Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
   Цитат:

Първоначално публикувано от lazarus18  

Благодаря за инфото. Нямам място за 46", най-много 40-42". 
От предложеното в този пост само 2 са с Ethernet. 
PHILIPS 42PFL8404H беше един от първоначалните кандидати, но картината на Samsung 40B650 ми изглеждаше по-добра като ги сравнявах в магазин. Разбира се, знам че може да от кофти настройки.
PANASONIC TX-P42G15E не съм го разглеждал на живо.
Тези двата според теб по-добри ли са от Samsung 40B650 / 40B750 ? 
  А мрежата за какво ти е по-точно? Ако става дума за гледане на видео по мрежата то остава само Самсунг като вариант.
Не са лоши модели. И 650 и 750 са добри. Едни от най-добрите в средния клас.
  Здравейте на всички. От няколко дни чета тук и на други места, но да попитам:

Интересува ме някой с опит да препоръча добър 46-52" LCD с LED подсветка. Аз съм избрал нещо (не че има кой знае какъв избор към момента), но ми се ще да чуя мнение на човек, който е "вътре в нещата" или има реални впечатления. Умишлено не споменавам какво е за да прочета непредубедени мнения. Помещението е дневна, силно осветена през деня. Телевизора ще се ползва с цифрова телевизия (т.е. добре е да се справя прилично и с SD канали) и HD content от компютър/player.

Предварително благодаря за отделеното време.

P.S. Понеже някой ще попита - парите не са без значение, но за сега нека се абстрахираме от този критерий - наясно съм, че тези телевизори в момента са по-скъпи и съм готов да похарча някаква смислена за пазарните нива на тази технология към момента сума.
  observer, напълно си прав, че няма много варианти. За момента най-доброто е PHILIPS 52PFL9704H. За съжаление преди празните все още го нямаше наичен въпреки информацията в сайта. Не знам дали 5900 влиза в бюджета ти.
Честно казано, не знам каква алтернатива имаш - LG 47LH9000 не съм го виждал, но предвид използвания тип матрица не бих разчитал много на него, Не е ясно и дали изобщо е local dimming модел.
SAMSUNG UE-46B8000 също не е local dimming и има проблем с auto dimming, който е непростим за толкова висок клас модел.
С нищо кой знае какво не блести и модела SHARP LC-52LE700EV, който точно в представянето си на SD сигнал издиша. Калибрацията му е трудна задача, а без нея е трагичен.
Не знам, при тоя сериозен недостиг на истински LED модели имаш доста трудна задача. 
   Цитат:

Кое точно не ти хареса в ревюто? За 400 лева по-малко взимаш кажи-речи миналогодишен модел в нова опаковка /S10/.

Ще имам проблеми с ъпскалването като гледам всичко останало освен FullHD , а при сварзване към компютъра да гедам DVDRip-ове или 720p?
Само американската версия ли е THX сертифицирана ?
   Цитат:

Първоначално публикувано от bimbata  
 Ще имам проблеми с ъпскалването като гледам всичко останало освен FullHD , а при сварзване към компютъра да гедам DVDRip-ове или 720p?
Само американската версия ли е THX сертифицирана ?

Само амeриканската версия е с ТНХ режим. При нас чак 42V10.
Първия въпрос нещо не го разбрах точно.
   Цитат:

Само амeриканската версия е с ТНХ режим. При нас чак 42V10.
Първия въпрос нещо не го разбрах точно.

Във всички ревюта се казва ,че има проблем с upscalining на картината когато не е 1080 примерно от обикновен сигнал.Нещо се дънел процесора. Това главно ме притесни , понеже мисля да го ползвам предимно за филми - а доста от тях няма да са 1080p после телевизия и накрая игри...
  Здравейте. Да се похваля от 3 дни съм собственик на 42G10E на Panasonic.
Първите впечатления са следните:
1. Никакво време за "изчакване"( 200 часа - ала бала ). От първото пускане телевизора си даде добър образ, а след 1 час и малко настройки всичко залепна. Гледах филми, играх на XBOX360, телевизия, със всякакви статични изображения на 85% контраст без грижи.
2. Доста е лек - 34кг. и тънък за плазма.
3. Има лек напредък при отраженията от слънчева светлина спрямо старите модели.
4. Лъскавият панел леко дразни през деня( голяма глупост е това пиано-черно, който го е измислил 7 години секс да не види ).
5. Дистанционното реагира по-добре на натискане и като цяло телевизорът е доста user-friendly.
6. Черното е смазващо.
7. Изобщо цветове, контраст, яркост всичко е перфектно. Почти няма нужда да се донастройва.
8. Има настройки на гамата.
9. Движението на 1080p/24fps е като на кино. Може би след черното това беше най-фрапиращо. Перфектно движение - бързи, бавни сцени без забележка.
10. Леко ме издразни, че не може да се контролират честотите на опресняване, но не е болка за умиране. 96Hz при 24fps си личат определено спрямо старите 48Hz.
11. Стойката не се върти, но затова пък целият телевизор със стойката се върти с 2 пръста.
Ами това е за сега. Общо взето малко ме е яд, че не взех 50-ката, ама иначе машината е най-доброто в момента като картина и кино усещане.
Ако някой има въпроси да пита.
   Цитат:

Първоначално публикувано от bimbata  
 Във всички ревюта се казва ,че има проблем с upscalining на картината когато не е 1080 примерно от обикновен сигнал.Нещо се дънел процесора. Това главно ме притесни , понеже мисля да го ползвам предимно за филми - а доста от тях няма да са 1080p после телевизия и накрая игри...

Всичко е относително. По ревютата го сравняват със скалирането на висок клас техника и е нормално да им отстъпва. Има други модели телевизори с малко по-добро представяне на SD сигнал - Sony 40W5500, Samsung 40B650, Toshiba 42Zv635..., но това не е единствения показател. Тези разлики, за които говорят се забелязват от тренирано око и то отблизо, а неща като цветове, реален контраст и цена са доста по-определящи.
  даите предложения за 37 инча тв пари до 1700лв лсд 
  Здравеите аз съм нов в форума. Моля ви за съвет за LCD телевизор LG 32LH2000.DVB-T, DVB-C . става ли за кабелна телевизия.Благодаря предварително.
   Цитат:

Не съм сигурен, че Full LED значи Local Dimming. По-скоро като на Шарп и старите на Сони - много диоди зад панела, но не могат да се гасят на сегменти.

И аз мисля ,че не е Local Dimming ,само 200лв. разлика ,но в немският сайт доколкото си го преведох пише нещо такова ето http://www.lge.com/de/tv-audio-video...v-42LH9000.jsp Иначе поради матовия панел е мнооого по-добре от SL8000/9000.
   Цитат:

Първоначално публикувано от LCD???  
 Здравейте. Да се похваля от 3 дни съм собственик на 42G10E на Panasonic.
....Ако някой има въпроси да пита.

Привет :)
Ето ти въпрос: Защо не взе 50-ката???
Малко ли се е изписало у тоя форум, че размера (на диагонала) ИМА значение??
Иначе - честито! Със здраве да си го ползваш безаварийно!
 :) :Drinks: