Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
Цитат:
Първоначално публикувано от pluto
Става въпрос за пропускливоста на матрицата при черното ,което е и един от основните недостатъци на LСD технологията ,Шарп твърдят ,че силно са я намалили . При тази LED подсветка всъщност диодите заместват луминисцентните лампи имат нещо като лупи пред тях за по-мощно и по -равномерно светоотдаване . Това е нещо като EDGE LED подсветката ,но така избягват оптичните световоди.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
искаш да кажеш, че осветените петна, са на LED TV-то?
ако е така, е доста зле ;-(
Цитат:
искаш да кажеш, че осветените петна, са на LED TV-то?
ако е така, е доста зле ;-(
Да, точно това е проблема при" локалното затъмняване "на дадения етап , при разглежданите по-горе модели на Шарп този проблем не стои,тъй като цялата задна подсветка гасне и пали едновременно, а не на части както е при "локалното".
Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
Да, точно това е проблема при" локалното затъмняване "на дадения етап , при разглежданите по-горе модели на Шарп този проблем не стои,тъй като цялата задна подсветка гасне и пали едновременно, а не на части както е при "локалното".
значи не трябва да го има този проблем...
Цитат:
значи не трябва да го има този проблем...
Няма да го има, но няма да има и тоя динамичен контраст като при Local dimming.
абе pluto,
....я си вземи класическа подсветка с луминсцентни тръби, ако ще да са със студен или горещ катод или анод :)... вкарай 200Hz и не си създавай излишни размисли :Drinks:
едит:...хем ше затвориш устите на гостите, щото ...SONY BRAVIA :016:
Здравейте,
Ако трябва да избирам между този SHARP 42" и за същите пари 37" PANASONIC кой да взема?
Благодаря!
Аз съм повече за PANASONIC защото е с 50 000:1 ДИНАМИЧЕН КОНТРАСТ а на SHARP 10 000:1.
Цитат:
Първоначално публикувано от cipollini
Аз съм повече за PANASONIC защото е с 50 000:1 ДИНАМИЧЕН КОНТРАСТ а на SHARP 10 000:1.
Panasonica ..... наскоро взех за приятел ... Супер е за парите си. ;)
Пичага, DVB-T антена за какво ти е? Качеството е отвратително на 5-6 канала, които са досъпни с нея...
Истината е в DVB-C тунера и СКК или оператор, който пуска сигнала на БулСат, но некодиран ;)
DVB-T за мен си е глупост... поне близките 5-6 години.
cipollini защо не посъбереш още малко пари и не си вземеш примерно това http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09055053 LCD телевизорите на Панасоник са добри но това което правят най-добре са плазмите.Модела на Sharp не ти го препоръчвам.Между другото някой виждал ли е вече TOSHIBA 42ZV635DG?С каква матрица е?
Цитат:
Първоначално публикувано от relaxe
Panasonica ..... наскоро взех за приятел ... Супер е за парите си. ;)
Panasonic-a има по-добра матрица (IPS-Pro) с широк ъгъл на гледане без промяна на цветовете. Sharp-a има по-голям диагонал.
Ако качеството на картината е главния ти критерий, правилно си се насочил, що се отнася само измежду тези 2 модела.
:-)
П.С. Упс! cipollini, всъщност постът ми беше за теб :-) :Drinks:
знаех си аз, Самсунг въпреки всичко ще покажат нещо, няма как :)
http://translate.google.bg/translate...tbb=1&ie=UTF-8
едит: 6 мм. дебело тяло и всичко в ....стойката, хитро :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от samara69
...знаех си аз, Самсунг въпреки всичко ще покажат нещо, няма как :)..
Тва - добре, браво за линка, ама тоя Гугъл преводач отново ме фрагментира от смях... Наложи се да впрегна цялото си въображение, за да ... Всъщност, нищо не разбрах... :)) :Drinks: