Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
направил ли е вече някой визуaлно сравнение между UC6000 и C650 че разликата за 40" в цената не е малка? За тези пари бих си взел 46" АКО наистина парите отиват само заради по-тънкия дизайн. Не вярвам да има толкова по-добра картина при странична led подсветка. Не съм ги виждал двата един до друг и за това питам за мнение.
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09071166
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070934
И второ питане... Таман се бях засилил да вземам LG LH9000 42 инча и тези в това ревю ме застрeляха http://www.televisioninfo.com/conten...eview-1354.htm
плюейки и по local D подсветката... И ме пратиха в първи клас в избора ми... Май многото четене не е от полза... :):):)
Цитат:
Първоначално публикувано от Momchil
Би ли се обосновал, че звучи смешно.
Човешкото око с нормална острота на зрението не може да различи по-високата резолюция на Full HD панелите от около 3 м. Като се има предвид, че масово се гледа от такова или по-голямо разстояние, то реално тази резолюция не ти дава по-голяма детайлност.
Пак казвам, това важи само ако говорим за резолюция на панела. Качествения образ е нещо комплексно и зависи от много неща.
Много хора обаче правят грешката да си вземат даден телевизор само заради това, че е Full HD като си мислят, че е по-добър, а реално да е пълно дърво и в случая да е по-добре да вземеш модел с по-добър контраст, цветове, обработка, но с HD Ready.
Momchil , ще загубиш баса с lazarus18 !!!
:Drinks:
Склонен съм, да се съглася, но не напълно. Ще използвам твоите думи: "Качественият образ е нещо комплексно и зависи от много неща." Точно така, качественият образ, зависи и от резолюцията и то не на последно място. При подаден качествен 1080p сигнал, примерно blue ray, разликата в качеството на образа е достатъчно забележима на 1920x1080 и на 1366х768, аз поне правя разликата, а не мога да се похваля с кой знае какво остро зрение. Не искам да включвам тук laptop и desktop мониторите, където разликата е още по впечатляваща, а матриците на повечето са TN.
Цитат:
Първоначално публикувано от Loreti
Momchil , ще загубиш баса с lazarus18 !!!
:Drinks:
Не съм се хващал на бас, но не бъди толкова сигурен. :)
Аз не ти говоря за резолюция на видео сигнала, а на панела. Ти хубаво пусни тоя Блу-рей, но го пусни едновременно към един HD ready модел и към един Full HD. Застани на 3 метра /ако е 42 инча/ и гледай. Много по-явни ще са разликите в контраста и цветовете отколкото в размера на точките на дисплея.
Вече ако си приближиш на около 2 м. започваш да виждаш детайли, който не си виждал и на двата.
За това има един много прост тест. Зарежда се една тестова картинка където няколко линии стават от 2-3 см до 1 пиксел и гледаш до къде ги различаваш като отделни обекти. Като застанеш на 3 метра се сливат още много преди края.
Не знам за какво говориш, моето питане е относно това твое твърдение: "Човешкото око с нормална острота на зрението не може да различи по-високата резолюция на Full HD панелите от около 3 м." Аз твърдя, че при подаване на качествен 1080p сигнал на телевизор с нативна 1920х1080 резолюция и такъв с 1366х768, разлика ще има, все пак има скалиране на подадения сигнал до нативната резолюция на дисплея с по малка разделителна способност, което води до влошаване на качеството на образа. Относно тестовете, аз вярвам на очите си, не на тестове.
Просто не ме разбираш. Все едно е какъв сигнал подаваш. Става дума за резолюцията на панела. Подавания сигнал трябв да е еднакъв и за двата телевизора - кеф ти 640х360, кеф ти 1920х1080.
Резолюцията на панела, каква може да бъде: HD Ready, HD Ready 1080p, HDTV 1080p и FULL HD 1080, като последната, поне според мен е рекламен трик. Подаваме 1080p сигнал към HD Ready и HDTV 1080p телевизори. Гледаме ги от три метра и според теб, няма разлика, така ли? Защото, според мен има. Така го виждам аз спора между нас.
Да, това е постановката. Аз не го виждам, а уж умам нормално зрение. Други, според които се виждало не успяха в магазина да познаят.
Отиди в магазина където има много модели на един сигнал и гледай. АКо си честен ще видиш, че разлика в РЕЗОЛЮЦИЯТА няма.
Аз говоря за разлика в качеството на картината при различните резолюции на съответните дисплеи, обработващи един и същ сигнал, не в резолюцията. И едва ли в магазина можеш да видиш истинската разлика, имайки предвид, че никой от моделите телевизори не е настроен, поне малко. Имам чувството, че се въртим в кръг.
P.S. Тезата ти е ясна, че разлика в резолюциите няма, като се гледа от голямо разстояние (3 м. примерно). Ок, може и така да е, но разлика в качеството на картината има, защото, както казваш ти, нещата са комплексни.
Подкрепям @lazarus18 и разбирам за какво говори. На моята плазма всички се къляха че е FULL HD и като им кажа 1024X720 не вярват! Друг е въпроса ако се сложат в същия момент един до друг!?!? @Momchil като си се хванал за тази резолюция, кажи мнение по въпроса относно 50-60 инчовите ТВ. Там пак е ли да е FULL HD. Знаете предполагам какво е DPI !!!!! Пиксел на квадратен инч. Тоест ако за 37 инча Ready e добре, за 42 FULL - колко де е за 56 инчовите - здраво са се прекарали с това FULL HD а?
42 инчовата READY трябвада се гледа по - отдалече. 37 READY го гледам от около 2 метра - перфектура!?!?
Аз да попитам знаещите, минимум колко пиксела на квадратен инч са необходим?
FULL HD е търговско понятие ! HD Ready 1080p е задължителното лого за такава резолюция !
Здравейте, бихте ли дали препоръки за 40-42 инчов LCD/ LCD LED телевизор до 1800 лева. В Техномаркет в момента има доста добра промоция на едно Сони Бравия KDL- 40ex500aep и е с 5 годишен гаранционен период за 1750лв, поне така пише. Предложете някои модел може и на друга марка освен сони за горе долу същите пари (+/– 100 лева). На телевизора ще се гледа основно цифрова телевизия и по рядко филми от компютър. Благодаря предварително ;)
DPI няма нищо общо нито със спора, нито със самата материя ;)
"пиксели на квадратен инч" също не съществува като понятие ;)
необходими за какво?
civica, точно така, канех се да го напиша от 10-ина поста насам (става дума за HD Ready...)