Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
  Здравейте момчета,

изчетох почти цялата тема, но все пак нещата не са елементарни и реших и аз да попитам специалистите конкретен въпрос:
Ходих в Метро и видях, че са пуснали Samsunga 40B65X на промоция от 16XX и нещо си лева. Много ми хареса картината, видимо превъзхождаше останалите, около него. Не се сещам къде го четох, най-вероятно тук, че имал ужасен лаг в картината, което го правело неизползваем при игрането на игри. Въпроса ми е следният: кажете ми, моля, това за лага истина ли е и ако може да предложите телевизори на сходни пари и същата или по-добра картина, другото не е от значение. Може и по-големи да са. Каква е разликата между А и B серията на Samsung? Телевизора ще се гледа от 2 - 2.5 метра. Много хвалят някаква плазма на Panasonic - G10 ? Аз сякаш предпочитам LCD. Дайте съвет? :help
   Цитат:

Първоначално публикувано от bobi_67  
 И аз да попитам-има ли възможност да се включи кабелен тунер на 42PFL9603 ОТ СЕРВИЗНО МЕНЮ и ако може как

Моделите на Philips със вграден цифров кабелен тунер с декодер MPEG-4 имат обозначение H накрая
пример Philips 42PFL8404H
Моделите завършващи на D имат декодер MPEG-2 което ги прави неизползваеми за кабелна телевизия.За тях е нужен външен приемник set-top-box.

ако твоят 42PFL9603 завръшва на D /42PFL9603D/ няма как да активираш кабелният му тунер
  Здравейте!Вчера купих Panasonic TX-L 37G10E от Техномаркет!Много се чудих между него и Toshiba 42XV635DG ,но фактът че имаше само мостра от Тошибата реши въпроса!Нарочно питах 4-ма консултанти какво мислят по въпроса и 4-та дадоха различни мнения за избор на тв за тези пари които бях приготвил :)).Все още не свъм го разучил ,тъй като съм на работа .Имах възможност да го пусна да търси каналите на цифровата кабелна тв в Самоков и трябва да ви кажа, че останах приятно изненадан от качеството на картината-супер е!Още веднъж искам да благодаря на хората във форума които ми дадоха съвети :bravo!!!Бъдете живи и здрави и весело изкарване на празниците :Drinks:!!!
  Toзи TV oт промоцията SAMSUNG LE-46B530 струва ли си парите. Как се предсавя на SD сигнал?
   Цитат:

Първоначално публикувано от XeqtR  
 Здравейте момчета,

изчетох почти цялата тема, но все пак нещата не са елементарни и реших и аз да попитам специалистите конкретен въпрос:
Ходих в Метро и видях, че са пуснали Samsunga 40B65X на промоция от 16XX и нещо си лева. Много ми хареса картината, видимо превъзхождаше останалите, около него. Не се сещам къде го четох, най-вероятно тук, че имал ужасен лаг в картината, което го правело неизползваем при игрането на игри. Въпроса ми е следният: кажете ми, моля, това за лага истина ли е и ако може да предложите телевизори на сходни пари и същата или по-добра картина, другото не е от значение. Може и по-големи да са. Каква е разликата между А и B серията на Samsung? Телевизора ще се гледа от 2 - 2.5 метра. Много хвалят някаква плазма на Panasonic - G10 ? Аз сякаш предпочитам LCD. Дайте съвет? :help

За игри може би наистина е по-добре LCD-то. Особено ако ще се ползва често за това. Лага на този Самсунг не е толкова лош. Има си GAME режим, в който е под 20 мс, което е като на почти всеки монитор. В другите режими наистина е висок и може да те дразни.

tushe, това което е забелязал при плазмата е съвсем логично. При нея максимума от образа се "вади" на малко по-тъмно. Тогава е на нивото на Самсунга, който си гледал и превъзхожда образа на Тошибата. По отношение на скалирането на СД сигнал бих подредил първо Тошибата. Тяхната Rezolution+ опция е много добра. След това Самсунга и най-накрая плазмата. Иначе като цяло 3-те модела са горе-долу на едно ниво.
  Здравейте! Моля за съвет относно покупка на LCD телевизор 42 инча.Ще се ползва основно за гледане на телевизия (от около 2 метра).Абониран съм за Булсатком.Тавана на парите е 2500лв. Предварително благодаря за помощта.
   Цитат:

Първоначално публикувано от Caesar  
 Здравейте! Моля за съвет относно покупка на LCD телевизор 42 инча.Ще се ползва основно за гледане на телевизия (от около 2 метра).Абониран съм за Булсатком.Тавана на парите е 2500лв. Предварително благодаря за помощта.

Привет :)
При теб изборът е богат, за тази сума - хубави плазми и LCD:
 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09054615
 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053131
 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09055140
 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09059656
Но за тези пари можеш да стъпиш и на 46 инча:
 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053040
 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09055194
 :)
  Благодаря за отговора! Мисля да огледам Toshiba 42ZV6335DG,Philips 42PFL8404H и LG 42SL8000. LG-то ми се вижда с най-добри показатели.Кой от трите е с най-добра матрица?
   Цитат:

Благодаря за отговора! Мисля да огледам Toshiba 42ZV6335DG,Philips 42PFL8404H и LG 42SL8000. LG-то ми се вижда с най-добри показатели.Кой от трите е с най-добра матрица?

