Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
Цитат:
Първоначално публикувано от dwd
Здравейте,
Отказах се от 32" вариант и твърдо към 46' съм се насочил. въпроса ми е Panasonic TH-46PY8P дали е добър избор и ако е компромис с нещо то с какво? Бюджета ми е там някъде( до 2000 лв.). Цената на ТВ-то е 1800 лв. и ме устроива идеално. Ще се ползва само за кабелна през цифровизиран приемник на М-Сат и за ХД филми през WD TV box.
Интересен скок, но в правилна насока.
PY8 е орзяна версия на моделите PY80/PY85. Основните разлики са липсата на VGA вход, който на теб няма да ти трябва и по-малкия брой градации, които идват от по-слабата обработка на сигнала. Липсва и четеца за карти. Мисля, че цената е убиец в момента. Все пак това е цена за хубава 32-ка ЛСД, а ти взимаш 46-ца Full HD плазма.
Отказах се от 32', защото прекроихме стаята и конфигурацията ще е друга. Разстоянието е от 2.2-4 метра.
Lazarus18 тия градации как влияят на образа?
Имай предвид, че имам много строг критерии за ТВ образ. В момента съм с последното отроче на Sony с тръба - 32''около 80 кг, с два тунера, вграден субуфер и е 100 хз, четец за карти(които не работи май) и т.н. Образа е ЖЕСТОК, но не мога да глрдам HD филми...
От това разстояние със сигурност няма да си доволен от картината при гледане на телевизия. Едно е да гледаш 32 инча кинескоп, а друго 46 инча плазма от едно и също разстояние. При HD сигнал обаче ще е убиец.
Не съм сигурен дали броя на градации е нещо, което ще забележиш, но на теория повечето градации водят до по-плавни преливки в цветовете и липсват насечени ивици.
Тези насечени ивици май се казват "арки" или нещо подобно. Това не е добре. При плазмата има ли такива арки? Аз мислех, че е само при LCD. Компютърния ми монитор показва такива говна... Това ще се вижда и при 1080p сигнал така ли?
Нещо такова имам предвид:
http://en.wikipedia.org/wiki/Color_banding
то не е толкова често видимо и обикновено се вижда при затъмняване на някакъв фон. Има го във всички тлевизори, но някъде е повече, а другаде по-малко. Дори и 10 битовите матрици при ЛСД го имат, но доста по-слабо.
@dwd
едно лаишко/силно непрофесионално мнение: ако можеш си вземи PY85, много добре обработва стандарт дефинишъна, аз моя 46 инчов също го гледам от 2.5 до 4 метра, ITV е ок след обработката. :ole
в началото ни се струваше огромен телевизора, сега вече ми се вижда даже малък, особено при FullHD :))
важно е и да се изключва допълнителната обработка на сигнала при HD, иначе ефекта е доста кофти.
N Цитат:
Първоначално публикувано от petzos
@dwd
едно лаишко/силно непрофесионално мнение: ако можеш си вземи PY85, много добре обработва стандарт дефинишъна, аз моя 46 инчов също го гледам от 2.5 до 4 метра, ITV е ок след обработката. :ole
в началото ни се струваше огромен телевизора, сега вече ми се вижда даже малък, особено при FullHD :))
важно е и да се изключва допълнителната обработка на сигнала при HD, иначе ефекта е доста кофти.
Трябва да видя цената, но май е с 1000 отгоре. Много ми е несигурно положението на работа и затова съм се спрял на този. Парите ще са до 2000лв. Ако не се реша да го купя в по добри времена пак ще ви досаждам да питам за може би друг модел; за досаждането се извинявам.
Цитат:
Първоначално публикувано от dwd
NТрябва да видя цената, но май е с 1000 отгоре. Много ми е несигурно положението на работа и затова съм се спрял на този. Парите ще са до 2000лв. Ако не се реша да го купя в по добри времена пак ще ви досаждам да питам за може би друг модел; за досаждането се извинявам.
Ако е 1000лв. по-скъпа разликата в цените ще е много голяма. Едва ли VGA входа(който никога не ми е бил нужен), малко по-високия контраст , 1 вход HDMI в повече и др. си заслужават 60% по-високата цена. За тези пари си взех ДВД система през която изкарвам звука от HTPC, маса и стойка за плазмата,wireless mouse and keyboard. Когато аз избирах ТВ ги видях и двете плазми една до друга на един и същи ХД сигнал и направих своя избор. Успех и на теб.
