Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
1.прочети си упътването-там е казано ясно-виж на страница 36
http://www.sharpbg.com/catart_pictur...ew_OM_2009.pdf
2. сервизното не пипай нищо друго от написаното в предния ми пост-иначе както се казва може да оцапаш пейзажа и да се наложи да го носиш в сервиза-като правило избягвай да влизаш в него
3.60Hz 100- те може да се наложи да ги изключиш-нямам голям опит с този модел-пробвай!
4.Като цяло един добър телевизор от средния клас-може да се желае още/но пък при кой ли модел не е така?/
5.Виж в инсталационното меню-подробности попитай някой от собствениците на телевизор Шарп във форума-а ако не те мързи отиди в магазина там ще ти покажат
Здравейте искам да питам какво ви е мнението за le-37b650 до колкто знам е сравнитолно най-новия модел на самсунг ... струва ли си парите !!
Здравейте Приятели !
Чел съм много в този форум и специално в последните теми за избор на телевизор. Бил съм в сянка и не съм писал до сега.Много си помагате взаимно - евала !
В неделя си взех дълго бленувания от мен модел на Самсунг 46А656 , като върнах един стар 20 инчов телевизор по промоцията "сливи за смет" на Техномаркет. Телевизора в случая с 15 процента отстъпка ми струваше с 405 лева надолу.
Много ми хареса на пръв поглед и за сега гледам само dvb-c телевизия на м-сат и това което виждам като картина е напълно доволно ! Бих бил доволен някой ако има готови настройки на картината от менюто да ги предостави тук.
Вчера реших да свържа стария си лаптоп Тошиба който има д-суб изход към телевизора и за това си купих такъв кабел VGA-VGA. Направи ми впечатление , че когато го включих към телевизора и се развали картината на телевизията - стана на линиии и само имаше звук със шум. Когато изкарах кабело от компютъра и се оправя.
Е не мога да го направя да вади рещим дуал вю и не мога. Картата е ати x200 или x300 (ще излъжа) и в контрол панела за дисплеите не ми е активно нарисуваното телевизорче, а имам избор само от дисплея на лаптопа и друг монитор. Както и да ги въртя не излиза картина на телевизора. Когато дам отметка в настройките на 2рия монитор (нещо беше extended desktop) тогава се вижда само wallpapera. Интересното е , че в сейф мод се вижда десктопа и също когато буутвам се вижда как зарежда уиндоуса и като зареди и изгасва. Забелязах, че самия кабел е дебел и хубав(2 метра) и има 14 пина, данеби да трябва да е с 15 пина?
Ще бъда благодарен ако ми дадете някакви насоки !
Поздрави !
Цитат:
Първоначално публикувано от KillingTime
Бих бил доволен някой ако има готови настройки на картината от менюто да ги предостави тук.
Вчера реших да свържа стария си лаптоп Тошиба който има д-суб изход към телевизора и за това си купих такъв кабел VGA-VGA. Направи ми впечатление , че когато го включих към телевизора и се развали картината на телевизията - стана на линиии и само имаше звук със шум. Когато изкарах кабело от компютъра и се оправя.
Е не мога да го направя да вади рещим дуал вю и не мога. Картата е ати x200 или x300 (ще излъжа) и в контрол панела за дисплеите не ми е активно нарисуваното телевизорче, а имам избор само от дисплея на лаптопа и друг монитор. Както и да ги въртя не излиза картина на телевизора. Когато дам отметка в настройките на 2рия монитор (нещо беше extended desktop) тогава се вижда само wallpapera. Интересното е , че в сейф мод се вижда десктопа и също когато буутвам се вижда как зарежда уиндоуса и като зареди и изгасва. Забелязах, че самия кабел е дебел и хубав(2 метра) и има 14 пина, данеби да трябва да е с 15 пина?
Ще бъда благодарен ако ми дадете някакви насоки !
Поздрави !
Може да започнеш с тези настройки:
http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40A656/Settings.htm
Смущенията ще ти се оправят като сложиш галваничен разделител на кабела на кабелната преди телевизора. Обади се на М-сат, те трябва да предлагат такава екстра.
Мисля, че при Самсунг 15-пиновия кабел беше задължителен за да познае телевизора. Ти пробва ли да превключваш между дисплеите от самия лаптоп - Fn+F6/F5?
