро прах ще събира, но ме блазнят 46" на sony-то
http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=5210 - PHILIPS 42PFL9803H + мощна DVD система с HDMI и USB PIONEER DCS-370
на PFL9803 струва ли си наистина LED-а, толкова ли е огромна разликата в контраста, както пишат, защото май предпочитам 200Hz и 1 ms на 9664..., а и е миналогодишен модел...
а и за тая разлика между 4200 лв и 3050 лв за 42PFL 9664 ще мога доволно добра система за озвучаване да си взема, ако все пак говорителите на телевизора не стигат, което ме съмнява...
а се чудя и за Philips 47PFL9664..., което май ще е най-добрия вариант!
предварително благодаря за съветите !
Виждам, че се целиш в модел от високия клас, но съшо така и че залиташ по гръмките думи.
Не избирай телевизор по шарените надписи по етикетите.
Филипс съм ги признал за майстори по този параграф. Само забележи какви думи и числа има в описанието:
PERFECT
1 ms
2250 ТРИЛИОНА
17bit RGB
АКТИВЕН КОНТРОЛ
и тн.
Това са все неща, които са или абсолютна лъжа или най-обикновено подвеждане.
Като се каниш да изсипеш така сума за ТВ е редно да подходиш по-сериозно.
Не казвам, че тоя Филипс е лош модел, но преди да го избереш почети неща, различни от сайта на Филипс, сравнявай на място и тогава купувай.
Да използвам случая да попитам този 9664 с ASV матрица ли е поне?
Здравейте! Искам да си купя нов ТВ и имам нужда от помощ при избора, защото бюджета ми е до 800лв. След доста четене стигнах до извода, че нямам нужда от 1920х1080 телевизор, стига изборът ми да има читави възможности за връзка с компютър (да държи по високи резолюции)
Моля давайте идей :)
Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
Някой знае ли телевизор произведен за САЩ като дойде в България ще тръгне ли, изобщо какви проблеми могат да се появят?
Ще ти трябва преобразоветел за тока, защото в САЩ е 110 волта, също така ако му стане нещо няма да можеш да си ползваш гаранцията, ще трябва да го носиш направо в сервиз!
Цитат:
Първоначално публикувано от jovanoty
Ще ти трябва преобразоветел за тока, защото в САЩ е 110 волта, също така ако му стане нещо няма да можеш да си ползваш гаранцията, ще трябва да го носиш направо в сервиз!
Това за гаранцията е ясно ,повечето съвременни телевизори са пригодени за 110 и 220 волта, по-скоро въпроса е дали не са примерно само на NTSC , звуковите стандарти и други такива.
Разгледай http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09053924 и http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09052888. И двата модела имат достатъчно качества за цената си.
P.S. Дал съм линк кък LG-то защото надхвърля съвсем леко бюджета ти, колкото до Toshiba-та, тя до скоро бе 799 лв. ! :)
В 99% от случаите ще е само с тунер за NTSC. Няма да има и скарт входове. За сметка на скартовете ще има поне два компонентни. Операторските приемници на сателитните или кабелните оператори най-вероятно нямат опция за NTSC на изхода.
Относоно аудиото ще има предимството да декодира DTS и да има DTS passthrough поради факта (за някои модели), че този формат се ползва от някои щатски ТВ канали. Откъм комунукации също ще е по-добре спрямо някои европейски аналози - LAN порт и Wireless.
Цитат:
Това за гаранцията е ясно ,повечето съвременни телевизори са пригодени за 110 и 220 волта, по-скоро въпроса е дали не са примерно само на NTSC , звуковите стандарти и други такива.
Няма да можеш да ползваш цифровите тунери, но може да ползваш външен приемник, който при всички положения ще има NTSC.
С тока нещата не са толкова лесни. Може и да няма изобщо възможност за 220в захранването, но не е скъпо да се смени цялото в сервиз или да се ползва някакъв външен трансформатор.
