Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
Цитат:
Първоначално публикувано от German
hristoslav2, благодаря за ценните съвети!
Абсолютно точно си улучил за поколението и секциите. Но "войната" с половинката ми е обречена предварително. А и освен това, къде ще дявам всички тия книги, дискове и т.н., които понастоящем са поместени там. Аз си мислех, че LCD-тв не греят толкова.. Както и да е. Ще обмисля вариант с разместване на секциите така, че помежду им да остане място за тв-то. Макар, че въпроса е доста комплициран, тъй като навремето, за икономия(нали съм старо поколение ;) ) зад тях не залепихме тапет, щото така и така не се вижда. И въобще, обстановката е такава, че разбутам ли нещо, то повлича след себе си друти ядове... Но ще взема предвид този съвет. Още повече, че ако избера 40 инча, както предлагаш, тогава и да искам не мога да го побера в секция.
Така или иначе, ще огледам внимателно твоите предложения.
Благодаря отново, а също и на Momchil!
Не се засягай :) това е приятелска критика /аз съм на 40г/
Щом не ти се прави разместване и ремонт/да не говорим за войната със жената.../ то ,тогава си вземи един 37" ,но махни рафта над него в секцията - да има 20-ина сантиметра свободно пространство отгоре за да циркулира въздуха свободно.
Благодаря за мненията, проблемът ми e същият като на German, нямам възможно9ст към момента да махна голямата чайка, тъй като след последният ремонт недалновидно не бе преместена и отзад не е мазано, а паркета отдолу не е циклен. При първа възможност я махам и слагам нещо по-свежо.
Има ли бургазлии да препоръчат цифрова в Бургас? :)
Малко офтопик. Гледам, че намесихте и жените, та се сетих, че моята преди няколко дни ми каза, че няма нищо против да си вземем по-голям телевизор. Нейна грижа била мястото му, аз да съм се занимавал с финансовия въпрос. Абе каквото и да си говорим, размера винаги е от значение. :))
тъй, тъй......
ние първо рипахме срещу 42-та инча. сега обаче 50-те ни се виждат не само правилния размер, ами има и изречения от рода на "добре, че взехме него" ;)
(при разговор с жена задължително се избягва логичната последваща фраза "аз нали ти казвах"... :)) )
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Не се засягай :) това е приятелска критика /аз съм на 40г/
Щом не ти се прави разместване и ремонт/да не говорим за войната със жената.../ то ,тогава си вземи един 37" ,но махни рафта над него в секцията - да има 20-ина сантиметра свободно пространство отгоре за да циркулира въздуха свободно.
Аз така и я приех критиката - като приятелска(аз съм на 49), така че не може да става дума за никакво засягане. По принцип и аз обмислях разместване на рафтове, но можете ли да си представите, че днес на обяд като се срещнах в обедната почивка с половинката и плахо й намекнах за евентуална хипотеза "местене и дори изхвърляне на някоя секция", останах като гръмнат, тя като сподели, че също отдавна си мисли за това. Думите й буквално бяха: "Трябва да взема 2-3 валериана предварително и да се реша да разчистя всички боклуци". Лошото е, че бюджета едва ще стигне за LCD, камо ли за нова мебелировка, че и за ремонт на стените.
Цитат:
Аз така и я приех критиката - като приятелска(аз съм на 49), така че не може да става дума за никакво засягане. По принцип и аз обмислях разместване на рафтове, но можете ли да си представите, че днес на обяд като се срещнах в обедната почивка с половинката и плахо й намекнах за евентуална хипотеза "местене и дори изхвърляне на някоя секция", останах като гръмнат, тя като сподели, че също отдавна си мисли за това. Думите й буквално бяха: "Трябва да взема 2-3 валериана предварително и да се реша да разчистя всички боклуци". Лошото е, че бюджета едва ще стигне за LCD, камо ли за нова мебелировка, че и за ремонт на стените.
