Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
Ами схемата е ясна; /1. Доставят определен нов модел ТВ примерно 1000бр. и се пуска с 100% печалба или 1000лв. покупна сена = 2000лв. в Техното. /2. След 6 месеца на продажби са реализирани 200бр. и остават 800бр. и сега е време за промо. /3. Промото е на цена 1799лв. и някои от нас си казват, аха намалиха го, давай да даваме и ето за 1месец са продадени 500бр. и остават 300бр. /4. Идва вест от производителя, че след 3месеца ще излезе нов модел и цената му ще е 3000лв. Опаа всички се взираме в подобренията и се установява, че екстрите са почти незабележими и дори неизползваеми от нас - поради изостаналата ни технология за доставка на ТВ сигнал до в къщи. Почва се едно писане по форумите и най-после взимаме решение да скочим на настоящия модел и бегаме в техното а там ТВ е в промо за 2 седмици на 1599лв. /5. Тук сме една голяма част от нас писарите :)) и ето за 2 седмици са продадени 200бр. и остават 100бр.+ 50бр. върнати за ремонт и всякакви други такива. / 6. Промото свърши и всички тез 120бр. са на примоция 1659лв. до изчерпване а останалите 30бр., не стават за нищо, щото са станали донори на другите, върнати за ремонт. :yikes
Sorry за дългия разказ, но според мен така се връзва схемата на въпросните вериги за бяла и черна техника.
joro_bul преди 5 месеца зи взех за колата oт USA dvd pioneer и ми излезна с всичко 800лв а тук цената на всякаде беше 1500 лв.просто гавра с народа.
joro_bul,само ще добавая че новият модел като излезе излиза на цената на стария в началото или още по ниска.Но в никакъв случаи по висока.Каква цена му слагат в магазина защото е нов това е отделен въпрос.
Цитат:
Първоначално публикувано от sisan
Мда монопола на ТМ и ТП няма да е скоро толкова голям.Ето аз примерно работя във фирма занимаваща се с продажба на компютри и всичко около тах........10дена.Със сигурнос от такива фирми се продават Sony и Philips, защото и ние ги продаваме. :)
П.С. Така че обърнрте се към вашия компютърен дилър и го попитайте. :help
Напълно съм съгласен с теб. Филипс продава пловдивската фирма Ролдекс,които си го внасят сами,а от ноември 2009 и Солитрон са му вносители,така че който може да направи контакт с двете фирми.....
Цитат:
Първоначално публикувано от harvi5
Напълно съм съгласен с теб. Филипс продава пловдивската фирма Ролдекс,които си го внасят сами,а от ноември 2009 и Солитрон са му вносители,така че който може да направи контакт с двете фирми.....
И аз ги гледам Филипс-те в ценовата на Солитрон от известно време. Добри отсъпки има в цените спрямо тези по магазините. Да бяха плазми да се възползвам :)
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
И аз ги гледам Филипс-те в ценовата на Солитрон от известно време. Добри отсъпки има в цените спрямо тези по магазините. Да бяха плазми да се възползвам :)
че и аз
Приветствам с отворени обятия развитието на пазара и увеличаването на конкуренцията.Колкото повече дилъри - толкова по-добри цени и възможност за избор.
Както някои от вас са прочели имах една "драма" с моя Panasonic P37X10Y - не му работеше слота за СА модула и на 7мия ден го закарах до ТМ ,за да се пазарим да го върна и да ми дадат нов.Оказа се че има и читави търговци и ми го смениха за без изобщо да става дума за ремонт или сервиз.Тогава се замислих,какво щеше да стане ако го бях купил от един друг (по-малък) магазин,който ми е много по-близо и работи едва ли не само по-поръчка.Там дали щяха да ми го сменят - едва ли.Не защитавам ТМ - напротив,даже когато си избирах уредите за вграждане за кухнята имах бая разправии с ТМ-ЦАриградско и се бях зарекъл да не пазарувам от ТМ повече никога.
Мисълта ми такава - плюса на големите вериги е че в такива ситуации могат(при добро желание) да реагират много по-адекватно,за разлика от една компютърна фирма.Това е моето мнение........но ако се окаже че и в комп.фирма могат да реагират адекватно и примерно да сменят дефектни телевизори ,а не да се циганят,тогава бих се замислил.Още повече че ги знаем и доста от комп.фирми колко ги плюят по PC форумите относно обслужване гаранции и т.н.
В нашия ТМ ,се опитват да пробутат първо мострите ,на всяка една от стоките им независимо каква е тя
Първо се почва така "Ама той е само един,че какво имаш против мострите" и така нататък.
А бе пълен фалш
Zdraveite,Izvinqvam se nqkoi moje li da mi kaje dobar li e modela na LG LH5000 i dali si zaslujava cenata.Mislih mislih i takav re6ih da vzema.Ako nqkoi ima mnenie za modela ili moje da predloji po dobar molq 6te sam blagodaren. Mejdu drugoto neznam kade go ima v nali4nost mai e posvar6il kato model ve4e.
Един въпрос.
Ако ТВ-то е FullHD 1920x1080 ще предава ли по-зле нормален сигнал на Булсатком от ТВ с резолюция 1366х768 ?
Задавам въпроса изхождайки от това, че резолюцията на сигнала, който идва от стандартно оборудване за Булсаком е 720х576 (максимална) за повечето канали. Иначе каналите са със следните резолюции:
352X576
480X576
528X576
544X576
640X576
704X576
720X576
В този ред на мисли би ли била по-добра картината на ТВ с по-ниска резолюция?
ostavime баннаха ли ти акаунта в датата :)
Ти кой беше? :)
Да не омазваме темата. Ако има нещо, драсни ми ЛС. ;)
Еи ,нокои ни6то не каза за LH5000, как е като модел и каде го има в момента.
Цитат:
Първоначално публикувано от ostavime
Един въпрос.
Ако ТВ-то е FullHD 1920x1080 ще предава ли по-зле нормален сигнал на Булсатком от ТВ с резолюция 1366х768 ?
Задавам въпроса изхождайки от това, че резолюцията на сигнала, който идва от стандартно оборудване за Булсаком е 720х576 (максимална) за повечето канали. Иначе каналите са със следните резолюции:
352X576
480X576
528X576
544X576
640X576
704X576
720X576
В този ред на мисли би ли била по-добра картината на ТВ с по-ниска резолюция?
На този въпрос е отговаряно няколко пъти и отговора е че зависи от алгоритъма на скалиране на съответното тв, а не от резолюцията.Вижда се че при добро такова скалиране евроспорт HD вади по добра картина от обикновеният евроспорт при единакъв първичен сигнал SD и ако тв-то е примерно с по малка резолюция няма да може да визуализира повечето пиксели и какъв е извода- взимай тв с по голяма резолюция,друг е въпроса че външното скалиране е по добро от това на телевизора, но тоеоретично е възможно да бъде вътре в него.
Относно тези резолюции които си дал кой канал е със 352/576? и тези 16/9 като ринг тв с колко са?
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ ДА ИЗБЕРА СВЕСТЕН LSD ТЕЛЕВИЗОР . ДО 2000ЛВ ДА ИМА ВСИЧКО В ТОЯ КЛАС !!!
ЧЕ СЪМ МНОГО ЗЛЕ ВТАЯ СФЕРА !!! МОЛЯ ОСОБЕННО МОДЕРАТОРИТЕ !!!
mod.edit FearMe
1. не пиши само с главни букви
2. не пускай пост след пост, а всичко в един