Резултати от 1 до 4 от общо 4

Световна финансова криза

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    598
    #1

    Световна финансова криза

    Без да държа да съм изчерпателен,но мисля,че трябва да отворим тази тема,за да следим отблизо събитията.Ето някои от тях за начало :

    Президентът на Sony Риоши Чубачи е обявил оставката си!
    Със смяната на бившия президент Риощи Чубачи Стрингер поема контрола над електронното разпределение в Надзорния съвет. Японският електронен гигант обяви, че крайният срок за тези промени е 1 април. Търговията с телевизори и аудио- и видео- техника търпи рязък спад, а йената също отслабва много. Освен това Sony създава две нови големи единици на основните бизнес структури. Networked Products и Services Groupтрябва да раздели игралния раздел с PlayStation, от компютърната област като мобилни устройства като Walkman и бизнес софтуер. Останалият електронен бизнес ще бъде съсредоточен в разработването на потребителски продукти.

    Sony е под сериозно напрежение. В края на декември, приключващата последна четвърт на фиксалната година, нетната печалба е спаднала до 94,8%. До края на март електронния концерн очаква загуба от 150 милиарда йени (около 1,2 мрд Евро) при оборот от 7,7 билиона йени.

    „Sony е в авариен режим” каза Наоки Фудживара, мениджър на Shinkin Asset Management в Токио. „Те знаят, че нямат време за губене и трябва да натиснат газта, за да ускорят своето преструктуриране”.

    Оттеглянето на Чубачи се очакваше, впредвид сегашната икономическа ситуаця. Стрингер вече е въвел всеобхватен пакет за реорганизация на елекронния концерн, при което ще отпаднат 16 000 работни места. Американецът от британски произход въвежда мерки, които ще спестят общо 250 милиарда йени. Назначеният през 2005 година Стрингер е първият чужденец оглавяващ Sony.

    Чубачи става заместник-началник на надзорния съвет. 61-годишният мениджър работи от 32 години за Sony, а от лятото на 2005 е президент на японския електронен концерн.



    LG ще излезе от бизнеса с Плазмени телевизори?

    Според вицепрезидентът на компанията Лий Ги-Хонг, LG може да бъде следващият производител, който ще напусне пазара на плазмени телевизори, цитирайки глобалната рецесия като основна причина. Ги-Хонг добавя, че продължителната рецесия би направила производството на плазмени телевизори безполезно за компанията, и че той очаква официалното решение на LG за излизане от пазара да дойде до края на годината.

    Само преди две седмици, Pioneer и Vizio обявиха, че ще се оттеглят от плазменият бизнес, а Pioneer напълно напускат TV бизнеса.

    С Vizio, Pioneer, а сега и LG, само две големи компании производители остават в плазменият бизнес: Panasonic и Samsung.

    РС индустрията е изправена пред най-тежката криза в историята си. Пазарните изследователи очакват спад в продажбите за 2009 г. от 11,9 % до 257 милиона компютри.

    Бумът на евтините мини-лаптопи стигна до истерия и не можеше да бъде спрян. Затова в тази област се очаква най-малък спад. Заради икономическата криза потребителите и фирмите използват своите компютри по-дълго.

    Според прогнозите потреблението на мини-лаптопи ще бъде 21 милиона, при 11,7 милиона за миналата година. Така мобилните компютри ще имат напредък от девет на сто. За настолните компютри пазарните изследователи очакват спад от 31,9 % да 101,Така мобилните компютри ще имат напредък от девет на сто. За настолните компютри пазарните изследователи очакват спад от 31,9 % да 101,4 милиона броя.

    За да получат развитие РС-производителите ще трябва да окажат сериозен натиск на производството си. Цените на преносимите компютри падат и създават сериозна конкуренция. Ако сега нетбук с 8,9 инчов екран струва 450 долара, до каря на годината ще е 400 долара.

    Слабостта ще настигне всички пазари. Спадът ще е 10,4 % за новоразвиващите се страни и 13% за индустриалните.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Мнения
    19
    #2

    Re:Световна финансова криза

    Браво аз пък се радвам тъкмо да паднат цените наполовина да може всеки да си купи, и без това надуваха изкуствено цените. Неможе W серията на сони да е 2100 лева и изведнъж да стане на 1600

  4. Member
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    598
    #3

    Re:Световна финансова криза


    Sony разтърси потребителският си отдел за електроника
    mytech.bg / 2.3.2009
    Размер на шрифта: A | A | A
    Отпечатване | Форум

    Sony, който се очаква да обяви своята първа годишна загуба в последните 14 години, ще преструктуриране мениджърският си екип и потребителският си отдел за електроника. От 1 април Председателят и Главен изпълнителен директор Howard Stringer ще заеме длъжността Президент. Реорганизацията на Sony на бизнеса с потребителска електроника явно са насочени към едно виждане за свързаните продукти.