Цитат:
Първоначално публикувано от bokanegra
Това е най-новата серия плазми от Панасоник и въпреки, че е най-ниския модел няма конкуренция за цената си.Отдавна чакам да се заформи дискусия около него ,но явно никой не си е купил още такъв.Ако следващите модели са доста по скъпи, май това ще е удачния избор.За справка http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...p?t=1124476.В Технополис Русе го нямаше, въпреки че в брошурата им е обявен.
Здравейте, може да стана досаден, но никой не се изказа по въпроса, който ме тревожи и затова пак питам.
МОЛЯ ЗА ПОМОЩ ДА ИЗБЕРА МЕЖДУ :
PHILIPS 32PFL7403D или 32PFL7803D
SAMSUNG LE-32B650 или LE 32A550 (B530)
SHARP LC 32D65E
LG 32 5700
а може и нещо друго до 1300 лв
Цитат:
Първоначално публикувано от mrPesh
Здравейте, може да стана досаден, но никой не се изказа по въпроса, който ме тревожи и затова пак питам.
МОЛЯ ЗА ПОМОЩ ДА ИЗБЕРА МЕЖДУ :
PHILIPS 32PFL7403D или 32PFL7803D
SAMSUNG LE-32B650 или LE 32A550 (B530)
SHARP LC 32D65E
LG 32 5700
а може и нещо друго до 1300 лв
Samsung B650
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Аз ползвам режим Just, който разтегля "интелигентно" картината като запазва донякъде пропорциите в центъра за сметка на картината в края.
Каналите, които наистина са 16:9 се разпознават от самия телевизор и формата се сменява. Ако искаш да зуумна предпочитам да го правя сам ръчно с режим Zoom1. И на Панасоника има Ауто Формат, но не ми харесва резултата с постоянното сменяване. При Филипс това сменяване е много агресивно и понякога в рамките на един видео клип може 5-6 пъти да се смени формата.
Здравейте на всички, lazarus18 бих искал да те питам за Панасоник 42PZ85EA как да си настроя картината, така че на канали с формат 4:3 да остава така, а когато има предаване с формат 16:9 да го обърне автоматично без да се налага ръчно да го правя. И когато е 4:3 тези сивкави ленти които остават отстрани, както и логата на каналите пречат ли на дисплея (да не се задържа статична картина). ТВ пристигна тази вечер и нямах много време за да го разуча (сега съм на работа), а го нямаше и ръководството на БГ май е останал в ТМ Пловдив. Благодаря ти предварително!
Здравейте от доста време следя форума и реших да се регистрирам :) В момента съм се спрял на:
SAMSUNG LE-37A550
LG 37LG5000
Като смятам да ги ползвам най-вече да гледам спорт (търся ТВ, което няма да оставя опашка след топката или да се замазва картината) и малко телевизия от кабеларката . Бихте ли си казали мнението и предложения за други модели до 1300лв ще ми бъдат полезни .
Предварително благодаря !
Цитат:
Първоначално публикувано от gnf
Здравейте на всички, lazarus18 бих искал да те питам за Панасоник 42PZ85EA как да си настроя картината, така че на канали с формат 4:3 да остава така, а когато има предаване с формат 16:9 да го обърне автоматично без да се налага ръчно да го правя. И когато е 4:3 тези сивкави ленти които остават отстрани, както и логата на каналите пречат ли на дисплея (да не се задържа статична картина). ТВ пристигна тази вечер и нямах много време за да го разуча (сега съм на работа), а го нямаше и ръководството на БГ май е останал в ТМ Пловдив. Благодаря ти предварително!
Няма как да стане това. Проблема е, че 16:9 каналите са направени некадърно и повечето не носят нужната информация за да накарат телевизора сам да смени режима. Автоматично се превключва канал The Voice например.
Логата не трябва да те притесняват, но сивите ленти да. Особено в началото. През първите 200 часа панела е много по-податлив на отпечатване затова моя съвет е да избягваш този режим.
Разгледай темата за плазмите за повече инфо.
Моля кажете как се влиза в сервизното меню на Панасонок.
Чел съм го много пъти тук някъде, но сега ми убягва къде. Днес почти съм се навил на плазмата 46PY8. Трябва ми да видя дали е работил.
Ако някой има да каже нещо да казва...или да замълчи :) (става въпрос за избора ми) :)