Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
Здравейте! Искам да попитам знаещите тук във форума за една по-непозната марка телевизори. Един колега италианец ми я похвали като най - добрата в света, но аз даже не съм я чувал. Марката е немска - LOEWE. Ако някой я е чувал и има информация, ще съм благодарен да я сподели. Питането ми е просто от любопитство, интересно ще мие да разбера нещо повече.
Чували сме я ,ама това няма купуване, виж в техномаркет в раздел CRT телевизори за какви цени става въпрос.
Loewe съм гледал в Германия - много добра изработка, отлично качество, но и там бяха скъпи.
Някой би ли ми обяснил разликата между LED TV и LCD с LED подсветка, за да видя дали аз правилно я разбирам. Имам чувството, че дори фирми като Sony внасят доза заблуда - визирам това:
www.sony.bg/hub/led-tv-and-lcd-tv-compared
Какво представляват изцяло LED-телевизорите (не само с LED подсветка) и имат ли те почва у нас?
И още един въпрос, понеже гледам, че Philips вкарват LED подсветката и в ниския си клас - трябва ли да ме притеснява това, което прочетох за краткия живот на LED-подсветката?
Цитат:
Първоначално публикувано от Loreti
harvi5 ,твоите канони с разстоянията си важат само за теб !!.....
Естествено,Loreti,но нямам спомен да съм определял разстоянието от което ти да гледаш,а 21-инчовия си кинескоп гледах от същото разстояние,както всички останали с такива телевизори.
Цитат:
Първоначално публикувано от ivodivo
Аз имам други наблюдения за зависимостта между разтоянието и диагонала! Имам един въпрос към теб а именно обичаш ли да ходиш да гледаш кино?
Разбира се,но винаги сядам на последните редове.
Ivan19, престижна някога марка за електроника почиваща на стари лаври !!
И Grundig /черна техника/ и Blomberg / бяла техника / бяха No.1 на времето , а сега са собственост на koмпания ''КОЧ" - Турция !!! :))
Loewe даже не знам на кой е собственост в момента !
И да правят нещо в момента то задължително ще е много скъпо при това с чужди матрици ,процесори и т.н. !!!
Цитат:
Първоначално публикувано от Ivan19
Здравейте! Искам да попитам знаещите тук във форума за една по-непозната марка телевизори. Един колега италианец ми я похвали като най - добрата в света, но аз даже не съм я чувал. Марката е немска - LOEWE. Ако някой я е чувал и има информация, ще съм благодарен да я сподели. Питането ми е просто от любопитство, интересно ще мие да разбера нещо повече.
Марката се продава и у нас.
http://www.audio-bg.com/bg/product.html
Отиди, гледай и се радвай.
Колкото до това, че била най-добрата марка в света ще си замълча.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Loewe съм гледал в Германия - много добра изработка, отлично качество, но и там бяха скъпи.
Някой би ли ми обяснил разликата между LED TV и LCD с LED подсветка, за да видя дали аз правилно я разбирам. Имам чувството, че дори фирми като Sony внасят доза заблуда - визирам това:
www.sony.bg/hub/led-tv-and-lcd-tv-compared
Какво представляват изцяло LED-телевизорите (не само с LED подсветка) и имат ли те почва у нас?
И още един въпрос, понеже гледам, че Philips вкарват LED подсветката и в ниския си клас - трябва ли да ме притеснява това, което прочетох за краткия живот на LED-подсветката?
LED TV е LCD TV с LED подсветка. Няма нищо специално.
По-важното е какъв тип е LED Подсветката и как функционира.
Цитат:
Първоначално публикувано от harvi5
Разбира се,но винаги сядам на последните редове.
Да гледаш в кино-зала от последния ред е като да гледаш 50 инча от 2 м.