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
ако направим класация за това как се справят отделните марки със SD /според мен/
1.Philips и Sharp
2.LG и Samsung
3.Toshiba и Panasonic
4.Sony
не знам как ще се справят новите модели на Сони
А може ли да направиш класация как се справят отделните марки с разпъването на стандартната картина 4:3 към формата 16:9. Повечето ми познати гледат с две черни линии отстрани. А при опит за разпъване на цял екран образа става яйцевиден. Единствено в един Philips видях разпъната картината идеално (не знам как го прави но даже се повдига на горе ако не се четат субтитрите). Собствениците на различни марки също нека споделят.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Може да започнеш с тези настройки:
http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40A656/Settings.htm
Смущенията ще ти се оправят като сложиш галваничен разделител на кабела на кабелната преди телевизора. Обади се на М-сат, те трябва да предлагат такава екстра.
Мисля, че при Самсунг 15-пиновия кабел беше задължителен за да познае телевизора. Ти пробва ли да превключваш между дисплеите от самия лаптоп - Fn+F6/F5?
Благодаря за отговора Лазарус !
Кабела влиза в ресийвъра, и от ресийвъра чрез скарт -скарт към телевизора !
Трябва ли да разпознае телевизора видеокартата за да стане това което искам? Добре ако е така трябва да купя с 15 пина. ТЕзи клавишни комбинации не вървят при мен защото съм махнал всеки излишен софтуер от Тошиба който управлява тези клавишни комбинации ! Интересното е , че никъде не виждам опция дуал вю, даже и в готовите пресети в настройките !
Мерси за тези настройки - нали няма значение , че са 40 инчовия модел?
Поздрави !
vagabond и аз само при Филипсите съм виждал възможно най-оптималното добро разпъване на 4:3 към 16:9.
Цитат:
Първоначално публикувано от ПешоТанка
vagabond и аз само при Филипсите съм виждал възможно най-оптималното добро разпъване на 4:3 към 16:9.
Според мен най-доброто е при Сони. Май че Смарт се казваше режима.
Цитат:
Според мен най-доброто е при Сони. Май че Смарт се казваше режима.
Да, Smart се казва функцията и върши работа. Аз мислех, че няма да мога да гледам по този начин, но се свиква. Понеже разпъва и по вертикал, някои надписи( не субтитри) ниско долу понякога не се четат, но има функция за повдигане на картината. Все пак понякога като гледам някоя девойка си пускам 4:3 за да видя точните и пропорции, че иначе изглеждат малко трътлести! :))
Цитат:
Първоначално публикувано от vagabond
А може ли да направиш класация как се справят отделните марки с разпъването на стандартната картина 4:3 към формата 16:9. Повечето ми познати гледат с две черни линии отстрани. А при опит за разпъване на цял екран образа става яйцевиден. Единствено в един Philips видях разпъната картината идеално (не знам как го прави но даже се повдига на горе ако не се четат субтитрите). Собствениците на различни марки също нека споделят.
може и да греша-не ми е било цел за сравняване-но ето
1.PHILIPS-Auto format
с 4:3 запълва целия екран като реже ленти от образа горе и долу-може да се видят като картината се мести нагоре или надолу с пръстена на ДУ
2.SONY-Smart - реже ленти от образа горе и долу
3.Sharp- Панорама / „Широкоекранен режим (WSS)“
за останалите нямам подробни наблюдения-нека всеки да пише своите впечатления и забележки
На Филипс Auto Format е нещо ужасно. Картината нонстоп се мени. Ту е разпъната, ту реже. Особено като тръгнат реклами и става страшно.
На Филипса на съдеда е на Wide и е разпънато по най-възможно приятния начин.
Цитат:
На Филипс Auto Format е нещо ужасно. Картината нонстоп се мени. Ту е разпъната, ту реже. Особено като тръгнат реклами и става страшно.
мени се като се сменя формата на предаваната картина-но до 6-7 секунди всичко се оправя автоматично
вземи дистанционното сменяй програмите и наблюдавай
да не би на твоята плазма PV70 да е по-добре ? :)
Аз ползвам режим Just, който разтегля "интелигентно" картината като запазва донякъде пропорциите в центъра за сметка на картината в края.
Каналите, които наистина са 16:9 се разпознават от самия телевизор и формата се сменява. Ако искаш да зуумна предпочитам да го правя сам ръчно с режим Zoom1. И на Панасоника има Ауто Формат, но не ми харесва резултата с постоянното сменяване. При Филипс това сменяване е много агресивно и понякога в рамките на един видео клип може 5-6 пъти да се смени формата.
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Аха, а тогава няма ли да е по-добре за около 1100 да си взема някой 32 инчов, вместо 37ЛГ5000 ? Ще гледам най-вече спорт (тенис) и не ми се иска заради 5-те инча картината да е доста по-зле :)