Като цяло е възможно - рисковете са транспортирането и гаранцията.
Чичо ми преди месец се върна от Щатите с един контейнер и едно 46 инча Сони.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Няма да можеш да ползваш цифровите тунери, но може да ползваш външен приемник, който при всички положения ще има NTSC.
Не съм сигурен, че който и да е от операторските приемници - Булсат, itv, Кейбълтел, Мсат ще вадят в NTSC. Ако се закупи отделен, да.
Уважаеми съклубници,
Май попаднах в импас. След двуседмично ровене стигнах до два модела.
LG 42 LН 5000 - 1900лв и Samsung 40 B 650 - 1800лв.
Елджито няма ЛАН връзка
Самсунга е с екран като огледало - по-чисто и ясно огледало от церетето.
Мисля че и двата модела имат DVB-T и DVB-C и съответно слотове за картата на кабелния оператор. /???/.
Мисля, че и за двата модела ще ми трябва и ъпскейлващ плеър, освен ако няма някаква хватка това да стане през компютъра. /Имам HDMI изход на писито/.
Та, моля давайте съвети! Минусите на единия са плюсове на другия.
И още - до към 2-3 часа хола където ще е тв-то е достатъчно ослънчен.
Ако се сещате давайте акъл какво оше да гледам при избора.
Благодарности на Христослав и Лазарус за отзивчивостта, както и на останалите клубари.
В замяна на отзивчивостта на клубарите ще пускам периодично ревю на избраната с ваша помощ джаджа.
Апропо, днес-утре смятам да погледна и прословотутото A786 на Самсунг с ЛЕД подсветка.
Цитат:
Аз не съм видял тук да има ТВ-та на 220 волта, но както кажеш :)
Здравейте, след мненията които прочетох тук съм се спрял на Sony 40W5500. Вече два дена обикалям маркетите и сравнявам отделните модели, но според мен това Сони е най-доброто. Може би с една идея Самсунг 40B650 е по-добър, но този отражателен екран е направо ужас. Та въпроса ми е: Има ли някой идея дали се очаква промоция на Сони 40W5500?
Цитат:
Първоначално публикувано от chupakabra
Не съм сигурен, че който и да е от операторските приемници - Булсат, itv, Кейбълтел, Мсат ще вадят в NTSC. Ако се закупи отделен, да.
Този, който ползвам на Кейбълтел има NTSC. Предния Делталайн май също имаше. Пак ще проверя да не бъркам, но така или иначе по-добрия вариант е да се вземе нещо с HDMI изход.
kalva4, всички модели на Самсунг с лъскав панел /и В650 и А786/ е невъзможно да се гледат във стая, в която има слънце. Поне не и ако искаш да виждаш нещо различно от себе си, стоящ на дивана. Трябват ти пердета и то по-плътни. Това е минус, който обаче се компенсира от най-доброто усещане за черно. висопк контраст и дълбочина в картината. Ти прецени дали си склонен да се съобразяваш с този факт.
Плюса на LG-то са 2 инча повече и 200Hz, които едва ли ще изпъкнат пред 100-те на Самсунга.
И двата имат сравнително удобни вградени плеъри за видео със субтитри.
Така че избора ти ще се определи от размера 42 срещу 40/, отражателния панел и разликите в контраста и черното.
Цитат:
Някой знае ли телевизор произведен за САЩ като дойде в България ще тръгне ли, изобщо какви проблеми могат да се появят?
1.Риска при транспорта + разходите
2.Захранването там е на 110в а при нас е 220в -налага се подмяната му-всички съвременни телевизори са със импулсно захранвене-не е скъпо
3.Тунера в щатските модели е с друга система/не е DVB/алгоритмите са други/мултиформатни са -налага се подмяната му в сервиз или закупуването на външен такъв
4.Гаранцията му не важи в Европа
направи си сам извода дали си струва...
Цитат:
Първоначално публикувано от kalva4
Уважаеми съклубници,
Май попаднах в импас. След двуседмично ровене стигнах до два модела.