Е твоята е лесна - купуваш и една опаковка валериан и си готов :)
Някои колеги тука не минават толкова евтино. Минимум нова пералня или съдомиална машина + бутилка Бейлис- за да преглътне жената по лесно промяната.... :))
Та на твоят проблем. Махаш две от секциите. Или ги разглобяваш - става лесно и бързо. Оставяш само долната част/шкафа/ - на нея ще поставиш телевизора.
За книгите не се тревожи. Купуваш си едни рафтчета /или си правиш сам от останалите плоскости от секцията/и ги монтираш на стената над телевизора.
В краен случай има антикварни книжарници които изкупуват книги.
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
За книгите не се тревожи. Купуваш си едни рафтчета /или си правиш сам от останалите плоскости от секцията/и ги монтираш на стената над телевизора.
В краен случай има антикварни книжарници които изкупуват книги.
Засега реших после да му мисля. Нека първо да избера добичето. След това всичко ще се натъманява според него.
Само едно последно питане. Казвате, че трябва да има пространство зад LCD-то и отстрани за циркулация на въздуха. Добре де, как стои тогава въпросът с окачването му на стена като картина - отзад няма да остане никакъв арълък?! :081:
Чудя се между тези два модела LG 32LH3000 http://www.lg.com/bg/televizor-audio...r-32LH3000.jsp и PHILIPS 32PFL5404H http://www.consumer.philips.com/c/te...04h_12/prd/bg/ кой е по добрия а може и предложения от ваша страна но бюджета ми е 800лв знам че е малак.И мястото ми е малко за 32 инча.
Цитат:
Само едно последно питане. Казвате, че трябва да има пространство зад LCD-то и отстрани за циркулация на въздуха. Добре де, как стои тогава въпросът с окачването му на стена като картина - отзад няма да остане никакъв арълък?! :081:
Стойките така са направени че никога не може да го залепиш за стената-остава ти място отзад а при положение ,че и отстрани е свободно няма никакъв проблем да е закачено като картина.Излишно се затормозяваш с тоя проблем според мен.Виждал съм по магазините вкарани в ниши или облечени изцяло с гипскартон лсд и пак си работят.
Цитат:
Е телевизора не се залепва с лепило за стената :)
Има си стойки на които се закача при които остава на поне 8см от стената. Единствено при новата система на окачване в Samsung Led 2010г модели растоянието е минимално
http://www.samsung.com/uk/consumer/t...tor&returnurl=
Системата за окачване на стена в C7000 - демонстрацията е върху плексигласов панел
двете метални шайби са монтирани на плексигласа/стената/
[img width=433 height=600]http://img215.imageshack.us/img215/980/image00158m.jpg[/img]
http://img44.imageshack.us/img44/4183/image00160s.jpg
Четенето на книги е вредно,гледането на телевизия здравословно! :yahoo:
Много хубаво не е на хубаво хайде сега малко оплаквания от собственици на телевизори Samsung
http://www.consumeraffairs.com/home_...amsung_tv.html
Цитат:
Първоначално публикувано от gepi
За LG-то нищо не мога да кажа. По Коледа си купих PHILIPS 32PFL5404H след 4 часов избор и едномесечна теоретична подготовка. Трудно се избира телевизор с малко пари. Всеки вика дай още 100 лева и вземи еди какво си и така до безкрай. Аз съм доволен от телевизора. Гледам цифрова кабелна с вградения тунер и картината ме устройва напълно. Хващам и четири HD канала с перфектно качество. С вградения тунер картината е осезаемо по-добра от външния приемник, който закупих от кабелния доставчик. За тези пари има и недостатъци. Ъгълът на гледане не е много голям, но в къщи гледаме фронтално и не ни пречи. Макар, че модела е от 2009 година в момента цената е много добра и за хора с малък бюджет върши идеална работа. Забравих да спомена за USB плеера. Възпроизвежда снимки, МР3-ки и филми в avi-формат. Недостатък е, че не възпроизвежда субтитри и трябва допълнително да се вграждат във филма.
Толкова от мен. Сигурно за 2-3000 лева могат да се купят перфектни телевизори, но всеки според способностите си.