Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
Цитат:
Първоначално публикувано от Sample100
@ hristoslav2
тъй като имам Sony40W4000 и то ми е ориентир и база за сравнение, този Филипс за който пишеш спрямо него как е като цяло?
Ако имаш някакви наблюдения за него ще съм ти благодарен да ги споделиш!
Единствените забележки към Сонито ми е доста лошата обработка на SD сигнала и някакво предърпване на картината при HD риповете.
За това и търся втори по-сериозен телевизор с възможно по-малки забележки.
P.S. Този Филипс с каква матрица е?
Благодаря!!!
Филипса е с матрица А-МVA на AUO-класира се по показатели в средата-
недостаттък-слаб черен цвят-сивее
иначе филипса няма равен при гледане на SD сигнал-има добър ъпскелинг
много добро автоформатиране на картината
погледни конкретно модела-42PFL7603H-освен ефирен DVB-T има и кабелен тунер-DVB-C
Спрямо Сонито има по-добра картина на SD сигнал-няма го и насичането и трептенето на картината-цветовете са по-реални
Цитат:
@ lazarus18
преди малко гледах Самсунга който препоръча. Наистина добър модел! Жалкото в случая са тези гланцово огледални матрици и отделно, че нямаха наличен новия модел на Филипс за да се види на живо. Ако Самсунг пускаше и матови версии на моделите си доста щяха да озорят конкуренцията, но както се казва много хубаво не е за хубаво. Очаквам още ваши предложения.
Самсунг слагат гланцова плоскост отпред /поликарбонат/ с една цел-подобряване на контраста
матовия филтър който слагат в по старите модели-има по малко и по-слабо забележими отблясъци но за сметка на контраста
при неговото премахване-е нужно да се постави нещо пред матрицата за да я защити-затова слагат поликарбонатна плоскост отпред
четох в руски форум че един си махнал матовия филтър отпред и контраста се подобрил
но не съветвам да го правите-няма да има нищо което да предпазва матрицата-рискувате да я увредите при почистване или при удар- все пак стъклените листи на матрицата са дебели само 0.7мм
Цитат:
Първоначално публикувано от Violator
Ами понеже доста ги човърках различните настройки на картината и все намирам някакви кусури, затова питам за някакви задени стойности примерно за SD сигнал.
А също и забелязах, че 100 Хз не ми е активно и не мога да го включвам или изключвам.Отначало си беше активно...
100hz не са активни когато е изкл hd true motion.
ciki, съжалявам че не ти отговорих веднага. разпънах го до 100%, честотата трябва да е 59,5 hz, както и предполагах и FORCE HD RESOLUTION - изкл иначе картината премигва.
Здравейте,
от 2 седмици си търся хубва телевизор и след 100 прчетени теми, ревюта и т.н. реших да попитам вас. Търся си 32" телвизор, който да е поне HD ready и до 1000 лв. За сега съм се спрял на LG 32LG5600, но приемам предложения. Телевизора ще се ползва вкъщи като на него ще се гледат много HD филми от компютъра, както и непбработен видео материал.
Цитат:
Първоначално публикувано от veni
Мисля че само объркваш човека с твойто мнение(наистина не е професионално)
1. Само за телевизия МНОГО по-добре е ПЛАЗМА
2. Ако имаш възможност взимай мин. 42 инча
3. При тези инчове не е задължително Фул
4. 100Hz препорачитлно
5. За този бюджет без да се замисляш взимай плазма Панасоник
6. Като го купиш да се похвалиш и да почерпиш - Успех :Drinks:
Мисля че не тябва да апострофираш моето мнение като искаш да дадеш свое и непрофесионално написах за да не ангажирам много човека прочети мнението на n8852 и ще разбереш за какво ти говоря а и ти май го обарка човека повечес тези плазми пък и панасоник :yikes
Цитат:
Първоначално публикувано от stanislavhdj
Мисля че не тябва да апострофираш моето мнение като искаш да дадеш свое и непрофесионално написах за да не ангажирам много човека прочети мнението на n8852 и ще разбереш за какво ти говоря а и ти май го обарка човека повечес тези плазми пък и панасоник :yikes
E за бюджета(1100 + лв.) на човека ако ще е плазма и не е панасоник каква да е според теб?
Другите марки плазма на цени около 1300-1500 лв. няма смисал да ги коментирам !
За тези пари плазмите на Панасоник са просто перфектния телевизор!
http://forum.setcom.bg/index.php?top...;topicseen#new
Нищо лично ама още едно твое непрофесионално мнение!
Цитат:
...Единствените забележки към Сонито ми е доста лошата обработка на SD сигнала и някакво предърпване на картината при HD риповете...
Sample100, тези "HD рипове" от компа ли ги пускаш? Ако е така, дали "предърпванията" не се дължат на причини "извън твоя телевизор"?
Цитат:
Първоначално публикувано от veni
E за бюджета(1100 + лв.) на човека ако ще е плазма и не е панасоник каква да е според теб?
Другите марки плазма на цени около 1300-1500 лв. няма смисал да ги коментирам !
За тези пари плазмите на Панасоник са просто перфектния телевизор!
http://forum.setcom.bg/index.php?top...;topicseen#new
Нищо лично ама още едно твое непрофесионално мнение!
:offtopic: аман от професионалисти
Не се карайте :)
Вече си купих това: http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09037173
Утре ще го закачам на стената :ole
Цитат:
Първоначално публикувано от mrdimov
Поздравявам те за избора :Drinks:
А аз благодаря на всички за помощта!
@ adtomov
това ми направи впечатление и в магазина, но си казах, че сигурно се заблуждавам нещо.
После и всички у дома го забелязаха. Плейвам от POPCORNHOURS A-100 като съм пробвал всички варианти на подаване на сигнала и неговата честота.
Няма значение като купя другия телевизор първо ще гледам този бъг да липсва.
Поздрави и чакам вашите предложения! Продължавам да търся най-доброто в размер 40'-42' с матова матрица.
Цитат:
Първоначално публикувано от sevastian
Здравейте на всички,след дълго умуване накрая си купих плазма Samsung PS-50A656.Тъй като виждам че има много притежатели на този модел,моля някой да ми даде полезни съвети като настройки,разработване на панела,свързване,калибровки и т.н.Благодаря предварително.
ЕЕЕЕЕ не се натискайте де,по-бавно не мога да ги прочета всичките.Майтапя се.Никой ли няма с такъв телевизор да даде някоко полезни съвета?
Цитат:
Първоначално публикувано от sevastian
ЕЕЕЕЕ не се натискайте де,по-бавно не мога да ги прочета всичките.Майтапя се.Никой ли няма с такъв телевизор да даде някоко полезни съвета?
Собствениците на този модел са 1 или 2-ма във форума и едва ли могат да ти дадат съвет за калибрация-потърси в
http://www.avforums.com/forums
разработката е елементарна- в първите 200 часа настройките на телевизора задължително да са под 50%
и избягвай да гледаш филми с черни ивици-зумвай картината докато запълни целия екран- в противен случай ще се получи неравномерно прогаряне на екрана
Мнения за тази промоция http://www.volta.bg/index.php?page=promotion или конкретно за PHILIPS 42PFL7403 вчера ги сравнявах няколко модела на обикновен сигнал он ДВД - PHILIPS 42PFL7403/ SAMSUNG LE-40A756 / SONY KDL-40W4500 / LG 42LG5000 май филипса надделя особенно разлика имаше между сони и филипс в полза на филипса сериозно се замислих за този модел. Интересно и учудващо беше мнението на консултантите особенно тези които познавам в техномаркет по отношение на марката САМСУНГ макар че аз доста харесвам моделите от 7-ма и 8-ма серия много изчистен и красив дизайн
Цитат:
Първоначално публикувано от nda
Интересно и учудващо беше мнението на консултантите особенно тези които познавам в техномаркет по отношение на марката САМСУНГ макар че аз доста харесвам моделите от 7-ма и 8-ма серия много изчистен и красив дизайн
И какво им беше мнението за SAMSUNG ?
офертата за PHILIPS 42PFL7403 е добра
в техномаркет е по-скъп http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039995