Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
Благодаря Ви , за бързата реакция.
Лошото е че, в магазина на Интерсервиз са доста нелюбезни. Пък и Сони там няма за сравнение.
Замислих се за Сони - заради Пи ес 3 конзолата ,която имам, и дистанционното ще е едно , а и съвместимостта е гаранирана.
Шарпът е правен в Япония , което си е + .
Вчера разгледах заслужаващите модели и в двете технота.Масово телевизорите с HD бяха свързани с компонентен кабел към HD генераторите-Българска реалност какво да се прави. От плазмите по хубава картина не видях,въпреки че бяха на затъмнен еко режим както са си от кашона,а до тях LCD -та набичени на shop режим.Питането ми е към собствениците на плазми-дали с времето очите свикват на характерното трептене на плазмите и спира да се забелязва-само това ме спира от покупката.Дълги години съм гледал 100hz кинескоп и сега не мога да се примиря с този недостатък на технологията.Та затова се чудех,както окото свиква на 100hz картина ,ще се приспособи ли пак ?
За какво трептене на плазмите става въпрос?
Ами то или се вижда или не.Като на старите 50Hz кинескопи .
@sotneron моята плазма е 100Hz а новите са по 600Hz! Не се притеснявай не се забелязва трептене. Няма недостатъци. Добре се ориентираш!
Преди малко бях в техномаркет с надеждата да отнеса един Toshiba 42XV635DG, но се оказа само мострена бройка :( Не ми се рискува с такива бройки ...
Консултантите незнаели и как да влязат в сервизното меню за да видят колко часа е работил телевизора ... смешна и трагична история ...
Питанките са ми:
- как се влиза в сервизното меню на този модел за да видя работните часове и
- заслужава ли си покупката на неговия наследник (40XV733G), който е със 150лв отгоре и по-малък диагонал (40")
- има ли съществени разлики между стария и новия модел
- какво е предимството на опцията за WLAN ... това означава ли че ще мога да ползвам по мрежата HDD на компа и по-конкретно да стартирам филми
Аз бих взел мострата - поне е тестван. Само че с уговорката надолу цената, с добра отстъпка! Нали е мостра да свалят!
Знаех си ,че ще е трудно за обяснение.Проблема няма нищо общо с херците по етикетите-те са друга бира.Затова питах хората ,които го виждат това трепкане.Да кажем че гледате центъра на екрана и с периферното си зрение отстрани картината премигва ,като стар кинескоп на 50 hz или като луминисцентно осветление.Това се забелява най-вече на сив или бял фон.
Като си пусна телевизора и акъла ми отива по цветовете и картина и забравям всичко :).
В менюто имам 50 и 100 hz. Като превключа на 50 както казваш леко по периферията се забелязва при гледане на статичен бял екран. При 100hz вече го няма. Предполагам е различно за всеки дали го забелязва!
Тв-тата които си гледал дали е било избрано от менюто повечето херци!
venci79
какво ти е мнението по питанките :help
Цитат:
Първоначално публикувано от radial
Здравейте,
нуждая се от съвет: телевизор Sharp 40LE700 (за 1999лв. в момента) или SONY KDL40HX700 ?
Вземи си новият модел от 2010г. Sharp LC-40LE705EV LED TV ,който е с новата матрица UV²A и нов дизайн.Разликата е 80лв.
http://www.sharpbg.com/index.php?itemID=378&group=1
Цитат:
Първоначално публикувано от mgochkov
..... Toshiba ...
Питанките са ми:
- как се влиза в сервизното меню на този модел за да видя работните часове и
- заслужава ли си покупката на неговия наследник (40XV733G), който е със 150лв отгоре и по-малък диагонал (40")
- има ли съществени разлики между стария и новия модел
- какво е предимството на опцията за WLAN ... това означава ли че ще мога да ползвам по мрежата HDD на компа и по-конкретно да стартирам филми
За тези питанки случайно има подраздел за Toshiba тв....
harvi5 много ми помогна :cowboy: .... поне един линк да беше оставил, ако не ти се коментират въпросите ми ...
Цитат:
Първоначално публикувано от sotneron
Ами то или се вижда или не.Като на старите 50Hz кинескопи .
Изобщо не е като на старите 50Hz кинескопи. Даже бих поспорил дали е по-зле и от 100Hz кинескопите. Аз лично го забелязвам само на статичен светъл фон.
Наистина някои хора го забелязват повече. Ако много те дразни не си го взимай. Едва ли се свиква. Просто се убеди, че го виждаш в реални условия - гледане на видео.
Найстина когато е пълен екрана почти не се забелязва.Но се вижда винаги-4 часа сравнявах.Как да си изкривя душата за лсд.Благодаря за отговора.