Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
Цитат:
Първоначално публикувано от granity
Самито води горе долу със 100 към 1.:)Така ,че.....
granity, извинявай братче, ама нещо не можах да схвана - Сами, Соми... В крайна сметка Samsung или Sony ходи по-често до сервиза?
zlobarov, чакай да сметна.. значи от 1981-ва до 1984-а, колко? - 3 години съм я преценявал. Мисля, че за сегашните стандарти(дето може да си живееш на семейни начала и без да се жениш) е нормално, бих казал дори малко. Аз казах че съм невежа, дай ми някакъв линк или с 2-3 думи , ако може, ме светни за този СА-модул.
и понеже гледам, че в предложенията ви все повече взеха да се промъкват плазмите, да питам и за тях: колко им е животеца? и единият от недостатъците им не беше ли, че не се гледат добре на дневна светлина(особено силна като в моя случай)?
Germane
Два месеца висях в този безценен форум докато си взема ТВ и всеки ден продължавам да влизам тук. Слушай кво ти казват спецовете тук и не се подвеждай от консултантите в магазините. Подбери си 2-3 модела ТВ и ако е на промоция го взимай. Ако не е изчакай да стане. По набюдения след промоцията ТВ си остава на по ниската цена. Аз си взех Самсунг LE-40650 препопъчан ми от lazarus и други. Мноооого съм доволен. На път е ТВ да ми промени отношенията с жената към по-добро. Всяка вечер гледаме по филмче заедно. Преди аз на компа тя на стария ТВ. По въпроса дали се чупят купи си застраховка и си свиркай 5г.
German,Животът на плазмите и лсд е оеднаквен 100 000часа или 20год по 14 часа на ден средно:)Някои снощи ти бе казал 60 000 не е излъгал човека в началото бе така.Първото ми лсд Самсунг в момента е на около 15 000 часа за близо 4 год.За сервиза Самсунг направо са си абонирани,докато Сони съм изпращал само веднъж и то доста отдавна.За плазмите да на силна дневна светлина отражава екрана и няма да ти хареса.
CA Модула е декодиращото устройство за цифрова / ХДТВ (в което се поставя картата) и тъй като посочения от мен модел има вграден DVB-C Mpeg4 тунер не ти е необходим външен приемник респективно второ дистанционно за да гледаш цифрова / ХДТВ телевизия.
Плазмата има отражателен панел и ако е срещу прозорец особено с такова изложение че директно да грее слънце по времето което смяташ да гледаш наистина не е подходящ вариант.
Здравейте. В Карфур има промоция на Toshiba 32LV733G за 699лв. Заслужава ли си "машинката",как е на SD сигнал??? Някакви недостатъци??? Каква е разликата м/у LV и XV. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО. Лек ден на всички.
Цитат:
Първоначално публикувано от bobob
По въпроса дали се чупят купи си застраховка и си свиркай 5г.
bobob, благодаря за съвета. А застраховката къде се предлага - на място в ТМ или ТП ли?
German, за силно осветени помещения плазмата не е удачен вариант, но ти наистина ли гледаш телевизия главно по обед на силна светлина? Вечерно време плазмата бие LCD-тата по всички параметри.
Цитат:
Първоначално публикувано от German
bobob, благодаря за съвета. А застраховката къде се предлага - на място в ТМ или ТП ли?
При самсунг на място в ТМ. На мен ми излезе 109 лв.
И аз да се включа в темата. Мисля, че е подходящ момент за покупка на телевизор поради две основни причини:
1. Маркетингова - растящ пазар (поради световното), в който производителите и съответно дистрибуторите искат да вземат по-голям пазарен дял. Това става с промоциийки и агресивна политика по отношение на цените.
2. Контролинг - разходите на единица продукт спадат, при производство в големи партиди от един и същ продукт, както и отстъпки при покупка на големи количества материали...
Таа, ще си търся нещо около 37-42", като съм се ориентирал към плазма, а като ще е плазма мисля да е Панасоник!? Алтернатива LCD с !IPS! матрица. Помещението има хубави щори, зотав мисля, че светлината няма да е голям проблем. Ще го ползвам за:
1. Филмчета
2. Playstation 3 - очакваното Gran Turismo 5, като вече съм подготвил Logitech G25 за целта :)
3. Телевизия (може би Булсатком, като им гледам цените)
Бюджет1 - около 1200 лв
Бюджет2 - 900 лв - някой RB модел на Samsung (ТМ на Цариградско ми е много близко)
Интересувам се от:
1. Да няма замазване при рейсинг игри като GT5 (Може би поне 100 Hz? )
2. По възможност булсатком-а да не изисква ново дистанционно(декодер), че е досадно...
Идеята е да си взема 80GB-това PS3-ка, на която да пусна линукс за филмчета, музика, интернет и т.н.
Няколко въпроса:
1. Какво бихте ми препоръчали за двата бюджета?
2. Как стои въпросът със застраховката против кража? Каква и е цената?
Ехо и други имаме нужда от помощ, Моля! Окончателно се спрях на Тошиба, но ако може някой да ми обясни разликата в матрицата ако има такава между моделите XV733 и VL 733 за другите екстри разбрах, защото разликата в цената е около 500 лева/ първия модел е по-евтин/.Прегледах и препратката във Френския сайт за единия пише еко лсд лед за другия само лсд лед какво означава това. Задавам много въпроси ,но от опит знам, че понякога малките буквички са много важни и е добре някой който разбира да ти ги разтълкува. В отговор на Ronnie 72 доколкото аз разбрах LV е доста нисък модел и с по-лоша матрица, докато XV е в средния клас. :help
XV733 не е LED модел. Мисля, че ползват абсолютно еднакви матрици.
Благодаря за уточнението,а мнение за VL 733 или друго предложение в ценовия клас.Ще попитам и в подфорума на тошиба има доста екстри, но не е и евтин.
Не мисля, че тези пари си заслужават заради единия LED.
Цитат:
Първоначално публикувано от granity
За сервиза Самсунг направо са си абонирани,докато Сони съм изпращал само веднъж и то доста отдавна.
стига бре L4000 не сте ли продавали :)
Цитат:
Първоначално публикувано от qbadabaduuu
стига бре L4000 не сте ли продавали :)
Говоря за Сони а това е правено в завода на Самсунг кво очакваш :)