LG 42 LН 5000 - 1900лв и Samsung 40 B 650 - 1800лв.
Елджито няма ЛАН връзка
Самсунга е с екран като огледало - по-чисто и ясно огледало от церетето.
Мисля че и двата модела имат DVB-T и DVB-C и съответно слотове за картата на кабелния оператор. /???/.
Мисля, че и за двата модела ще ми трябва и ъпскейлващ плеър, освен ако няма някаква хватка това да стане през компютъра. /Имам HDMI изход на писито/.
Та, моля давайте съвети! Минусите на единия са плюсове на другия.
И още - до към 2-3 часа хола където ще е тв-то е достатъчно ослънчен.
Ако се сещате давайте акъл какво оше да гледам при избора.
Благодарности на Христослав и Лазарус за отзивчивостта, както и на останалите клубари.
В замяна на отзивчивостта на клубарите ще пускам периодично ревю на избраната с ваша помощ джаджа.
Апропо, днес-утре смятам да погледна и прословотутото A786 на Самсунг с ЛЕД подсветка.
Привет
1.Има си решение за осветеноста в стаята-пердета,щори - само не трябва да допускаш да попада директна слънчева светлина върху екрана-ултравиолетовите лъчи ръзкъсват кристалите и увреждат цветните филтри -обикновенно последствията зе забелязват след няколко месеца или година
2.добре е да решиш трябва ли ти LAN или не -помисли добре за възможностите в бъдеще
3.Пропускаш да споменеш че контраста на Samsung 40 B 650 е далеч по-добър от този в LG - или може би не си го забелязал ?
по-добрият контраст ти дава дълбочина на изображението-триизмерност
Цитат:
Първоначално публикувано от relaxe
Привет. Ами колебанията ми за 37' са по-малко. Плазмената технология е по-добра. За мен най-разумен избор за парите ми е Х10Е. Не е Фул ХД, но от 2.5 метра следва да е ок. Притесняват ме черните ленти когато ще пускам филми, но не вярвам да му се случи нещо. Аз лично ще гледам главно спорт на него и малко игри. Ако нещо в последни момент ме разубеди ще скачам на Самсунг, ЛСД обаче. B550/530 e в този дипазон. Краен вариант е ЛГ, но незнам дали ще отида толкоз далеч. Мисленето продължава. :)
Много интересно :-) , моите разсъждения вървят по много подобен път - плазмените ми допадат повече (най-общо казано, разбира се), но изборът е доста по-ограничен. Моят fall-back е също 37" LCD, може би Panasonic TX-L37S10E.
Относно размера - имам някои съмнения дали да не е по-голям, но 40" плазмен не видях, с изключение на един по-стар Самсунг 4-та серия, което нещо не ми допада... на Панасоник следващият размер е 42", което определено за сега ми се струва повече от необходимото, но може и да греша.
Както и ти каза - продължавам да се оглеждам и размишлявам, макар че трябва да се вземе нещо, иначе ми е доста познат синдрома paralysis-by-analysis :)
Някой няма ли да се включи и разбърка мислите ни? :)
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
1.Има си решение за осветеноста в стаята-пердета,щори - само не трябва да допускаш да попада директна слънчева светлина върху екрана-ултравиолетовите лъчи ръзкъсват кристалите и увреждат цветните филтри -обикновенно последствията зе забелязват след няколко месеца или година
2.добре е да решиш трябва ли ти LAN или не -помисли добре за възможностите в бъдеще
3.Пропускаш да споменеш че контраста на Samsung 40 B 650 е далеч по-добър от този в LG - или може би не си го забелязал ?
по-добрият контраст ти дава дълбочина на изображението-триизмерност
Що се отнася до контраста, днес ще ходя да гледам и Самсунг 40 А 786.
Онова което най-много ме смущава в Самсунга е, че панела е като огледало...
Благодаря за отговора.