Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
Защо реши ,че Сони е "толкова зле". Лично аз не съм впечетлен особено от LG като обработка на картината , въпреки че в някои ревюта ги превъзнасят. Може би само LH 9000 е на ниво .
Защото са в позиция на изоставащи в LCD телевизорите и не само те цяла групичка са -Шарп, Сони и дори Панасоник
в нета чета че LG са догонили Панасоник при плазмите като контраст и може би другата година ще го изпреварят
http://www.avsforum.com/avs-vb/showp...&postcount=341
тук сравнява PK550 с G25 a би трябвало да сравняват PK750 с G25 /те са аналози/
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Вероятно снежинките вр сонито са били от слабият сигнал в техномаркет
Това няма как да стане. HD сигнал не може да се предава аналогово. Само цифрово, а там слабия сигнал не води до снежинки - може да започне да сече и пикселизира, но снежинки никога.
Цитат:
Защото са в позиция на изоставащи в LCD телевизорите и не само те цяла групичка са -Шарп, Сони и дори Панасоник
А кои са най-добри в LCD телевизорите? Може би Philips? Само те ли, кой е зад тях?
Те и миналогодишните им плазми на LG имаха много добра картина ,но "прогарянето" беше проблем, както и много отражателен панел в сравнение с Панасоник. Вчера ги гледах един до друг новите модели при LG панела продължава да е по отражателен .
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Това няма как да стане. HD сигнал не може да се предава аналогово. Само цифрово, а там слабия сигнал не води до снежинки - може да започне да сече и пикселизира, но снежинки никога.
А кои са най-добри в LCD телевизорите? Може би Philips? Само те ли, кой е зад тях?
Пусни директно на телевизора някое ДВД .
Най-добрите за момента за мен са Самсунг после Филипс и ЛЖ.
Панасоник проспаха 3 години и тази година за първи път пускат лсд с лед подсветка.
Шарп не са нищо особенно-изоставаха в шаситата и подсветката и едва от няколко месеца се опитват да наваксват изоставането си.
Тошиба се мъчат да бъдат в златната среда с посредствени модели-вървят напред на импулси и нямат стратегия за европейският пазар.
Сони се мъчат да ловят шарани в мътни води - новата серия ЕХ стари шасита в нови корпуси и тук таме ЛЕД подсветка.Единственото хубаво при тях са сериите LX ,HХ и NX които са прекалено скъпи за това което предлагат.Защото са със старите видеопроцесори /с техните проблеми/от преди 2 години.
Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
Те и миналогодишните им плазми на LG имаха много добра картина ,но "прогарянето" беше проблем, както и много отражателен панел в сравнение с Панасоник. Вчера ги гледах един до друг новите модели при LG панела продължава да е по отражателен .
Плазмата се гледа на тъмно - не в светло помещение каквото е търговската зала на хипермаркета. Доколкото разбрах в новите модели са намалили значително прогарянето.Да изчакаме 3-4 месеца и някой собственик от форума ще каже впечатленията си.
Мога само да кажа че явно мениджмънта на Филипс върху ЛЖ си е казал думата /декември 2009г Филипс продадоха дяловете си/ - от една компания изгубила пазарите си и вървяща към фалит сега е на едно от първите 5 места.
Цитат:
Най-добрите за момента за мен са Самсунг после Филипс и ЛЖ.
Панасоник проспаха 3 години и тази година за първи път пускат лсд с лед подсветка.
Шарп не са нищо особенно-изоставаха в шаситата и подсветката и едва от няколко месеца се опитват да наваксват изоставането си.
Тошиба се мъчат да бъдат в златната среда с посредствени модели-вървят напред на импулси и нямат стратегия за европейският пазар.
Сони се мъчат да ловят шарани в мътни води - новата серия ЕХ стари шасита в нови корпуси и тук таме ЛЕД подсветка.Единственото хубаво при тях са сериите LX ,HХ и NX които са прекалено скъпи за това което предлагат.Защото са със старите видеопроцесори /с техните проблеми/от преди 2 години.
Благодаря ти, много полезен пост, който обобщава доста от нещата, които си научил през годините.
Лошото е, че никак не съм фен на Samsung, а пък още по-лошото е, че плазмите са ограничени откъм малък размер и най-малките са 37''. Явно ще се наложи да изчакам новите модели LCD-та на Philips и Panasonic.
От известно време съм със Самсунг 46B650 и гледам от 2,2-2,8 метра и мога да кажа, че надмина очакванията ми! До преди 2 седмици бях със CRT телевизор 29 инча Филипс, който е на 4-5 години всъщност но определено Самсунга имайки предвид и размера на дисплея и на SD сигнал му се възхищавам и не съжалявам за избора си... Невероятна обработка на SD (на MSAT съм)! Единственото което малко ме кара да се замислям е, че все пак е Самсунг и да не вземе да дефектира нещо...
Цитат:
Първоначално публикувано от ivodivo
От известно време съм със Самсунг 46B650 ...... Единственото което малко ме кара да се замислям е, че все пак е Самсунг и да не вземе да дефектира нещо...
Ти пък... :)) Като си нямаш притеснения с това, което си имаш, сам насила си образуваш такива :-memnon
Всъщност - със здраве да си го гледаш дълго и безаварийно :)
:Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от ivodivo
Единственото което малко ме кара да се замислям е, че все пак е Самсунг и да не вземе да дефектира нещо...
То ако си мислиш че Sony, Philips, Toshiba и т.н не дефектират се заблуждаваш много! :) Всичко е свързано с текущата бройка - и късмет естествено. Между другото определено не си сбъркал с избора си. На Самсунг 6 тата серия определено се справят много добре със SD! Честито и от мен! :)
[quote=deian ]
HD сигнал се предава и аналогово /компонент,D-sub/ без никакъв проблем ,това че производителите на телевизори ограничават умишлено приемането на 1080p през тези входове е друг въпрос !! Например моделите на Samsung преди 3 години /нямам информация за новите/ си приемаха 1080p без проблем по компонент !!!
1080p сигнал в повечето от случаите се приема по HDMI или DVI като изхода и входа са с HDCP заради авторските права !!!
Здравейте колеги,
от доста време чета този изключително интересен и полезен форум,за да се насоча какъв телевизор да си купя.Бях си избрал LG 42LH5000,но един познат ми подхвърли,като вариант и PANASONIC TX-P42S20E.Сега съм поставен пред дилема,защото и плазмата ми хареса.Ще ви бъда много благодарен ако ми помогнете с вашето компетентно мнение.Телевизора ще се гледа от около 2 до 3 метра ,за гледане на филми,спорт през цифрова кабелна телевизия или ако не ми хареса от Булсатком.
Благодаря ви предварително!
stad05, след като ти е харесала плазмата я вземай , модел 2010 година е докато LG42LH5000 e 2009 !
За да получиш картината на Panasonic S20 ще трябва да си вземеш много по-скъпо LCD !