    Техните Playstation, VAIO и WALKMAN продуктови линии ще бъдат част от новата Networked Products & Services Group. Тя ще включва също Sony Media & software, който ще бъде отговорен за съвместимостта в тези продуктови линии.

    Останалата част от електронните потребителски линии на Sony ще бъде част от New Consumer Products Group. Общ екип за софтуер и технологии ще отговаря за координирането на стртегията за проектиране и производство между двете групи.

    Това преструктуриране изглежда беше дълго просрочено от Sony , като имаше явна липса на фокус в продуктовите линии. Като единствената компания за производство на персонални компютри, множество игрални платформи, както и аудио / видео техника, ние се надяваме те да се справят по-добре в трудните икономически времена.

    В същото време, това, с което Sony изостава е видимото изключвате между потребителската електроника и развлекателният бизнес. Въпреки , че притежава едновременно голямо записващо студио и кино студио, Sony не е в състояние да се конкурира с медиите предлагани от услугата Microsoft's Xbox Live!

    Sony първоначално са обяваили PS3 като една завършена система за домашно забавление. Те имат всички корпоративни активи, необходими, за да направят това в реалност. Надяваме се този корпоративен трус да направи точно това.

    Yahoo даде 79 милиона долара за защита от Microsoft
    mytech.bg / 2.3.2009
    Размер на шрифта: A | A | A
    Отпечатване | Форум

    Yahoo пръсна 79 милиона долара за консултанти и други действия, предназначени да предотвратят поглъщане от Microsoft. Това се посочва в годишен доклад на Yahoo, публикуван на 27 февруари 2009 г.

    В годишния борсов доклад се казва, че 79-те млн щатски долара са дадени предимно за външни консултанти. Компанията успя да се спаси от Microsoft, въпреки високата цена, която трябваше да плати. Един от основните инвеститори на Yahoo Карл Икаан се изправи срещу решението на ръководството да продаде компанията на Microsoft. Той успя да спаси фирмата и сега седи начело с няколко доверени членове на борда.

    Бившият изпълнителен директор Джери Янг отхвърли през май 2008 предложението на Microsoft за 47,5 млн долара.последвалите преговори за милиарди долари също се оказаха неуспешни.

    Google обяви сътрудничество с Yahoo в областта на онлайн рекламата, което доведе до големи приходи, но и големи разходи. През юни 2008 Google и Yahoo се съгласиха, че Google ще пуска контекстуални реклами в уеб-сайтовете на Yahoo. заедно двете компании доминираха в рекламния пазат в САЩ.

    Yahoo трябваше да освободи някой висши управители на фирмата. Дори съоснователя Джери Янг освободи шефското си място. Новата шефка на компанията е Каръл Бартц. Главният финансов директор на Yahoo Блейк Йоргенсен е напуснал фирмата.

    Източник : http://mytech.bg/novini

  5. Member
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    598
    #4

    Re:Световна финансова криза

    Прес съобщение :Sharp - Sony Продължават дискусиите за образуване на съвместно предприятие за производство на големи размери LCD панели и LCD модули
    Добавена на:2009-01-29
    На 26-ти февруари 2008 година, Sharp Corporation ( "Sharp") и Sony Corporation ( "Sony") подписаха не обвързващ меморандум за намерение за създаването на съвместно предприятие, за производство и продажба на големи LCD панели и LCD модули, с помощта на първите в света 10-та генерация матрични стъклени субстрати (The "MOI"), и оттогава двете компании водят преговори, за финализиране на договора.


    Изправени пред промени в световната икономика, на 29 януари 2009г. Sharp и Sony измениха и удължиха не обвързващият “меморандум за намерение” и потвърдиха тяхното взаимно намерение да отложат създаването на джойнт венчър до март 2010 г., приблизително една година по-късно от първоначално планирано.

    Sharp и Sony ще продължат, чрез дискусии , да се договарят за това, как двете компании най-добре могат да разгърнат своите ресурси и опит.Те ще продължат да водят преговорите добросъвестно и са определили 30 юни 2009 година като целева дата, до която да сключат окончателното споразумение за създаване на съвместно предприятие, което ще бъде взаимно изгодно и за двете компании.

    Sharp обяви,че новата й фабрика за производство на LCD панели 10-то поколение в Sakai Сити, Префектура Осака (в момента в процес на изграждане), ще започне работа до март 2010 година, както е планирано предварително.

    Източник: www.sharpbg.com

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Световна волейболна лига
    От hristoslav2 във форум Спорт
    Отговори: 36
    Последно: 11-06-17, 23:26
  2. Финансова криза
    От stekyman във форум Анкети
    Отговори: 52
    Последно: 03-07-10, 02:41
  3. Отговори: 12
    Последно: 26-02-10, 15:02
  4. Как ни завари световната криза ?!!!
    От stekyman във форум Коментирай новина
    Отговори: 7
    Последно: 15-01-09, 06:06
  5. „Световна футболна енциклопедия”
    От dimi във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 01-06-04, 15:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе