Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
   Цитат:

Първоначално публикувано от karim  
 Субтитри на латиница "SRT" излизат на телевизора!Аз филмите ги прекарвам през LG DVD player,но не е там работата.Проблема е,че ме излъгаха в Техномаркет Люлин,че излизат БГ субтитри и за това съм се заровил в тематиката.

А защо ,по дяволите, в менюто има опции за език на субтитрите и даже има " Български"?!. Да не би да трябва да се активират от сервизното меню. Стана ясно ,че в различните модели разни неща(DVB-C тунер при Филипс, медия плеъри при Самсунг и ЛГ) се отключват именно от там.
  Да уточня,нямам такъв телевизор,давам Ви само идея.Като Ви се стори трудно,не го правете.Нищо не пречи да опитате и да споделите.
   Цитат:

Първоначално публикувано от nkd  
  А защо ,по дяволите, в менюто има опции за език на субтитрите и даже има " Български"?!. Да не би да трябва да се активират от сервизното меню. Стана ясно ,че в различните модели разни неща(DVB-C тунер при Филипс, медия плеъри при Самсунг и ЛГ) се отключват именно от там.

В менюто на телевизора няма опция с език на субтитрите( на XV635).Български има само за езика на менюто.Има бутон на дистанционното "Subtitles" чрез който активираш субтитрите,защото плеъра не ги намира автоматично на флашката.
   Цитат:

Първоначално публикувано от n8852  
 Пробвайте да ги вградите в филма.Дори ДВД плеъри,които по принцип не поддържат бг суб,се справят с тази задача,ако са вградени.

Вградените субтитри ги подкарва защото не са отделен файл а са залепени като "picture" на сцените от филма.
   Цитат:

Първоначално публикувано от hristoslav2  

Мисля да си взимам точно LF2510, но 42инча. Защо казвате, че не подхожда за монитор? Не разбрах линка, т.к. не разбирам руски :help
Не че ще го ползвам само за монитор, но и за това смятам да го ползвам чат пат.
Ще копирам тук едно мое запитване пуснато в темата за LG, но без отговор вече няколко дни:

Здравейте,
Както повечето питащи хора тук и аз съм пред покупка на LCD. Въпреки че ще го гледам от около 2,6 метра съм решил да взема 42-ка(текевизор не се купува всеки ден). Ще го позлвам за всичко възможно което може да се ползва:) SD, HD. филми през ХДМИ и т.н

Последните дни доста разглеждах форума и изчетох тонове информация. Това плюс няколко посещения на големите магазини за наблюдаване на място ме доведе до модела:
 LG 42LF2510 на цена 1299лв. за който тук пишете: LF2510 това е LH3000 в корпус от LG3000

Имам няколко въпроса:
1. В технополис пише, че има DVB-C тунер, но както виждате в ТМ пише, че има само DVB-T, както и по повечето сайтове, включително и в официалния сайт на LG. Къде е истината?
2. Може ли на този модел да се активира USB DivX HD и MKV Playback ?
3.Има ли в този ценови клас нещо по добро 42 инча(без значение от марка)? Защото оставвам с впечатлението че този модел си е направо находка за цената си :)
Благодаря много за отговорите ви предварително!

P.S. Сега дори се замислих дали направо да не си взема 42LH3000? Има ли изобщо някаква разлика, освен че LH3000 e пренебрежимо по евтин?
И още един въпрос номер 4 :
4.При положение, че  Цитат:

LH3000 и LH4000 са с еднакъв процесор- Mstar S6 LGE3368A и тунер TDFW-G235D

може ли по някакъв начин софтуерно да се активира 100hz или съм прекалено голям фантазьор? :))

здравейте,
имам голяма дилема относно покупката на телевизор ПАНАСОНИК. Интересуваме какво мислете за този модел TX-P42U10E
Благодаря предварително за помоща

преди два дни си купих такъв панасоник TX-P42U10E , но не съм очарован от картината /булсатком/ 
сравнявам го с панасоник P42py 80 - пак на булсат при едни и същи условия. PY 80 е по-добър от u10e - поне така ми се струва на мене
както и да е
намерих му другаде място на новия панасоник - u10e и сега се чудя какво да си взема
държа пак да е панасоник 42"

Здравейте от вчера съм щастлив собственик на LG 32 LH 5000. много ме кефи :yahoo: надявам се да не съм направил грешка 
Но един въпрос ме мъчи. Изчетох почти целия форум но не мога да вляза в това сервизно меню да проверя колко е работил телевизора.?
И още нещо трябва ли да променям нещо в сервизното меню на LG 32 LH 5000.
Моля помогнете на невежи я :081: 
   Цитат:

Първоначално публикувано от nasko1110  
 преди два дни си купих такъв панасоник TX-P42U10E , но не съм очарован от картината /булсатком/ 
сравнявам го с панасоник P42py 80 - пак на булсат при едни и същи условия. PY 80 е по-добър от u10e - поне така ми се струва на мене
както и да е
намерих му другаде място на новия панасоник - u10e и сега се чудя какво да си взема
държа пак да е панасоник 42"

Спокойно може да се каже, че са едни и същи модели.
  според тебе какъв панасоник да взема - 42" до 2000лв?
предварително благодаря
   Цитат:

Аз също не съм очарован от картината му!
А също така има някакъв проблем и с DVB-C тунера му. Не хваща пълният пакет цифрови програми, за разлика от Филипс например.

Цитат:

според тебе какъв панасоник да взема - 42" до 2000лв?
предварително благодаря

Panasonic 42G10. Ако говорим за плазма, разбира се.
  Здравейте,

Родителите ми искат да си купят 32, не са много претенциозни, разстоянието е около 2 метра и искат да се възползват от 10% в ТМ, така че моля за помощмежду тези двата:
 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09037938
 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051444
 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039295

Бях им харесал: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051445
но искат цена под/около 900 лв :(
Благодаря предварително!

Поздрави
   Цитат:

Първоначално публикувано от NikSam  

В момента LE-32B450 в МЕТРО е на промоция на цена 790 лв. стр. 37