Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
Момчета, искам компетентно мнение. Според вас струва ли си да се вземе телевизор с Edge LED технология? Например Samsung UE46B7000 модел от 2009 година или по-добрия вариант е да се вземе модел от 2010 година, но да не е LED, например Samsung LE46C650 ?
Ако вие бяхте на мое място какво бихте избрали ?
Цитат:
Първоначално публикувано от Bra1nSicK
Момчета, искам компетентно мнение. Според вас струва ли си да се вземе телевизор с Edge LED технология? Например Samsung UE46B7000 модел от 2009 година или по-добрия вариант е да се вземе модел от 2010 година, но да не е LED, например Samsung LE46C650 ?
Ако вие бяхте на мое място какво бихте избрали ?
Ами по-скоро въпроса е субективен. Кой какво смята за важно. Аз бих си взел LE46C650 заради повечето екстри, факта че не ми трябва чак толкова тънък телевизор и понеже ме притеснява по-големия лаг при LED технологията. На съвсем друго мнение е брат ми - той много си е харесал картината на LED и факта че са толкова тънки телевизорите.
Така че приценявай за себе се! :)
Кои са повечето екстри на LE46С650 пред UE46В7000 ?
Цитат:
Първоначално публикувано от Bra1nSicK
Кои са повечето екстри на LE46С650 пред UE46В7000 ?
Всъщност е е една - ама за мен е много важна - DTS. :)
Това наистина е много важно. Ако компютъра е свързан с ТВ-то, а то няма DTS филма ще върви без звук и трябва да се конвертира в АС3 ... голяма занимавка.
Ако си вързал компютъра към ТВ е все едно дали телевизора поддържа DTS. Всеки компютър декодира /поне софтуерно/ DTS. Въпроса е като се ползва вградения плеър на телевизора и тогава е добре да DTS Поддръжка.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Ако си вързал компютъра към ТВ е все едно дали телевизора поддържа DTS. Всеки компютър декодира /поне софтуерно/ DTS. Въпроса е като се ползва вградения плеър на телевизора и тогава е добре да DTS Поддръжка.
Ако си го вързал по мрежата и го ползваш като NAS например - ще ти трябва вградения плеър! :)
Нали това съм казал и аз. Дали е по мрежата или от USB, все се ползва вградения плеър.
Ама ти като човек с опит със HD плеър, едва ли ще разчиташ на вградения. ;)
Цитат:
Първоначално публикувано от elcos
Ами по-скоро въпроса е субективен. Кой какво смята за важно. Аз бих си взел LE46C650 заради повечето екстри, факта че не ми трябва чак толкова тънък телевизор и понеже ме притеснява по-големия лаг при LED технологията. На съвсем друго мнение е брат ми - той много си е харесал картината на LED и факта че са толкова тънки телевизорите.
Така че приценявай за себе се! :)
А какво точно се разбира под "ПО-ГОЛЯМ ЛАГ при LED телевизорите? Опитах се чрез търсене да намеря някакво по ясно обяснение, но за съжаление не успях. Знам, че ЛАГ е някакво закъснение, но видях да се използва за различни неща в различни теми.
Докато сигнала стигне до екрана има закъснение от порядъка на 80-120 мс. Това пречи най-много на игрите. Всичко се случва със закъснение.
Тези модели обаче имат режим GAME, в който лага е поносим.
Lazarus18, може ли едно мнение кой от двете LCD e по добрият вариант SAMSUNG 32B650 и SONY32EX500 ако са по добри от старите им модели ( W5500 и B650 ) , като основният критерий е добра картина, да се справя добре с SD сигнал и да се вижда добре под ъгъл. И това ли са най - добрите варианти за бюджет до 1400 лв.
Добре де, какво толкова не му харесвате на вградения плеър ? При Ц сериите с подръжката на дтс според мен е доста приличен плеър.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Докато сигнала стигне до екрана има закъснение от порядъка на 80-120 мс. Това пречи най-много на игрите. Всичко се случва със закъснение.
Тези модели обаче имат режим GAME, в който лага е поносим.
Благодаря,
Тъй като не мисля да ползвам телевизора за игри, а само за филми и телевизия, това означава LED технологията няма да ми създава проблеми. Някой дали може да сподели някакво мнение за Samsung UE C6000 или C7000. Дали са по-добри от старата B серия.
Цитат:
Първоначално публикувано от HunterBG
Добре де, какво толкова не му харесвате на вградения плеър ?
По-голям процент нетръгващи формати. Липсват някои настройки за субтитрите, ограничен си да слушаш само на телевизора звука /което е неприемливо за какъвто и да е филм/, при някои модели не може да се коригира образа докато се гледа от USB.