Разбира се, това колко голям ТВ да си купиш си зависи само от теб и никой няма право да ти държи сметка. Ние обаче коментираме общо валидни правила, които вършат работа на 99% от хората тук.
harvi5, не аз слагам твърдо , минимални и максимални разстояния за гледане ,проблемът е ,че заблуждаваш без да искаш хората ,които още не са решили какъв размер ТV да си купят !
Интересното е ,че след покупката на телевизор размерът започва да не достига ,а не да е в излишък и тогава човек разбира ,че просто се е прецакал и ще трябва да изчака една две години за да си купи голям размер ТV !!!
Хората с твоето възприятие просто са 10% !!!
Да не бъдем егоисти , а да работим за болшинството !! :Drinks:
Явно с lazarus18 сме написали подобни мнения едновременно, което ме радва ! :Drinks:
Loreti, прави ми впечатление, че напоследък пускаш по 2-3 мнения едно след друго, като предишното също е твое. Има бутон РЕДАКТИРАЙ. Това като приятелски съвет на стар форумджия. :Drinks:
Хм, значи LED TV = LCD с LED подсветка. Тогава серията 5605H на Philips би следвало също да са LED TV?
А при новите модели на Panasonic какво ще рече IPS LED LCD Panel - обикновена IPS матрица с LED подсветка? :081:
А OLED пак ли е вид подсветка или е съвсем различен вид панел?
deian, благодаря за съвета ,това е първият форум в който пиша активно и не съм много в час как точно действат бутоните !
Дълги години четях руски форуми , и от последните 2 години и setkom.bg от който съм много доволен ,та рекох и аз да се включа !
Надявам се да помагам с каквото мога, а когато съм в грешка приемам компетентни съвети !
:Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от Ivan19
Добри телевизори,но много скъпи.Не са за нашият пазар.Не са като останалите марки да правят ширпотреба.
http://www.loewe-int.de/en/products/...l-compose.html
Представляват нещо като телевизорите Вang & olufsen
http://www.bang-olufsen.com/
Цитат:
Не-.спокойно животът на LED подсветката е 50,000часа./15 -18 години/ Има да поживееш доста докато здаде багажа...а и до 5-6 години със сигурност ще си купиш нов телевизор...освен ако не смяташ да те погребат със сегашният LED.
Цитат:
Хм, значи LED TV = LCD с LED подсветка. Тогава серията 5605H на Philips би следвало също да са LED TV?
А при новите модели на Panasonic какво ще рече IPS LED LCD Panel - обикновена IPS матрица с LED подсветка? :081:
А OLED пак ли е вид подсветка или е съвсем различен вид панел?
Точно така 5605H се водят LED TV .
IPS LED LCD Panel -телевизор с IPS матрица и LED подсветка - тоест LED TV .
Както писах преди няколко месеца до 2 години всички модели ще са LED TV .
CCFL и HCFL подсветката са на изчезване.
Чудя се не е ли време да се поспрат малко и да се стандартизират нещата! Потребителите станаха луди, то не беше HD Ready, Full HD, 3D, сега пък 4000х2000. Накрая нито едно от тия няма масовост и не е на 100% доизкусурено. Нека първо станат всички телевизии HD, пък после да се върви нагоре ако пазарът го изисква. Иначе това са само рекламни трикове с цел печалба.
Цитат:
Първоначално публикувано от harvi5
....Разбира се,но винаги сядам на последните редове.
