Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
Благодаря за съветите на hristoslav2 и знам,че след време ще ми се вижда малък.А джоба ми не е дълбок,просто отдавна съм минал младежка възраст и не бих казъл,че в бъдеще ще имам възможността и желанието да сменя телевизора и затова искам сега поне да си взема нещо по-качествено,макар и по-малко.Все пак очаквам конкретно съдействие.
Цитат:
Първоначално публикувано от borisbor
Благодаря за съветите на hristoslav2 и знам,че след време ще ми се вижда малък.А джоба ми не е дълбок,просто отдавна съм минал младежка възраст и не бих казъл,че в бъдеще ще имам възможността и желанието да сменя телевизора и затова искам сега поне да си взема нещо по-качествено,макар и по-малко.Все пак очаквам конкретно съдействие.
PANASONIC TX-L32S20E - по добрият като картина
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070403
ето го на френският сайт не гледай че има буква F TX-LF32S20 това е обозначение за региона за който е предназначен модела в случая F - France/само за франция е без DVB-C тунер/ при нас имат DVB-C тунер
http://www.panasonic.fr/html/fr_FR/P...trackInfo=true
ако неща от рода на DLNA CERTIFIED и INTERNET TV са важни за теб то тогава модела
LG 32LD650
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09073103
http://www.lg.com/bg/televizor-audio...or-32LD650.jsp
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
granity
Твоя Panasonic 32LX70 ,няма ли да го сменяш вече с по-голям телевизор?
Това ми е монитора в спалнята,винаги е ползван с тази цел :)). Иначе притежавам 37 и 42инчови ,но човек не бива да забравя откъде е тръгнал :)
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
ако неща от рода на DLNA CERTIFIED и INTERNET TV са важни за теб то тогава модела
LG 32LD650
Ако ще се мята на LG, по-добре да се метне до Метро. LG 32LD750 е на цената на LG 32LD650 в Техномаркет.
biro, ако се гледа скапана кабеларка не е ли по- добре да се направи нещо в посока качествен сигнал ,който е и нормалният SD сигнал , а не да се взимат малки размери ТВ ,защото ще ли да се виждат мазните и така да се компенсират нещата. Когато човек взима телевизор да се кефи и на филми и на спорт ,32" от 2,5м. са много малко, а ако само ще му бръмчи на новините или На кафе с Гала , тогава 32" са излишно много и 15" CRT вършат работа.
Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
biro, ако се гледа скапана кабеларка не е ли по- добре да се направи нещо в посока качествен сигнал ,който е и нормалният SD сигнал , а не да се взимат малки размери ТВ ,защото ще ли да се виждат мазните и така да се компенсират нещата. Когато човек взима телевизор да се кефи и на филми и на спорт ,32" от 2,5м. са много малко, а ако само ще му бръмчи на новините или На кафе с Гала , тогава 32" са излишно много и 15" CRT вършат работа.
Не мога да кажа че кабеларката ми е скапана, но ъпскейлинга си личи на 32" от 1.2-1.5 метра. До скоро бях на булсатком - същата работа. А преди да взема 32"-ия самсунг ползвах 21" CRT чиито размер също беше добър за това разстояние, но леко малък. Телевизора се купува да се гледа телевизия, а не да се кефим на него. Ако искам кино ходя на кино, 55" нямат същия ефект.
biro аиде отиди у някои с 46 нагоре и хубаво озвучение и гледаи нещо над 720р и тогава спори.на моя 52 си дърпам стола да около 3 метра от телевизора и изпадам в екстаз от кеф.
Еми то 32 ката тв за филми ли е?Този размер е по-скоро за спалня-за преспиване.Та това е по-малко от 29" 4/3.За всекидневна и особено ако се гледат филми мин 42.
кое ме накефи повече: аватар на 3Д в арената или вкъщи на 50" на плазмата?
отговор: вкъщи
FearMe значи сигурно си инвестирал 10-15 000лв за тв и озвучаване. Повярвах ти да знаеш.
@venci79 на 46" гледах филм една вечер на гости и кво да ти кажа постоянно си въртях очите по екрана от което ми изсъхнаха контактните лещи. Е не ме изкефи - излишно голям размер.
А в Арена очите ти стоят на едно място , за това явно предпочиташ киното , сега разбирам.
Цитат:
Първоначално публикувано от biro
FearMe значи сигурно си инвестирал 10-15 000лв за тв и озвучаване. Повярвах ти да знаеш.
@venci79 на 46" гледах филм една вечер на гости и кво да ти кажа постоянно си въртях очите по екрана от което ми изсъхнаха контактните лещи. Е не ме изкефи - излишно голям размер.
Значи си изгледал един филм на по-голям телевизор и ставаш експерт, така ли? Не мислиш ли, че хора, които притежават такива екрани имат малко повече опит?
За размера си има някакви общовалидни правила, но ти си вземи това, което ти допада и за което имаш пари.
ПП. За много по-малко пари можеш да постигнеш звук по-добър от повечето кина. Виж, размера на екрана е по-трудно да се постигне. За да усетиш същия ефект от 3 м. ще ти трябва над 60" телевизор.
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
кое ме накефи повече: аватар на 3Д в арената или вкъщи на 50" на плазмата?
отговор: вкъщи
Правилно! А ако имаше у дома си 60" даже не би се замислил да ходиш в Арена. Единият седнал отляво хрупа пуканки-другият отдясно пръдне....трети зад теб приказва по телефона а хлапето седнало на предният ред постоянно коментира с майка си действието....Друго си е да си седнеш удобно на дивана с дистанционното в ръка.
Цитат:
Първоначално публикувано от biro
@venci79 на 46" гледах филм една вечер на гости и кво да ти кажа постоянно си въртях очите по екрана от което ми изсъхнаха контактните лещи.
Явно нещо си гледал субтитрите а не действието на екрана. В реалноста също си въртиш очите-излизаш на улицата и се оглеждаш постоянно.
Може би си гледал 46" LCD и затова са ти изсъхнали лещите.Виж плазмата е друго нещо.