:)
Амии, един и същ тип е. LG S-IPS и при трите. :)
Окончателният избор - след личен оглед, на място :) Надявам се да споделиш впечатления тук.
 :Drinks:

Каква е разликата между LG 42SL8500 и LG 42LH9000 ? Заслужава ли си наличието на LED подсветка, разликата от 500лв? Гледам,че и двата са TruMotion 200Hz .Какъв е смисъла на функцията Bluetooth? Ще мога ли да ползвам вградения тунер за Булсатком? Знам,че задавам много въпроси,но предпочитам да питам форума отколкото консултантите в магазина.
   Цитат:

Каква е разликата между LG 42SL8500 и LG 42LH9000 ? Заслужава ли си наличието на LED подсветка, разликата от 500лв? Гледам,че и двата са TruMotion 200Hz .Какъв е смисъла на функцията Bluetooth? Ще мога ли да ползвам вградения тунер за Булсатком? Знам,че задавам много въпроси,но предпочитам да питам форума отколкото консултантите в магазина.

Само това ,че няма това огледало пред панела на SL 8500 , LH 9000 си заслужава разликата от 500лв . От LG го определят като Full LED, което в някои техни сайтове се дешифрира като Local dimming. Определено много по-добър контраст ,черно,цветове и никакви отражения .
  Не съм сигурен, че Full LED значи Local Dimming. По-скоро като на Шарп и старите на Сони - много диоди зад панела, но не могат да се гасят на сегменти.
   Цитат:

Първоначално публикувано от zizu  

Мнение по контретният модел. не съм маниак на качество .ще се ползва на булсат , и от лаптопа през вга. дали ще ми свърши работа.модела е стар и то доста. ако има по добро за същите пари предлагаите.да е 32.не ме бърка нео или сони.цена и качество гоня защото ще се гледат новини и 2-3 филма на седмица през лаптопа.
  Здравейте и честита Коледа,

реших да купувам нов телевизор и като почнах да чета, направо се сбърках. 
Моля ви дайте малко акъл кой е най-добрия избор за 40" FullHD до около 2500 лв. 
Ще го използвам за гледане на ТВ и филми, вкл. от компютър - т.е трябва да има USB & DLNA / Ethernet и през тях да може да се гледа видео, не само снимки. Да поддържа макс. брой от популярните видео & аудио формати и субтитри на български, да има цифров ефирен и кабелен тунер. Няма да го използвам за РС монитор и игри. Ще седи в относително тъмна стая.
Тъй като ще го гледам поне 7-8 години, искам и да е евентуално готов за някакви нови бъдещи стандарти, ако на хоризонта има такива.

За сега съм се спрял на Самсунг 40В650 или 40В750. 
Има ли по-добър вариант при тия параметри?

Ако ще е Самсунг, В650 или 750? Изглежда се различават само по честота и време на реакция (и пари - около 400-500лв :) , но на доста места четох, че разликата между 100Hz и 200Hz е практически недоловима. Така ли е наистина, и има ли някакви други скрити разлики между тия модели?
И един ламерски въпрос: сега съм с нормална кабелна от Центрум Груп. Предполагам трябва да мина на цифров пакет, тогава ще трябва ли да купувам допълнителни джаджи за старите си телевизори или в тия пакети цифровите програми са само допълнение и аналоговите също са включени?

Благодаря за всякакви съвети.
   Цитат:

Първоначално публикувано от Vogon200  
 Здравейте и честита Коледа,

реших да купувам нов телевизор и като почнах да чета, направо се сбърках. 
Моля ви дайте малко акъл кой е най-добрия избор за 40" FullHD до около 2500 лв. 
Ще го използвам за гледане на ТВ и филми, вкл. от компютър - т.е трябва да има USB & DLNA / Ethernet и през тях да може да се гледа видео, не само снимки. Да поддържа макс. брой от популярните видео & аудио формати и субтитри на български, да има цифров ефирен и кабелен тунер. Няма да го използвам за РС монитор и игри. Ще седи в относително тъмна стая.
Тъй като ще го гледам поне 7-8 години, искам и да е евентуално готов за някакви нови бъдещи стандарти, ако на хоризонта има такива.

За сега съм се спрял на Самсунг 40В650 или 40В750. 
Има ли по-добър вариант при тия параметри?

Ако ще е Самсунг, В650 или 750? Изглежда се различават само по честота и време на реакция (и пари - около 400-500лв :) , но на доста места четох, че разликата между 100Hz и 200Hz е практически недоловима. Така ли е наистина, и има ли някакви други скрити разлики между тия модели?
И един ламерски въпрос: сега съм с нормална кабелна от Центрум Груп. Предполагам трябва да мина на цифров пакет, тогава ще трябва ли да купувам допълнителни джаджи за старите си телевизори или в тия пакети цифровите програми са само допълнение и аналоговите също са включени?

Благодаря за всякакви съвети.

Само няколко поста назад са дадено конкретни предложения по твоя въпрос:
 http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg392103

Наистина е добре да помислиш за 46 инча. Ти планираш да го ползваш дълго време /като всеки друг/ и със бъдещите формати няма да имаш никакви проблеми, но с размера със сигурност. С преминаване на HD сигнал /надяваме се скоро/ имаш възможност да увеличиш размера. 40-42 инча вече се води за сравнително малък размер. За 2500 лева сега се взима приличен 46 инчов модел. Така че, ако не си супер притеснен откъм място, взимай по-голям размер.