Привет :)
По отношение на приемливия за теб зрителен ъгъл съм напълно съгласен - това си е твой личен избор и никой няма право да го дискутира. Както и факта, че си свободен да изразяваш мнението си колкото пъти искаш. Както и всички ние :)
Но тук имаме доста широка аудитория... Като обърна поглед малко назад във времето мога да кажа, че повечето потребители, след активно участие във форума (за кратко или за по-дълго), се преориентират към малко по-голям диагонал плоскопанелни телевизори. Борбата за убеждение към избор на по-голям диагонал започна отдавна и някои от нас бяха мохикани в това направление. Тогава беше въпрос най-вече на възможности, отчитайки средностатистическата заплата в нашата бедна Родина, но това не е важно. Важното е, че: 1. Повечето потребители ОСЪЗНАХА или са в процес на ОСЪЗНАВАНЕ на нуждата от по-голям диагонал на панела. И... 2. Големите диагонали поевтиняват безвъзвратно, в услуга на желаещите. И този процес ще продължи, което означава, че ще има все повече щастливи участници. А докъде? Ами, по принцип, (засега) за домашен телевизор, 65 инча са разумна граница за всеки тип панелен или подобен средностатистически хол, имайки пред вид разстоянието, от което ще се гледа (2,5 - 5 метра.). Защо? Ами защото от това разстояние един FullHD сигнал с отношение на страните 2,35:1 би ти доставил почти същото удоволствие, както в кино. Защо "почти"? Ами защото в съвременните кина зрителният ъгъл към екрана, гледано от средата на залата, е дори още по-голям. А защо го правят по-голям? Ами защото на преобладаващата част от публиката това им доставя удоволствие и кината следват тази тенденция. А защо говоря предимно за кино? Ами защото, в крайна сметка, повечето от потребителите, които си купуват или се стремят към плоскопанелни дисплеи, желаят да усетят кинематично усещане, когато гледат Xvid, DivX, DVD филми или Blu-ray рипове, да не говорим за Blu-ray филми от плеър.
Телевизионният сигнал също търпи развитие. Първо го видяхме със съотношение на страните 16:9, сега имаме HDTV. А бъдещето е на високите резолюции.
Е, не смятам да подценявам и потребителите, за които телевизорът винаги ще си остане само "прозд" телевизор. Както и тези, които се дразнят обективно от големия диагонал, по техни си лични (разбира се - уважителни) причини. Но този тип потребители вече не са преобладаващата част.
Няма да крия, че като почитател на големите диагонали, поради гореспоменатите причини, се радвам на тази тенденция.
Та така.
:)
Цитат:
Чудя се не е ли време да се поспрат малко и да се стандартизират нещата! Потребителите станаха луди, то не беше HD Ready, Full HD, 3D, сега пък 4000х2000. Накрая нито едно от тия няма масовост и не е на 100% доизкусурено. Нека първо станат всички телевизии HD, пък после да се върви нагоре ако пазарът го изисква. Иначе това са само рекламни трикове с цел печалба.
Вече писах за това
Следващото поколение телевизори ще бъдат в Quad Full High Definition стандарт
http://en.wikipedia.org/wiki/Quad_Full_High_Definition -вече се произвеждат от 2 години първите модели от Chi Mei Optoelectronics 56" 3840 x 2160 пиксела
http://www.gizmag.com/go/5257/
http://www.techhome.ru/catalog/video/article_30238.html
Вече се направени и първите инженерни модели в Ultra High Definition Video 7,680 × 4,320 пиксела ето обяснение http://www.ultrahdtv.net/
http://en.wikipedia.org/wiki/Super_Hi-Vision_television
Повечето филми не се снимат във формат 16:9 /1,777:1/, а 2,35:1 или 2,40:1. Затова на щирокоекранните телевизори също филмите са с черни ленти отгоре/отдолу. В кината се прожектират в съотнощението, в което са заснети и затова не са 16:9. повечето добри филми са кино формат 21:9
Цитат:
Първоначално публикувано от adtomov
Телевизионният сигнал също търпи развитие. Първо го видяхме със съотношение на страните 16:9, сега имаме HDTV. А бъдещето е на високите резолюции.
Таблицата от линка долу показва какво увеличаване на производството се очаква в завода на Шарп в Сакай.
Забелязва се наблягане в производството на 21:9 панелите под натиска на Филипс.
http://s7b.directupload.net/file/d/2...yir226_jpg.htm
явно следват примера на AUO