А и сравнение на HD сигнал не е от голяма полза ,защото реалноста после е друга.
смисъл?
Преглед за печат
А и сравнение на HD сигнал не е от голяма полза ,защото реалноста после е друга.
смисъл?
а ако плазмата я изцибрят докраи
В смисъл, че преобладаващият не само у нас сигнал за момента е SD и неслучайно моделите от 2009г. на повечето фирми имат подобрена обработка точно на SD. За плазмата в първите 100-200h не е добре да е на повече от 50% ,те го знаят и донякъде се съобразяват , е не винаги. В къщи тези екстремни стойности никой не ползва .
Ако само половин час гледаш в домашни условия телевизора избичен на магазините настройки ти гарантирам сериозен главобол...
Иначе за светло помещение денем ако телевизора е срещу прозорец избора е ясен LCD с матово покритие.
е да де но предполагам че са на повече часове телевизорите там и са им дигнали параметрите на тез плазми пак и пробвахме на HD
на плазмите как им са цветовете спрямо на ЛСД-тата
за тамна стая говора че не съм обръщал внимание на цветовета на плазмите а съм се заинтересувал сериозно към такава покупка едниният плюс е размера другият че стаята ми е тамна и трето че разбрах че са добри за филми и спортни предавания
цветовете като на лсд-тата ли им са или по дълбоко тъмни ли ?
Направили сте типичната грешка, която я правят много хора в магазина. Там целта е да се зарибят клиентите. Пускат се шарени клипчета, най-често с висока резолюция, които изглеждат добре на тези магазинни настройки. При тези настройки всичко изглежда прекрасно - ярко, контрастно и шарено.Цитат:
Първоначално публикувано от venci79
След като си го купиш и пуснеш някакъв реален сигнал - филм, новини, спорт - се оказва, че нещата са трагични - хората не са с коси, а калпаци, цвета на кожата е оранжев, устните са морави, белите ризи са като изпрани 100 пъти в белина, цвета на тревата е синьо-зелен. Повечето хора продължават да си го гледат така просто защото не знаят какво да направят и тайно въздишат по стария кинескоп където всичко си беше както трябва.
Веднъж прекарах в магазина 2 часа да настроя един телевизор висок клас за мой познат - уреди, дискове, замервания и тн. Постигнах перфектен резултат - снимка. Пуснах му един клип от Planet Earth - уникален образ. Той седя, гледа и вика - ами това съседното Сони за 1000 лева го показва по-добре. Виж какви ярки цветове и тн. Събрах си партакешите и го оставих да прави каквото иска.
Та идеята ми е, че всичките ми препоръки в тоя форум са от гледна точка на хубавата картина по всички наложени стандарти. Ако някой търси ултра ярък образ с пренаситени цветове и му е все едно колко се отклоняват от истината да взима възможно най-евтиния и голям, да го пуска на Динамичен режим и да не се занимава да чете повече.
по отношение на настройките, стигам до извода и смятам че е така - търговците манипулират с настройките за да лансират определени модели и марри
lazarus18, Браво и аз съм имал подобни случки и съм на същото мнение като теб.
Важното е всеки да си вземе каквото него си го кефи защото той ще си го гледа а и иначе трябваше да има продажби само от 5-6 модела и консултантите щяха да останат без работа :)
Айде най-после от утре нова промоция в ТП:
http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...%29/.do?sci=27
Тоя път Техномаркет се издъниха... ех..Цитат:
Първоначално публикувано от ivodivo
Здравейте :)
Видях, че в Метро са пуснали на промоция Samsung 32B530 за 840лв, ако върнеш стар телевизор :) Бих искал да споделите мнения за него и по-конкретно - ще го ползвам за гледане на филми от компютъра и игри на xbox 360 и рядко гледане на кабелна SD телевизия. По информацията, която намерих за него от нета мисля, че е сравнително добър и си заслужава за тея пари, а full hd-то определено ще ми е от ползва, когато го ползвам за връзка с компа и xbox-a :) Чакам и вашите мнения. Благодаря ;)
Забелязвам, че от нова година LG са с промоции на много от по-новите си модели(Метро, Технополис )
А Защо от Филипс Спят??? Искам промоция на 37 инча 8404 моляяяяяя!
Хубаво, де, защо чакате промоции? Когато ги намалят със стотина лева да не е голяма работа? Вземаш си една карта с 5 на сто отстъпка и ето ти пак 100 лева и повече по-ниска цена. Аз разбирам промоция, но да е 50 процента та да я чакаш.