Самсунга е достатъчно добър , че да искаш други предложения , освен ако не ти трябва плазма , а там са Панасоник !
Преглед за печат
Самсунга е достатъчно добър , че да искаш други предложения , освен ако не ти трябва плазма , а там са Панасоник !
Вземи си Сонито, че с тая лотария при матриците на Самсунг, може и да не улучиш, това което търсиш.Цитат:
Първоначално публикувано от econt
Е то точно това е лотарията - че може да получиш по-добро, отколкото си платил...
Е защо да е лотария. Казваш, че искаш с матрица на Samsung и преди да го купиш гледаш дали е SQ или SS... Това не е лотария, а наблюдателност.
И коя от двете е на Samsung ?Цитат:
Първоначално публикувано от Bra1nSicK
И двете са на Самсунг ! Другите почват с друга буква - А , С !
За лаик като мен може ли малко повече обяснение къде точно се намира надписа за вида на матрицата.
Така днес пообиколих магазините и въпросите вместо да намалеят се увеличават:Цитат:
Първоначално публикувано от shakapld
PHILIPS 42PFL5604H - но казаха че нито един Филипс не чете бг субтитри?
LG 42LF2510 - като по принцип не четял Филми от УСБ, ама се слагала "програма"?!, която решавала проблема - предполагам че отключват сервизното меню и упдейтват фърмуер-а? Ако някой го е правил нека сподели -
И сега, кой от двата е по-добър (все пак бюджета намаля драстично сега е до 1200 лв. и бързам да взема, че както е тръгнало ще си взема 21";-)
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg366453Цитат:
Първоначално публикувано от iuli1971
:)
Благодаря :bravo
Моля, пак заповядайте :)Цитат:
Първоначално публикувано от iuli1971
(Към другите) Ей, завидни участници във форума. Присъствието тук означава не само "компетентност", но и отговорност. Такава, която изисква. - Към питащите.
:)
Здравейте отново!
От днес и аз съм собственик на LCD TV! Взех си телевизора за който питах в предната страница - SONY KDL40W5500 - много добър! Благодаря на всички за съветите! Сега почва борбата с настройките! :ole
Честито! Да си го ползваш със здраве. Тук можеш да видиш калибрирани настройки за модела, които няма да са перфектните за теб, но поне ще ти служат за отправна точка при борбата. :)Цитат:
Първоначално публикувано от forsaken
Преди дни поръчах и пристигна 32" Samsung LE-32B650 :)
Първи кратки впечатления и въпроси:
Сигнала ми е цифрова кабелна ТВ и с изключение на маргиналните канали като СКАТ и т.н картината на другите канали е много добра! За HD сигнал е ясно - няма какво да се коментира.
Гледане на програма излъчвана в режим 4:3 - за себе си установих че най-добре се справя телевизора (без хората да са сплескани и т.н) - режим Auto + WideZoom -> в този режим се отрязва по малко от всички страни и се разпъва на пълен екран. Предполагам има все пак малка диспропорция но със сигурност не е както да гледаш в режим 16:9 (сплескано и т.н).
DLNA - работи чудно, вързал съм телевизора към мрежата (рутер) и си гледам всичко от компютъра без проблем.
Недостатък: засега не съм намерил вариант да се увеличава размера на субтитрите...много са малки да му се не види. Не мога да разбера какво пречи да има такава опция.
USB player: също работи много добре като отново главния недостатък е невъзможността да се увеличи (още) размера на субтитрите. Има варианти small, normal, large, но това large e все едно font-size 12 :)
Internet TV: ненужна според мен екстра, но карай да върви :)
Content Library: същата работа :)
Плюс е че може на външна флашка да се свалят други картинки, рецепти, игри и т.н. Не че намерих нещо съществено освен основно "Art" теми...
Настройка на часовник/EPG - избира се за цифров канал страна "Други", а за аналоговите - "Източна Европа".
Часовника се сверява РЪЧНО и така си седи. Няма разминаване с EPG. Екстрите за INTERNET TV си седят (не че има голям смисъл от тях)
Настройка на картина - това 100Hz motion plus е голям таш.к :) Изключил съм го на филми. За мачове-също не виждам някакъв съществен положителен ефект. Едно се оправи, друго се развали :)
Въобще повечето режими избягвам да са на "Авто" а макар и леко - пипвам туй-онуй.
Предпочитанията за тип картина са субективни, така че за всеки е различно. Не съм извършвал някаква специална калибрация както е описано тук.
Последно се сетих: размер на телевизора...Разстоянието до телевизора е около 2.50м.
Първоначално си поръчах 37" телевизор и като го донесоха и щях да падна, размера ми се стори огромен! И вярно се оказа такъв. За HD сигнал беше чудно да гледаш, но за SD сигнал очите ми станаха на понички :)
Ако е позволено бих изказал много ласкаво мнение за Техномаркет (да им се ненадяваш) - но след като се почудих половин ден се обадих в центъра за обслужване на клиенти (поръчах телевизора онлайн) и изявих желание ако може да ми се смени 37" телевизор с 32" същия модел. За мое приятно учудване нямаше никакви проблеми! Изпратиха куриер за тяхна сметка - взеха 37" и на другия ден ми донесоха 32".
Накратко, въпреки споделяната тук максима "ако си намислил да си вземеш 32 инча, вземи по-големия" аз малко не съм съгласен. Особено ако се гледа телевизия през голяма част от времето! За HD сигнал/филми - съм съгласен че по-големият размер е по-добре.
Горе-долу това се сещам, ако има някой въпроси и се чуди за този телевизор - с удоволствие ще отговоря ако мога. :Drinks:
Трябвало е да задържиш 37-цата малко повече. За половин ден реално нямаш никакви наблюдение. Познавам десетки хора, които са имали твоите първоначални впечатления и само след 2-3 дена са мислили съвсем различно.
Доскоро получавах по няколко ЛС на ден с въпрос какъв ТВ да си купя. Сега вече повечето ме питат - искам да го сменя, но вече искам по-голям.
Този модел се справя доста добре със SD сигнала и за 2,50 спокойно се гледа и 40-ка и то без големи компромиси.
От 2,50 да гледаш на 32 инча е точно същото като да си гледам HTC-то от 25 см.